AzraiL Site Sahibi
Özellikler Rep: (1907/1907)
| Konu: AY-YILDIZ'a Sarılanlar !!! Paz Ara. 23, 2007 3:35 am | |
| Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir Hilal uğruna Ya Rabb, ne güneşler batıyor....
Bu akşam yıldızlar saramış gibi Tepeler titreşir hava kış gibi Bir dağın sırtında dağ varmış gibi Omuzlamış bir Mehmed'i Mehmedim Can askerim Uyurken seyrettiğim, o yatak boş şimdi... Uzaklardan kokun gelmez oldu, asker oğul... Gözpınarım dolu dolu, baba yüreğim incindi, Kirpiklerin arasından sel akar asker oğul... Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber Sana ağûşunu açmış duruyor PeygamberGayri anlatılmaz bu savaş bence, Dağ,taş konuşmuştu kendi dilince; "hücum"diye bir ses duydum ilk önce, Sonra "Allah Allah" dedi Mehmedim...Bu öyle bir iman öyle cehid ki, Secde eder cümle canlı ve bitki, Bir temmuz akşamı Allah şahit ki, Şaha kalkmış vatan idi Mehmedim...Bulanık akan sel suyu durulur mu Türk Askeri, arkadan vurulur mu Güzelleri sevenler, hiç yorulur mu Şehitlerden hiç hesap sorulur muBabam vardı bir ağlamayan Yakışmaz bana yakışmaz diyordu Annem bir köşede yüregine indiriyordu göz yaşlarını Bir şey olmuşu ama kimse bana birşey demiyordu... NEREDE BİR ASKER GÖRSEM ABİM DİYESİM GELİYOR NE ZAMAN SENİ DÜŞÜNSEM AĞLAYASIM GELİYOR ABİ DEDİKLERİ CAN OLSA GEREKMİŞ AĞLAMAK KAR ETMİYOR ÖZLEM YANINDA KAR KALIYORYazık olsun uygar denen bu çağa Nice yiğitleri kardı toprağa Mehmed'ime kurşun sıkan alçağa Yumruğumu sıktım, sıktım ağladım.Çırpınırdın karadeniz Bakıp Türk'ün bayrağına Ah ölmeden bir görseydim Düşebilsem ayağınaDün gece uğurladım seni, Vatana asker ettim. Cama dayalı başın, Ağlayamadan bakışın, Yüreğimi dağlayışın, Gözlerimden gitmiyor. Şahlanan ata dizgin vurulur mu Coşan asker önünde durulur mu Vatansız bu dünyada durulur mu Şehitlerden hiç hesap sorulur mu | |
|