FRM34
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FRM34

AnasayfassLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

''Son Osmanlı'' Gişe Rekoruna Koşuyor

YazarMesaj
Merve
Prenses
Prenses
Merve

Kadın

Özellikler
Rep:
''Son Osmanlı'' Gişe Rekoruna Koşuyor Left_bar_bleue1907/1907''Son Osmanlı'' Gişe Rekoruna Koşuyor Empty_bar_bleue  (1907/1907)

''Son Osmanlı'' Gişe Rekoruna Koşuyor Empty
MesajKonu: ''Son Osmanlı'' Gişe Rekoruna Koşuyor   ''Son Osmanlı'' Gişe Rekoruna Koşuyor EmptyPaz Ara. 23, 2007 5:12 pm

Türk Sineması'nın son dönemdeki iddialı yapımları arasında yer alan ''Son Osmanlı-Yandım Ali'', gişe rekoruna gidiyor. Kenan İmirzalıoğlu'nun başrolünü üstlendiği film, 26 günde 805 bin 973 izleyiciye ulaştı.

Suat Yalaz'ın çizgi romanından beyazperdeye aktarılan ''Son Osmanlı-Yandım Ali'', başarılı bir gişe grafiği çiziyor. Almanya, Belçika, Fransa, İsviçre ve Hollanda'da da gösterime giren film, özellikle yarı yıl tatilinde seyirci sayısını çok artırdı. İşgal altındaki İstanbul'da aşk ve kahramanlığı buluşturan ''Son Osmanlı-Yandım Ali'' adlı filmin yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan üstleniyor. İmirzalioğlu'nun Yandım Ali'yi canlandırdığı filmde, Cansu Dere, Emin Boztepe ve Engin Şenkan da oyuncuya eşlik ediyor. Filmin konusu kısaca şöyle:

Tahtacızade Yandım Ali (Kenan İmirzalıoğlu), bahriye mektebinden kaçmış, donanmadan terhis olmuş, yıllarca cephelerde savaşmış ve memleketin kurtuluşundan
ümidi kesmiş bir külhan beyidir. Defne (Cansu Dere) adlı evli bir sevgilisi vardır. Tek hayali biraz para kazanıp sevgilisini kaçırmak ve Viyana'ya gitmektir.
Özen Film Basın Sorumlusu Nizam Eren, filmin 310 bin olan gişe rakamının yarı yıl tatilinde 800 bini aştığını söyledi.

Film için 1.5 milyon seyirci beklediklerini ifade eden Eren, ''Filmin elde ettiği gişe rakamına şu anda gösterimin devam ettiği Almanya, Belçika, Fransa, İsviçre ve Hollanda'daki seyirci sayıları da dahil değildir'' dedi. Sevimli ve sakar hırsızlar çetesinin yeni macerası ''Maskeli Beşler: Irak'' da gişe yarışında ön sıralarda yer alıyor.

''Son Osmanlı'' Gişe Rekoruna Koşuyor
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-