FRM34
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FRM34

AnasayfassLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

PATRON, Activexdebugger32.exe virüsü

YazarMesaj
AzraiL
Site Sahibi
Site Sahibi
AzraiL

Erkek

Özellikler
Rep:
PATRON, Activexdebugger32.exe virüsü Left_bar_bleue1907/1907PATRON, Activexdebugger32.exe virüsü Empty_bar_bleue  (1907/1907)

PATRON, Activexdebugger32.exe virüsü Empty
MesajKonu: PATRON, Activexdebugger32.exe virüsü   PATRON, Activexdebugger32.exe virüsü EmptyC.tesi Ocak 12, 2008 5:17 pm

Dün sabah ben işe gelmeden önce, iş yerindeki bir arkadaşım flash diskini bilgisayarına bağlayınca avast antivirüs programı virüs uyarısı vermiş. Virüslü dosyayı silmeyi önermiş. Ama arkadaşım hiçbir işlem yapmadan flash diski kullanmaya devam etmiş. Ben gelince flash diski bana vererek taratma yapmamı istedi. Bendeki Kaspersky İnternet Security ile tarama yapınca flash diskte "Activexdebugger32.exe" isimli dosyada Trojan-DropperWin32.VB.pt virüsünü tespit etti dosya silmeyi önerdi bende sildim. Ögleden sonra arkadaşımın bilgisayarına ağdan bağlanınca PATRON1, PATRON2 adlı paylaşım klasörlerini gördüm. Bunların paylaşımdan kaldırdık, bilgisayarı kapatıp açınca C ve D sürücülerinin PATRON1, PATRON2 olarak yeniden tam paylaşıma açıldığını görünce virüs bulaştığını anladım. Bendeki Kaspersky ile arkadaşın bilgisayarını taratım ama virüs bulamadı. Bunun üzerine işi ele alıp aşağıdaki işlemleri yaptım ve virüsten şimdilik kurtulduk.

1. Bilgisayarı güvenli kipte açarak Ctrl+Alt+Del basarak çalışan programlarda Activexdebugger32.exe isimli dosyanın görünüp görünmediğinede bakın, eğer çalışıyorsa kapatın.

2. Activexdebugger32.exe isimli dosyayı bilgisayarınızda aratarak silin.

3. Başlat-Çalıştır komut satırına Regedit yazarak register ayarlama bölümüne gidip orada Ctrl+f ile bul menüsü açıp Activexdebugger32.exe dosyasını aratın. Bulduğunuz yerden silin. (F3 tuşuna basarak sonraki Activexdebugger32.exe leride bulup onlarıda silin.)

4. windows\system klasöründeki ACD.CMD ve ACD2.CMD dosyalarını silin

5. windows\system32 klasöründeki Ijl11.dll, KMON.OCX, KTKBDHK3.dll, MSWINSCK.OCX ve PAC.exe dosyalarını silin

6. Bilgisayarınızı yeniden normal şekilde başlatın.

Umarım yukarıda yazdıkların sizlerinde işine yarar.

Not: Eğer biligisayarım simgesine tıkladığınızda açılan pencere hard disk simgelerinin altında el işareti görürseniz paylaşıma açık oduğunu anlayabilirsiniz.
http://www2.forumzen.com
AzraiL
Site Sahibi
Site Sahibi
AzraiL

Erkek

Özellikler
Rep:
PATRON, Activexdebugger32.exe virüsü Left_bar_bleue1907/1907PATRON, Activexdebugger32.exe virüsü Empty_bar_bleue  (1907/1907)

PATRON, Activexdebugger32.exe virüsü Empty
MesajKonu: Geri: PATRON, Activexdebugger32.exe virüsü   PATRON, Activexdebugger32.exe virüsü EmptyC.tesi Ocak 12, 2008 5:18 pm

Bu virüs Flash Disklere bulaşıp flash diskler vasıtasıyla başka başka bilgisayarlara taşınıyor. Arkadaş zaten çok detaylı anlatmış. Ben ise bu virüsten kurtulmanız için çok ufak bir program vereceğim. Bu program hem disklerinizi hem flash disklerinizi hem register kayıtlarını 10- 15 snye de tarayarak temizliyor. Ve virüsten kurtulmuş oluyorsunuz. Tek tek flash diskinizi takıp taramaları yapabilirsiniz

Şimdi bu programla ilgili detaylı bilgileri vereyim gerçi programı indirdiğinizde içinde açıklama dosyası var.

•Bu programın çalışması için .Net Framework 2.0 veya daha üst sürümü olan .NET Framework 3.0 gerkmektedir.
yüklü olmalıdır, Visual Studio yüklü olanlar için sorun yok .NET Framework 2.0 yüklü olmayanlar için link;

http://download.microsoft.com/downlo...a/dotnetfx.exe

•DRACULA Virüs Temizleyici V 3.0
işlevleri neler;
1-Bilgisayarımızda gereksiz depoLanan Temp ve Prefect
vb. dizinlerindeki gereksiz dosyaları temizler.
2-activexdebugger32.exe trojanını bir daha geri
gelmemek üzere temizler ve sürücülerimizin paylaşım
durumunu önceki haline getirir.
3-Programı kapatmadan simge durumuna küçültürseniz program görev çubuğuna yerleşir ve taşınabilir disk takıldığında activexdebugger32.exe virüsünü otomatik olarak tanıyabilir ve silebilir.

•PROGRAMI ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE VİRÜS İHTİMALİ BULUNAN
TAŞINABİLİR DİSKLERİNİZİ(Flash disk vb.) MUTLAKA
TAKIN!!!!

•Eğer bilgisayarınız masaüstü görününce takılıyor ve
açılmıyorsa;
1- ctrl+alt+delete ile görev yöneticisini açın.
2-Dosya->Yeni Görev(Çalıştır) tıklayın.
3-Gözat butonuyla DRACULA Virüs Temizleyici V 3.0
programımızı bulunduğu yeri gösterterek seçin ve Open
dedikten sonra tekrar Aç İptal Gözat butonlarının
bulunduğu yere gelirsiniz zaten ve aç derseniz program
çalışır.

•Eğer masaüstü kilitleniyor ve yukarıdaki işlemleri yapmamıza rağmen program çalışmıyorsa; yukarıdaki çalıştırma işlemini yaparken DRACULA Virüs Temizleyici V 3.0 yerine internetten indirdiğiniz veya bir yerlerden bulduğunuz .NET Framework 2.0 kurulum dosyasını göstertin, yüklemeyi yaptıktan sonra yukarıdaki 3 adımı tekrar yaparsınız program çalışacaktır.

•Programı şu linklerden indirebilirsiniz.

1. Link --> http://rapidshare.com/files/40213856...ger32.zip.html
2. Link --> http://uploaded.de/?id=79k35q

İndirdiğiniz dosyanın zipten çıkarma şifresi
www.turkforumuz.biz

Kolay gelsin...
http://www2.forumzen.com

PATRON, Activexdebugger32.exe virüsü
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Cash Flow - Patron Kim?
» Cash Flow - Patron Kim?