Beşiktaşımız'ın Başkanı Yıldırım Demirören'in, Onursal Başkan Süleyman Seba'nın heykelinin dikilmesine şerh koyması ve eski başkanların da heykellerinin dikilmesi gerektiğini belirtmesi, siyah - beyazlı camiadan farklı tepkiler geldi.
Milliyet Gazetesi'nin 13 Ocak tarihli haberine göre,eski başkanımızı Serdar Bilgili, "Şahsım olarak heykelimin dikilmesini hak ettiğimi düşünmüyorum" dedi ve şöyle devam etti: "Yıldırım Demirören konuyla ilgili olarak beni de aradı. Ancak kendisiyle aynı görüşü paylaşmıyorum. Seba'nın yüzde yüz hak ettiğini düşünüyorum. Onun yanında adımın başkan olarak bulunması bile bana onur verir."
Divan Başkanı Yalçın Karadeniz, bu açıklamanın sonrasında Yıldırım Demirören ile görüştüğünü söyleyerek, "Maksadının asla Seba'yı incitmek olmadığını söyledi. Seba'nın siyasi bir polemik meselesi yapılmaması gerektiğini ifade etti. Fikrinin yanlış olmadığını ben de iyi biliyorum. Topluma malolmuş insanların uluorta konuşulması, mevzuu yapılması doğru değildir. Bu konunun siyasi bir rant haline getirilmesi de doğru değildir. Beşiktaş vefalı bir kulüptür" diye konuştu.
Divan eski Başkanı Şeref Nasır da, Yıldırım Demirören'in bu heykele neden karşı çıktığını anlayamadığını açıklayarak, "Süleyman Seba'nın bugüne kadar yaptıkları ortada. Beşiktaş'a neler kazandırdığını hepimiz çok iyi biliyoruz" dedi.
Siyah - beyazlıların eski yöneticilerinden Metin Keçeli de şunları söyledi: "Seba'nın 16 yıllık dönemi, Beşiktaş'ta altın bir çağ olarak parladı. O dönemin takdirini, Hakkı Yeten'in ağzından duydum. Beşiktaş Başkanı'nın buna karşı çıkmış olması, o dönemi kıskanmasıdır. Bugünkü yönetimin bu açıklamalarından sonra, Süleyman Seba'nın heykelinin neden dikilmesi gerektiği, bir kez daha görülmüştür."
Kaynak: Milliyet