FRM34
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FRM34

AnasayfassLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

SQL Yedegi Nasıl Alınır,Yüklenir{Resimli}

YazarMesaj
AzraiL
Site Sahibi
Site Sahibi
AzraiL

Erkek

Özellikler
Rep:
SQL Yedegi Nasıl Alınır,Yüklenir{Resimli} Left_bar_bleue1907/1907SQL Yedegi Nasıl Alınır,Yüklenir{Resimli} Empty_bar_bleue  (1907/1907)

SQL Yedegi Nasıl Alınır,Yüklenir{Resimli} Empty
MesajKonu: SQL Yedegi Nasıl Alınır,Yüklenir{Resimli}   SQL Yedegi Nasıl Alınır,Yüklenir{Resimli} EmptySalı Şub. 05, 2008 9:27 pm

Plesk’den SQL Yedegi Nasıl Alınır ve Nasıl Yüklenir
Bildiğiniz gibi farklı bir hosta gecerken yada herhangi bir sorun oluşturgunda sitemizdeki verileri kaybetmemek için SQL yedeği alınır ve yeniden yüklendiğinde sitemiz SQL yedeğinin alındıgı günkü hale döner.. bunu windows’daki Sistem geri yükleme noktası oluşturma ve bunu uygulama olarak düşünebilriz..

Şimdi Gelelim Nasıl Yedek Alınıyor ve Geri Yükleniyor Dökümanımıza..

1) İlk olarak Plesk Adresinize, Kullanıcı Adınız Ve Şifrenizle Giriş yapınız... Daha Sonra Karşınıza Aşağıdaki Gibi Bir Ekran Gelecektir.. Burdan DATABASES Linkine Tıklayınız...

SQL Yedegi Nasıl Alınır,Yüklenir{Resimli} 15mi
2) Daha Sonra Karşınıza Aşağıdaki Ekran Gelecektir.. Burada Yedeğini Almak istediğiniz Database Adınıza Tıklayınız.

SQL Yedegi Nasıl Alınır,Yüklenir{Resimli} 28np
3) Karşınıza Aşagıdaki Ekran Gelecektir Burada DB WEBADMIN Linkine Tıklayınız..

SQL Yedegi Nasıl Alınır,Yüklenir{Resimli} 32lp
4) Karşınıza Aşagıdaki Ekran Gelecektir Burada Sol panelde ki Database Adınıza Tıklayınız..

SQL Yedegi Nasıl Alınır,Yüklenir{Resimli} 36ut
5) Karşınıza Gelen Ekranda En Üstte Secenekler Olacak Yapı - SQL Sorgusu - ARA gibi.. Burdan Dönüştüre Tıklıyoruz...

SQL Yedegi Nasıl Alınır,Yüklenir{Resimli} 45ko
6) Karşımıza Yedek Alacapımız Ekran Gelecektir..

a) Burdada Önce Yedek Alacağımız Tabloları Sececeğiz Ben FuLL SQL yedeği Aldıgımızı Düşünerek Tümünü sec Linkine Tıkladım Tek TEk Tablolarda Secilebilir.. Hatta Kabarık SQL Yedeği Alınırken ( 100 - 150 mb gibi ) Büyük Tabloalrın Ayrı Ayrı Alınması Daha iyi Olacaktır.

b) Daha Sonra Yedegi Bilgisayarmıza indirmek istediğimiz için Dosya olarak Kaydet Linkini Tıklayoruz. eger Buna Tıklamazsak Yeniden Bir Pencere Açılır ve SQL içeriği O ekranda yazar Ordanda Kopyala Yapıştır Yöntemiyle Alabilirsiniz Yedeginizi Fakat Pek Tavsiye Edilmez Bu Yöntem...

c) Son olarak Dosyamızın Hangi Formatta Bilgisayarımızı indireleceğini Secip GIT Butonuna Tıklıyoruz.. Burda Hiçbiri Yaparsanız Direk SQL uzantılı olarak gelecektir ve bunu NotePad ile acabilirsiniz... Eger ZIP secerseniz Winzip Programı ile açabilirsiniz.. Benim atvsiyem GZIP’dir Çünkü Hem Sıkıştırma Oranı Baya iyidir Hemde Geri Yüklerken GZIP’le Yükleme Seceneği Bize Büyük Bir Kolaylık saglayacaktır.. ( bknz. Bigdump )

SQL Yedegi Nasıl Alınır,Yüklenir{Resimli} 59ba1
Bu işlem Sonucunda SQL yedeginiz Tam Ve Güvenli bir Şekilde Bilgisayarınıza Yüklenmiş Olacaktır...

Peki Gerekli Oldugunda Bu SQL yedegini Sitemize Geri Nasıl Yükleyecegiz?

İlk 3 Resmi Aynen Uyguluyoruz.. Karşımıza Gelen Ekrandan Bu sefer Dönüştür Deilde SQL SORGUSU secenegini Tıklıyoruz

SQL Yedegi Nasıl Alınır,Yüklenir{Resimli} 62xh
Daha Sonra Karşımıza Gelen Ekranda Gözata Tıklayıp Yedek Aldığımız Dosyayı Seciyoruz Ve Dosya Türü Olarak Ne Aldıysak Onu Secip [Ben Anlatımda GZIP olarak aldıgımız için GZIP’i işaretledim ] GIT Butonuna Tıklıyoruz Ve Karşımıza SQL sorgumuzun Çalıştırıldıgına Dair Bir İleti Gelene Kadar Bekliyoruz...

SQL Yedegi Nasıl Alınır,Yüklenir{Resimli} 72tm
İSte Bu Kadar... Hayırlı Olsun SQL yedegi Alıp Yeniden Yüklediiniz.. Eger Anlatımd Eksik veya Yanlış oldugunu Düşündügünüz Yerler Var ise Bana Bildiriniz..

NOT: Serverda Yüklü olan Bileşenler;

Operating system -->> Windows 2003 Server
Plesk Version -->> 7.5
PHPmyAdmin Versiyon -->>
2.6.0-pl3
MySQL version -->> 4.1.12-nt
Bazı bileşenlerdeki sürüm farklılıkları, farklı işlemler yapmanızı gerektrebilir.. Fakat Yedek Alıp Geri Yükleme işlemi Genel Hatlarıyla bu şekilde Yürümektedir..

SQL Yedegi Nasıl Alınır,Yüklenir{Resimli} B1go
http://www2.forumzen.com

SQL Yedegi Nasıl Alınır,Yüklenir{Resimli}
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-