FRM34
|
|
| Sagopa Kajmer | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
Merve Prenses
Özellikler Rep: (1907/1907)
| Konu: Sagopa Kajmer Çarş. Kas. 21, 2007 5:54 pm | |
| BAYTAR
Bu dilden firar eden her söz, yaydan çikmis ok gibi Sözler bazen bir hazine bazen dermansiz bir dert tipi Geçmis dünden bahsetmek lezzetsiz Gelmemis yarindan hep mi sikayetçiyiz biz Aklimin ipinin ucuda kaçmis, timsah katreleri bosalsin Bir iki damla hiç degersiz Hüzün ve kaderin pençesinde bir dev nam-i-degersiz Gece-gündüz ömürden yontar dünya dönmez yarensiz Bugün ömrün yarim gün, serbest kalsin fikrim Senin tozlarini silemez tenimden ellerim Varlik ruhu terk eder gözün gözümden ayrilinca Bendeki ask altin misali agirliginca Sensiz benlik yokluk demek kalbim sana emekçi Ask denen illet çorak arazide tilki misal kurnaz bekçi Basim sarkit bir mahalsiz cümle yolumun önüne tas Dudaklarınla kaderi nikah eden çakir keyif dertdas Gören der ki sel agzina bina yapmak aptal isi Yel eserse kirmaz disimi, kalp bir körse görmez bir seyi Saniyeler dakikalarla yapar alisverisi Saatler seni alir benden korkarim olamaz gelisi Hasret gözümün isiklarini söndüren alçak misafir Afitap sönük bir mum ayrilik hain bir zehir Melek yanimda yüzünü saklar felek yüzüme kas çatar Bir tek bu hüznü sen bogarsin ipek tenin derime batsin Rüzgar saçini süpürse mest olur bakislarim Adinla uyanir kulaklarim, yüzünle açar göz kapaklarim En güzel siirlerimle kaleme adini sayiklatirim Odamin hayaletisin sessizligine asigim
Derdime çare baytarim yok Dengeme destek tut ki durayim Safak günesin fermani geçer aci tatli sayili zamanin sancisi Ama melek bir yandan, seytan bir yandan Basim zindan yokluk var bu kaçinci sikayetim bilmem
Kafami duvara yasladim omuzlarin yanimda yok Ahbaplar maymun istah sahibi benim içim senle tok Yok ki gücüm belki devler ülkesinde bücürüm Sessizliginle gelir hüznüm yoklugunda gömülü ölüyüm Bu devranin binlerce sevgi müsterisinden biriyim Yalnizligima küfrederim sensiz halden müstekilim Ilelebette dönmez olsan bil ki yalniz nöbetteyim Hatalarima savas açtim her gün farkli kefendeyim Hayat günlük defter yapragi hazan gelir dökülür Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür Dertle anlas deva bul üzüntü kalbi sömürürür Yüzüne baktigim her an cennetten bahçe görülür Gülüsle sen degil gönül bucaklarinda harabeler Bu hilekar tavirla geçer fena saatler Seni içeren masallarim anlatilacak kadar kisa degiller Ask ilinde bir tarafta cüceler diger yanda devler
Derdime çare baytarim yok Dengeme destek tut ki durayim Safak günesin fermani geçer aci tatli sayili zamanin sancisi Ama melek bir yandan, seytan bir yandan Basim zindan yokluk var bu kaçinci sikayetim bilmem | |
| | | Merve Prenses
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer Çarş. Kas. 21, 2007 5:54 pm | |
| Ve bebekler de ölür...
Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundcheckindeyim. bir yazar mıyım ? yoksa tek şiirlik şair mi ? Notumu verdi hocalarım nasihatı koydum cebime ve zorda kalana dek çıkarmadım. Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum Ve ben bütündüm yarimi sevgilimde bırakıp yarimi sokağa attım Canımı yolda buldum, canıma teslim ettim, canıma okudu RAP canımsın !... Canıma okudun canıma kastın İçimde saklı bir kaçak çocuk korku dolu bakışlarıyla gizlenirken iz bırakmış anılarıyla sevgili. Mutluluktan ağlak olmak artık bir seferlik bana da mahsus Anlamak kolaysa bak bi gözümün içine !... Yer mi Len Velet !?!?... Sekiz senemle ben dalaştım kimsecikler yoktu mikrofonu mu buldum İçimi döktüm. Zihnimin derinliklerinde yaptığım kazılarda onca yılın çöpleri yatılı Onların içinde binlerce ölümsüzlük ölümü görmüş Kaybettiğim gülücüğü gül demeti halinde koymuşlar oysa ki suratıma Gömülü parmak izlerin omuzlarımda Gözlerimde bir filmsin. Göz çukurlarımda uyuya kalmış bir bebeksin. Bende ninninim uyu....
[Nakarat] Dayan sabır gerek Yolun uzun, vakit kısa Ölüm yakın... Tanrım ona acı. Sebep-sonuç : gecem hüzün(dolu)
Bilmecelere ısınamadım (asla)hele de senle ilgiliyse Sevemedim sualleri cevapların yetersiz kaldi İçime sinmemişti duyduğum yanıtların yarim Parçalandı ellerinde kum duvarlarım Ne hakla yarimi benden aldın ? Yine de bir günahkar göremedim seni Susar dudaklarım susar çocuklarım Bir vahada yolumu kaybettim Susar bu kuru dudaklarım Alışkanlıklarıma yoklama yaptım Girme sınırıma cephanen yoksa vururum tek atışta gözünün yaşına bakmadan Toz Ol !.... Bende başta bir çocuktum sende oyuncak oldun Tarihin sayfa aralarına kırmızı gülümü çoktan koydum Alacakaranlık geriye çekti güneşi Bir içim tütün tadın Kadın !.. özün toprağın buruk nefesi Kim der ki ; Sago yaşamın minik bebeği ? Bir yaz akşamında hayata attım göz bebeğimi, bebeğim öldü.... | |
| | | Merve Prenses
| Bir Pesimistin Gözyaşları
Aldanışlar orada kaldı, aldatıldın ahın vardı, aldatıldım ahım aldı, yalvarıldım vahım oldu, aldanışta masum oldun, yalvarışta yüzüm soldu. dikene battı yalanın ağzı, yatsılarda mumlar öldü. düşümü böldü sevgi çölünün ölüme çeken o kavuran nefesi, akşamında leşime baktım, peşime takılan adını kazıdım, ümidi çaldım, ahı yanıma vardı, vahımı şarkı yaptım, dinledikçe ağladım, gözyaşım!... insan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu. yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü, çevirdim yüzümü, dostumundu teklif, düşmanındı ısrar, acaba nereye kadar sürer bu tekrarlar. yalanlara radar olsan neye yarar, zararın dönüşü kârın el mi sallar? batan güneş yine doğar. batan gemi yatan mezar, azar azar kazar mezar, kumar umar arar, yazar kader kime çıkarsa bahtı tahtı kapar, tanrı bunu hep yapar. salla gitsin arzular gemiler zaten batık, yolla gitsin mektuplar adresin mi kayıp? zorla güldü âmâlar ağlamak mı ayıp? korla yandı umutlar geçen dünü sayıp, yor ki aklını hakkını sorgula düne bakıp?
Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi gidecek habersiz uzaklara? kaç yalan yıkacak güvenleri? kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin uğruna? kaç yarın bekleyeceksin? sonralara kaç damla gözyaşı?
Tasanın etrafında gezgin olmuş insanlar kısacık molalarda tanıdılar mutluluk denen kelimeyi ve tanrı bâş etti, çile doğdu, hile koydu adını günahın. sille vurdu, illeler inatçı yordu, sınava tabi tabiat ananın evlatları rabbi tanımadı, kimisi küfretti yaradana, zülmetti kendine, hükmetti paraya, çoğuna paralar sıktı kurşunu yaralar açtı durumu battı. dünya malı uçan halı, kırılır dalı her ağacın, yıkılır her bina affette, gofret, bedelindir o dökülen tuzlu yaşlar, haşlar gözünü yıka yüzünü, hüzünü her adem tanır, geçici bir dövmesin şeklini çizdi tanrı topraklara; vakti gelince kazma kürekle silineceksin. dayanacağın bir duvarın yoksa ör hadi, kuvvete dayanamayan adalet aciz, adalete dayanamayan kuvvet zalimdir, hakkımı isterim, payıma düşen herşeyi alırım felsefesi, haksızlık oyunlarında hakkı yendi, rengi kaçtı yaşamın, derdi sardı, yaranın acısı tacı attırdı krala dahi, bir ömür fani, bir umut hani? tebessüm vahi, kabusum gani yazdıklarım; yazacaklarımın güvencesi sago k.
Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi gidecek habersiz uzaklara? kaç yalan yıkacak güvenleri? kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin uğruna? kaç yarın bekleyeceksin? sonralara kaç damla gözyaşı?
neden ölüyorsun anne? bak vakit doldu, sıram geldi... ah hayır sakın korkma bir tanem ölümde hayatın bir parçası, vakit varken tomucukları topla zaman hala uçup gidiyor ve bugün gülümseyen bu çiçek yarın ölüyor olabilir! | |
| | | Merve Prenses
| Bir Var Bir Yok
Nakarat: Birgün siyah renge sor hep karanlık içini yakar bembeyazdım kirlendim, taşlandım yuhlandım bittim birgün al sancımı çek gör!... Sinmiş içine kapanmış ağlar bir var bir yok bedenim, tercihimde hakkım yatar
Sagopa Verse: Gökyüzünden baktığımda insan karınca görünür yerden yükselince cüssen giderek küçülür bugün esen rüzgarlar zerrelerimi aldı benden uçurdu dün koca bir ağacın yaprakları havada raksa tutuldu mevsimler ve yapraklar arası daim savaş - barış var ölüm yahut yaşam var, suçlular ve merhumlar kimse birinin ruhunu ele geçiremez ilahtan başka insan parayla satın alma yoluna gider insanı, ya başka?... Bilmem neden diyologlarınız bu derece laçka Hiç ölmeyecekmiş gibi günü gün etmeniz saçma! Saf temiz pırlanta şahsa iftiralar saçma! içinde olanı bilmeden, bilinmedik bir kutuyu açma!... Evine dönmeye çalışan tırtıl gibiyiz bizler tehlikede tavsiye koleksiyoncusuyuz, güvenlerimiz engebede anılarımı düşünürken ben, yaralarımı hesapladım nefesimle yarış halindeyim, adımlarımı hızlandırdım önceden ferah, rahattım, üzüntüden zayıfladım birinin yaptığı yanlıştan ötürü ben ayıplandım iblisin ağzında sayıklandım, bir pirinç tanesiyim çakıllardan ayıklandım, çakallardan kaçtım.
Kolera Verse: Metin ol, yağmur yağsa benim kafama düşer kor emeklerimiz ziyan ettin koş toz ol. üzme beni be ben en bahtı kara şanssızım geleceğime meraksızım, ben yalansızım ışıktan rahatsızım
Adım olsa marazi, doğru benim terazi, bitene denir mazi. Kolo tek bacaklı gazi durma se de al bir shot, çok perişan gidişat şaklabanla doldu taştı camiam artık et berat
Deneme rapim edilmez alt oldu denedin ettin halt Critical mürettebat 1 dişi 2 irtibat, hergün değil senede bir içten güldüm bunu da bil, oldum bende yerle bir adım sözlerime kefil içerleri tekil değil, çuvalın ağzını iple boğ sen yaralı ben ölü hayli ağır bilanço bu hızla viraj alınmaz, kes gazını, çek elfo bir verse de atayım da ordan gel ve sen de rapime doy.
Öğüdüm ağır omuzlarımda inler durur habire mecburen yağtığım her işi yaptım şeytan şerrine bu ne yorgunluk dinlen kolo çek bir tabure Celaleddin der dışına o sızar ne varsa testide. | |
| | | Merve Prenses
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer Çarş. Kas. 21, 2007 5:55 pm | |
| Can Havli
-Sago-
farkımı farkedene farkını öde,farz. bu benim içimin dışa vuruşu,karamsar tarz arz talep meselesi çektiğim bu rapin ceremesi al kalemi yaz bedava denemesi sıkıntı çivi gibi beynime çakılır herkes bir baŞkasını kendinden daha fazla tanır kendini bilmeyen rehber mesafesinde kala kalır ben beni bildim adımı çağır!....(SAGOOOoooo) mikrofonu aç!...ya içimi okşa yada yol başsaç!... cephende mızrak yoksa sopanı al kaç!... edebini bozana 1 şarkım 100 kırbaç. hadi kaç , kovalarım , rap saklambaç kız kaçıranı ateşe werdim , kız kaç!... etrafın sarıldı kıskaç. alışmamış dilde durmaz punch!... herkestir kıskanç. kimisine yüzüm sıcak,kalbim soğuk donuk. bugün saat kaç gibi kalbine girdi en son konuk. bildiğim mc'lerin hepsinin tek emeli bir koltuk. eğer savaşmak istiyorsan Bağdat'a git moruk!'...
NAKARAT: can havliyle kaçıştım , acımı dindirmem gerekir bana getir ilacımı , kader sancı bana yabancı kırıcı sonların var - iyi başlangıcı yaptın!...
-KOLO-
ya Rabbim , bu kadarına da pess ay kalbim sıkışıyor girişirim kess rap muallim dedi oku çocuk olmada pess sen sesini kes keserim ben nefess
çok fark var ben sen o rap farkı var sen ben o güç farkı vaR sen K.O isim farkı var ben Kolo
go Kolo go!liriklerin 3'lü salto 1 combo arkasında çaldı bando rapçi yaptı kanto bu sapkınlık anları izlediğim en kötü son tango yesin seni Nuri Alço ol bir Donny Darko
al aşını sarmala vur kendini yola bekleyerek gelmez güven insana istemediğin yere çeksene bir perde dönüyorum kentime şükür hür irade
doldur saki içeyim bari,arkadaşım Nur Yoldaş sanki teyyareyle gezer seyyare bu kız dahi,rapim baki senin tali , hüzün mani söz kallavi , sesin mimli benim demli , içim kinli , kim bilir ki?
parçalarına ayırsam seni dönersin hemen moleküle aragazı verse birileri gelirsin katakulliye selamdır anca boynumun borcu beni dinler her devriye tanıdığım her erkek kesilir nedense jönprömie | |
| | | Merve Prenses
| Cümle Mühendisi
VERSE 1
REHAVET ÇÖKER OMUZLARIMIN ÜZERİ DOLU YOK YOLU KAÇIŞIN SONU MEÇHUL KİM? BEN!... PUSULARI KURAN BAŞARISIZ İT SEN!... BEAT SAVAŞINDA KOMUTAN SAGO YEN EGOLARINI İSİMSİZ BİLMİŞ. YERDEN GÖĞE KADAR HAKLI BU AŞMIŞ. ZATEN BIKMIŞ VE SIKILMIŞIM İÇTEN ASLEN OKUDUĞUM ZIRVALAR HEP DEN DEN '' 'YENİDEN BAŞA DÖN.YENİ GÜN ESKİ SEN. KONU AÇ,YAZ DUR,KARALA,YUHALA HAYBEDEN. SESLEN AHALİNE,YALANLARLA KEKLEN. BİR DELİNİN LAFLARIYLA BEYNİNDEN HACKLEN. KES LEN !..KAÇINIZ SAGO'NUN DOSTU-TANIŞI? HİLEN BULAŞICI ,PALAVRAN KOMİK AŞIRI. HALEN NEYİN SAVAŞINDA ŞEHİT VERİRSİN? RUHEN YARALI ADAMA MI İŞKENCEN? RESMEN ÖVGÜ BUDALASISIN MASKARA. İĞNEN ANCA SANA BATAR İÇİN KAPKARA. DEMLEN,OL,DOL BARDAĞINA CİDDEN. BENDEN 2 DÖRTLÜK DUYDUĞUNDA DERTLEN !..
NAKARAT
BEN CÜMLE MÜHENDİSİ , SEN KAÇAK AVCI O,BENCİLİYETE YENİK DÜŞMÜŞ ISRARKEŞ. BİZ BU YOLDA REHBER SİZ PEŞİMDEN TAKİP, ONLAR PUSUDA SİNEK GAYRETKEŞ.
5 PARA ETMEZ,İNCİLERİN DÖKSEN LEŞ YER AKBABALARIN HEPSİ KALLEŞ. ZARLARIM ŞEŞ-BEŞ,ÇEKME BANA PEŞKEŞ. EŞ SÖZÜMÜN ANLAMINI,DEŞ KULAĞINI!...
VERSE2
BO BO BOMM!!!... TANIMADIKLARIM NEDEN HAİN ? DOM DOM KURŞUNU SAVURACAK KADAR KİN. tin tin TİNİMİNİ HANIMLAR MI RAPÇİ? KOP-KOP RHYME LARIN KOPYA FROM ZENCİ !.... BANLAN !... BENİM YERİN GARANTİSİ VAR LAN !... DERMAN KALMAYANA DEK ÇABALA KAPTAN. OTLAN !... GEÇİN ÜZERİMDEN YE BU KAPTAN. POh POhLADIĞINIZ RAPLER BANA GÖRE BOKTAN. AZMAN AZMASIN ÇOK KORKTUM AMAN HA SALLAN!... DEPARIMIN HIZI TOZU KALDIR !.... KAFKÜF İÇİNE ÇEK TOZUMU VE ÖKSÜR !... KAFKEF,YUM GÖZÜ VUR SÖZÜ !... SANSÜÜÜÜRRRR!!!!!!!! YEAAHHH TERCÜMANIM HANİ? LUcadris'DEN ÇAL-ÇIRP ORJİNALİN HANİ? BACK VOKALE SAKLANMA ÖNE GEL HADİ!... KAN KARDEŞİN BONİBON 1 PANZERİN HANİ? CE ve ZA,BARIŞ ADINA SAHNEYE ÇIKSIN KE ve ZA,PEACE GEVELEYİP DİSS ÇAKSIN. BO ve RA,KENDİNİ FASÜLYEDEN SANSIN. SAHTOKÂRIN DİSS TELLERİ ELLERİMDE KALSIN. | |
| | | Merve Prenses
| Çaçaron
RAP 1 Basiretsiz neferlere fener tut ki aydınlansın Kalbim ta derinlerde kaburgalarımda sıkışsın. Gerilim hattında bir hattat Allah adını yazsın. Şevkat muhtaçlarına hilkat pırlantası hiçtir. Dünya gezengenler arasında tek piçtir. Çaçaron benim sessiz kalma hakkına sahipsin. Yakın takipsin. Benim romantizmalarım azdı ,lakin sen felçsin. Fiyasko çıktı alafranga metodlar,cana kıydı despotlar. Kalaşnikof çocuk elinde. Namusu iki paralık zavallının namusu belinde. Reyting kaygılarınız algılarınızı düzmekte !... Hiçbiriniz yeteri kadar fedakar olamadınız kardeşim. Kafadar olmak dostluğun yalan adı. Talan ruhumdan kalan yegane hatıram ''anı''. Feragatim kesin ''-Hakimim Sagoyu tanı!...'Tanıdığım en büyük sürtük kaderdir böyle biline. Tecavüz kurbanları için milyon penis kesile. Artık belli mesajlarım yok yeni nesile. Unsurlarıma sansür koyun, ''destur!...'' deyin nafile. Korkularınla yüzleş derhal,vakit nakit umut. Feci suistimal kazaların bir ihmal. Bir ihtimal mi var ? İstikbalin kör topal. Sizler kural tanımadınız,eylemleriniz ihlal. Haydi Sago'nun dudaklarından bal çal!... Güzergahını şaşırmış alem,bildiğim en büyük emeliniz anal. Orda kal!... Önüme koydugunuz yemeklerin tadı yal. Yaşayabilmek kurduğum en büyük hayal.
[Nakarat] Felek çemberinden geç,irtihal kapını çalsın,es geç. Edebi ebediyete intikal edin. Çaçaron konuşur,sen yalnızca şık şeç.
RAP 2 Yunus sürmenaj oldu ahali. Rap uğrunda akıtılan her ter damlam helali. Faraza, itiraflar huzur evi yakani. Benim rap kilodan düşmeyecek lan sana kajmeran yemini. Kajmeran hizadadır,rap tetik şakaktadır. Evliya-ı Rap ataktadır,ayıp en geniş yataktadır. Toplumum bataktadır.bazı kalpler kaltaklardadır.iyi belle ve kastır!...
KELİMELER: Basiretsiz: Doğru ve yerinde düşünemeyen. Hattat: Güzel ve süslü yazı yazmakta üstad kişi. Hilkat: Yaradılış. Çaçaron: Çok konuşan çenesi düşük geveze kimse. Feragat: Bir şeyden kendi özgür iradesiyle vazgeçmek. Sürmenaj: sürekli çalışan ve düşünen insanın beyin yorgunlugu. Yakani: Yakmakta olmak. Faraza: Ola ki,varsayalım. Evliya-ı Rap: Rapin ermiş düşünürü. | |
| | | Merve Prenses
| İstisnalar Kaideyi Bozmaz
VERSE 1 hava yasla
İstisnalar kaideyi bozmaz,bu civan bu civarda fazla tozmaz Elimi verdim ,kolumu kaptın,gözümü çektim,aklımı aldın. Yaşam mı ben mi bedbahtım? Sallanırsa da yıkılmaz tahtım. Canım yanar ödün kopar canım,tabularımı kendim yazdım.
NAKARAT
İstisnalar kaideyi bozmaz,kuru yanında yaş telaş yapmaz. Eli uzun alemin,cebi de tenha,sivri dillerin alayı kesilir anla.
İstisnalar kaideyi bozmaz,kuru yanında yaş telaş yapmaz. Eli uzun alemin,cebiyse tenha,sivri dillerin alayı kesilir anla.
VERSE 2 ya Allah
Paranın değeri arttı millet,insan değeri battı. Kimlere kaldı artı ? Sendeniz bir boş vakit arakladın,poponsa yan gelip de yattı. Yine mi komada martı? İşlevsizlerin hepsi karttı. Hanginiz bu piste havlu attı? Vaktim geldi çattı,kiminde temmuzun yakıydı,kimisi marttı. Cebinde biriken az buçuksa şanstı. İşler organize edildi ve amiral battı.
İstisnalar kaideyi bozmaz Kuru yanında yaş telaş yapmaz Eli uzun alemin cebi ise tenha Sivri dillerin alayı kesilir anla... | |
| | | Merve Prenses
| İstisnalar Kaideyi Bozmaz
VERSE 1 hava yasla
İstisnalar kaideyi bozmaz,bu civan bu civarda fazla tozmaz Elimi verdim ,kolumu kaptın,gözümü çektim,aklımı aldın. Yaşam mı ben mi bedbahtım? Sallanırsa da yıkılmaz tahtım. Canım yanar ödün kopar canım,tabularımı kendim yazdım.
NAKARAT
İstisnalar kaideyi bozmaz,kuru yanında yaş telaş yapmaz. Eli uzun alemin,cebi de tenha,sivri dillerin alayı kesilir anla.
İstisnalar kaideyi bozmaz,kuru yanında yaş telaş yapmaz. Eli uzun alemin,cebiyse tenha,sivri dillerin alayı kesilir anla.
VERSE 2 ya Allah
Paranın değeri arttı millet,insan değeri battı. Kimlere kaldı artı ? Sendeniz bir boş vakit arakladın,poponsa yan gelip de yattı. Yine mi komada martı? İşlevsizlerin hepsi karttı. Hanginiz bu piste havlu attı? Vaktim geldi çattı,kiminde temmuzun yakıydı,kimisi marttı. Cebinde biriken az buçuksa şanstı. İşler organize edildi ve amiral battı.
İstisnalar kaideyi bozmaz Kuru yanında yaş telaş yapmaz Eli uzun alemin cebi ise tenha Sivri dillerin alayı kesilir anla... | |
| | | Merve Prenses
| Değişebilir Her An Adres
DJ FUNKY C VERSE Yo! It's time to play the fair game! Not the fuckin take the shit away from my man game! It's time to give it up for what you earn game, What you get game, give your game your own name, It doesn't have to be the same! Patience, effort, hard work anad dedication, Yoy give it your all can't get no recognition! When will someone realize and analize? İnstead of all the people always tryin to dramatize. The situation at hand, every day people livin it alive. A man his wife his child only tryin to survive, İna world of pollution, inflation, radiation, population, The currupt politician.........Check out the situation! Everyman on his own, yo!yo! so go for what ya know Yo! What the fuck you lookin for? If ya aint found it yet, then dont look no more! Just walk out the door, dont come round here no more!
Değişebilir her an adres, kovala bu rüzgarı, ses bedeninde, yes iyi bildin Sago herkesi temsil rapinde sen kafes ve gafil.
SAGOPA VERSE Kumar değil kader, firar ederse derbeder, çekip vurur melekler, öyle ter boşandı ki yüzüm yanar yeter, yerle bir kader, serzenişte güller, artık sevgi yok mu?der çaresizce kalpler. Saki boş kadehler haydi doldur! Esefle kınamadır rapim, fasih, dekolte konuşurum, yolumdur önüme konulan;yürürüm,görürüm, söverim, severim. Dört mezürde anlatır beni karamsar liriklerim (rap-rap) Ben raperken orada donabilir iliklerin, ölebilir ümitlerin ve belki kinle bakabilirsin adıma küfredip beni de defnedebilirsin, orada gerçeğin görüntüsüyle yüzleşemeyecek kadar cebin de olabilirsin, neyse ne, tek bir mikrofon gerekir(tek) ben söylerim ve sen dinlersin. Hicviye nazırı Sago, evi tımarlı hastenede şifayı dağıtır ve mis kokulu yalanların duş vakti geldi ama evde sular kesik. Zora düşmüş hayallerimin kırıldı bacakları, sancıları gözlerim kapattı, yastığım ıslanırken ıslığım çağırdı revanımı. Hazan umursamadı yaprakları katletti alayını. Çöpçü oldu rüzgarım esti geçti göremedin. 2003 adet boşa harcanmış senenin 25'lik delikanlısı ben, nacizhane kalem susatan adamın adıdır, Sagopa'dır, bu ressam anlatır resimleriyle tek çizikte dünya yaratır,anla!...
[Nakarat] Değişebilir her an adres, kovala bu rüzgarı, ses bedeninde, yes iyi bildin Sago herkesi temsil rapinde sen kafes ve gafil. | |
| | | Merve Prenses
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer Çarş. Kas. 21, 2007 5:56 pm | |
| Didaktik Kitaplar
VERSE 1 Birikimlerimiz kısıtlı, arzularımızın ışığı,egoizme yansıdı, ya da kısıtladık insancıl yanımızı, tokatladık karanlığa mum yakanları. Barış hududuna mermi atanların akıbetini yazan hocalarım oldu savaş yanlısı. Literatürün gerereği yapıldı. Atamın ellerini aradım. Kürsülerde yetişen mengenelere her yılım on elimi kaptırmaktan yıldım, yılım bana zehir oldu yine, halkım alkış tuttu ve ben elimi kırdım. Geçemediğimiz köprüler ardımızdan ağladı, tıpkı yere düşen ekmek kırıntıları gibi, zan altında masum yedi kelepçeleri ve sırıttı birileri, makam arabalarna yol ver geçsin, emri vaki olmuş her yolcu, açılan çenelere çekici ver çaksın,yazılı kuralların kuramları aştı. Parmakları kırılan bu yazar yılmadı, kaç yazar alim olsan, amacını yamacında doğarak yok oldu Sezar, dedelerin toprak oldu bak orda mezar!... Yalanla savunan dürüstle tanıştı, tekmeyle kovulan kiniyle yarıştı, paradan uzak olan silahla tanıştı, hayatla darılan ölümle barıştı.
KORO Hainlik diz boyuna, laik durum acı kadere bağlanmış iş bitik Taktiklerimizin nefesi kesilmiş, didaktik kitaplar sobada odun Ve yurdun taşı toprağı çakıla karışmış, hocalarım eylem yürüyüşünde Bilginlerim afaroz edildi didaktik kitaplar sobada odun.
VERSE 2 Bir okumuşum tam onbeş sene sürece, ve okulumu kırmışım kırılmışım dünümde. Şimdilerde ezbere büyüdüğümü anladım tek düze. Bilgilerimi çöpe attığım defterlerimde bıraktım ve soru kağıtları artık yok önümde, tıpkı sorulan sorulara cevap olamadığı gibi. Verilen cevaplara kayıtsız kalanım, ben talanım, ortadayım çevremde bu koca şehir, elimde dumandan ibaret bir zehir, kibirle yıkanan insancıklar ortasında binlerce çocukluğum, çantalarına koymak için bekliyor geleceğini. Ben işte oydum şimdi buyum. Önümüze bakıp da yönümüzü bulamadık, gözümüzü açıp da yolumuza varamadık, sözümüzü tutup da ileriye adım atamadık, adımızı karaladık ama temize çıkaramadık, Atamıza rüsvayız, şimdi ben soruyorum sayın hocam pişman mısınız? Gelecek sizin eserinizdir, ezbere nesiller yoldalar, kırmızıda geçtiler, yeşili beklemeden meydanı boş bulan her hergele, mengene oldu ülkemi yedi afiyetle beni de. Siz diplomasına imzalarınızı attınız, şimdi yine soruyorum sayın hocam pişman mısınız? İmzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristleri yarattınız, kararttınız, 25 senedir beklediğim aydınlık geleceğimi, biraz abarttınız!... | |
| | | Merve Prenses
| Dil Yaratmakta En Asil Silahlar
VERSE 1
BATIK GÜNEŞ,SOĞUK ZEMİN BOĞUK NEFES,İÇİM EMİN. TAHRİK SON RADDE,KALBİM BOŞ BİR CADDE. YÜZLER SERİN. GÜVEN UZAKLAŞIR İÇİMDEN,BU KUŞKU İĞNELER DERİN... BENİM KENDİMDEN BAŞKA SADIĞIM VARSA BANA VERİN. KAÇINCI KUYUYU KAZMAKTASIN İÇİNE BENİ DÜŞÜRMEK İÇİN? BİRİKTİRDİĞİN TOPRAKLARIN,SOLUKLARIMI KESMEK İÇİN. BAK BİR BİLDİĞİM VAR ÖL DEMEZSE TANRIM YAŞAR KUL. TAŞAR DENİZ,YÜZER BALIK....BATMAK BİZİM KAYIK. AŞAR BOYUMU DALGA. LOŞ BİR ODA BU,BOŞ KAĞITLARIN İÇİNDE OTURDUĞU. YALNIZ ADAMIN DİLSİZLİĞİNE EŞLİK EDER TAŞ DUVAR. İÇİMDE ŞEFİNİ KAYBEDEN BİR ORKESTRANIN HÜZNÜ VAR. DIŞIMDA CHARLİ CHAPLİN GÜLÜŞÜ...
KİMSENİN BİR KİMSEDEN BİR FARKI YOK,ÇIKAR EN ÖNDE. KALABALIK BİR DOST LİSTESİ,GEREKSİZLER TEPELERİNDE. ANLADIM Kİ,GEÇTİ YILLAR,ADLARINI UNUTTU DİLİM. BİR YERE KADAR DAYANDIM,YOL ORTASINDA BİTTİ PİLİM.
NAKARAT
TERCİHİNİ YAP,SEÇENEKLERİNDEN SEÇ GEÇ KÖPRÜYÜ !.. SINAVIN SONU MALUM. DİL YARATMAKTA EN ASİL SİLAHLARINI CÜMLEYE YÜKLE CEPHANEYİ BEKLE.
VERSE 2
ZAMAN YALANCILARLA,ARSIZLARLA GEÇER İRDELEDİM. HENÜZ KÜÇÜKSÜN,BEN DE SENİN YAŞLARINDA ASİLEŞTİM. ANNEM BABAM ÖĞÜT VERİRDİ,EN DOĞRUSUNU BEN BİLİRDİM. HAYAT DENEN EKMEKTEN BİR DİLİMDİM BEN DE YENDİM. UNUTMA BİR DELİL GEREK,BİR DOSTLUK KANITI LAZIM. UCU KIRILMIŞ BİR KURŞUN KALEMLE,KALEMTRAŞIN AŞKI MİSAL... DOST MASAL,BİR ÖNSÖZÜ VE BİRDE BURUK SONU VAR. KISA BİR SÜRE GÜNEŞ AÇAR YANARSIN,SONRA KAR YAĞAR DONARSIN. KARANLIK OLMADAN AYDINLIK DEĞERSİZ BİR PIRLANTA. İÇİNİ DİNLE SESİNİ DUY,KONUŞ KENDİNLE KARANLIKTA. ŞİŞMAN PİŞMANLIKLARIN İÇİNİ KEMİREN. UTAN,SIKIL !... KORKMA GEÇER... KADERİN ELİ İÇİMİZDEN EN ZAYIF HALKAYI SEÇER BAK ŞEKER,SEN GİT KENDİNE HAS TARZINLA ŞİNANAY OKU. NASIL TEMİZLEYECEKSİN BAKALIM ORTALIĞA SALDIĞIN BOKU ? AYIRDETTİM GÖZLERİ AÇI VE GÖZLERİ TOKU. KENDİNE GELMEK İÇİN HERGÜN EN AZ 1 KERE 1 DİZEMİ OKU!... | |
| | | Merve Prenses
| Zet - Diyet
ANLAT! YÜREĞİME DAMLAT GÖZYAŞINI. ALMA AHIMI, ANLA PARMAK UCUMDA ACI! BU KAÇINCI SUSKUNLUĞUM, TEBESSÜMLER YALANCI, KANATTIĞIN YETER ARTIK AÇMA YARAMI. BUNDAN ALTI SENE EVVELİ YALNIZLIKTI DOSTUM, NASI ARKADAŞLAR SEÇECEĞİMİ SANIRIM BİLMİYORDUM, ÖNCE GÖZLERİMİ BAĞLADI KONUŞMAMI YASAKLADI, KULAKLARIM SAĞIRDI EVET, KAYBOLDUM! UMUDUM TEK SARIMDA SAKLI, BANA SEVGİ YASAKLI, O MASALDA MUTLUYDUM BİLİRSİN HARİKALAR DİYARI. SEVMİŞTİM O YARI, İPİ ÇOK SIKTIM KAÇTI. HANCI DOLDUR HAL-İ RUHUMA İÇEYİM GAYRI. TANIDIK TANIMADIK HERKESE DUYURURUM. ŞEREF DUYARIM YAZDIĞIM MEKTUBU OKURUM. BİLETİM KESİLMİŞ YOLCUYUM, SON YOLCULUĞUM. GİTMEDEN KESER BIRAKIRIM KALIR BURDA SOL KOLUM!
NAKARAT
ANLATMAKLA BİTMEDİ SANCILANDI DİLİM, ATMA MAPHUSA BENİ BEN SUÇLU DEĞİLİM. TAK BOĞAZIMA İPİNİ, YADA KES BİLEĞİMİ, SENSİZLİKLE YAŞAYACAĞIMA ÖLÜME GİDEM DAHA İYİ...
DÜN GECE YİNE KALDIRIMLARI ARŞIN ETTİM. KENDİME KARANLIK GEÇMİŞİMDEN BAHSETTİM. ODAK KONUM EN SON AŞK OLDU, DURDUM ORDA! VİTESİMİ GERİYE TAKTIM, DAHA İLERİYE GİDEMEDİM. MEZARIMI KAZDIM, TAŞINI KAPIMIN ÖNÜNE KOYDUM, BENİ ÖLDÜREN BENDİM, HEPSİ BUYDU. YILDIZLAR BUĞULUYDU, GÖRMEDİM IŞIĞI, DÜZELTEMEDİĞİM HATALARIM GETİRDİ KIŞI. KURTARICIMDIN, DEDİN YA ARTIK �BEN VARIM� BU MUTLULUKLA BEN SİL BAŞTAN YENİDEN YAŞARIM. AMA OLMADI ANLATAMADIM SANA KENDİMİ, GEÇMİŞ RENKLERİMİN SARISINDAYDIM DİNLEMEDİN YEŞİLİ. ÇEKİP GİTMİŞSİN GÖREMEDİM KARANLIKTI. GERİ DÖNEMEZSİN ARTIK, ARKADAN KİTLİ KAPI. KAZIN AYAĞI ÇOKTAN KIRILDI, GÜLÜCÜKLER ASIKTI, GÖZLERİMLE DENİZ YARATTIM, YÜZMEYE HALİM KALMADI! | |
| | | Merve Prenses
| Dört Tarafım Yalan
Boşluk içinde bol olan yok olan Paranın denizinde kulaç atan Çöp çatan Televizyonlarda donuna kadar soyunan Kritik para politik sultan Manken kimliğini kapatan Sanatçı sıfatıyla kandıran Kalkan parmaklara söz hakkı vermeyen ukala komutan Anlayışında mikropolitik ahkam kesen sazan Reyting canavarını toplum ahlakının üzerine çıkaran hayvan Gözleri uyumuş millet kör bakan Her boka kanan Serseri kesimi altın koltuğa oturtan Kendini kandıran Vatan toprağına ihanet edenleri pof pof'layan Dört duvar arasında insanları ölüme bırakan şeytan Ölüm seyri yapan sekiz metre karelik mekan Öğretim harcını haraç olarak gören sayın dekan Eğitimi parasız haram sayan yoo sayın başkan Yalanı dolanı kendine iş güç seçmiş bunca insan Eziyetlerden habersiz bugün doğan binlerce can
[Nakarat] x2 Dört tarafım yalan Çepe çevre dolan Kos koca mekan Sele serpe insan Unutulmuş yüzlerce soru cevaplanamayan Silahsız kuvvet burada
Kültürü para için kullanan Milyar dağıtan yarışmalar Milyarlara kapılıp götüren gösteriş amacı tüberek'ten çıkarıp ortaya koyan insancıklar Vizyondaki magandalar Öğrenmesine saçma sapan konuları ezberleterek öğretmeye çalışan hocalar Tarihi saçmalayan saçma sapan konulara bağlayan Politika yapan şahıslar ******'ün kişiliğine kürf edip ardından milleti sömüren politikacılar İlkel yaşamı 2001 de ülkemde uygulamaya çalışanlar Utanmasalar kelle kafa koparacaklar Mikrofonu eline alarak duyguları sömüren vaat'ler veren Yoo İçinden bir bok yaptım diyen şaklabanlar Burası son nokta son dönüm son nokta
[Nakarat] x4 Dört tarafım yalan Çepe çevre dolan Kos koca mekan Sele serpe insan Unutulmuş yüzlerce soru cevaplanamayan Silahsız kuvvet burada | |
| | | Merve Prenses
| Drama Yolları
kader mi yazmiş? silinsin tum gunahlarim, drama yollarinda kopru istikametindeyim. ben huzundum beni sen sectin. varir mi şahima son lutuflarim? kimsede aramadim gonlumun pamuk prensesini. sen yuzumdun beni kahrettin.
yaşanmişlik kolunda buyuyen bebegin ergenlik hali. kim yirtti vesikaliklarimi?(KİM) kalbin kal koşelerinden alamazsin platonik evlatlarimi. yarattigim turkuaz derinliginde yuzuyorum ben. korkarim derinlik sarhoşumda vurgun yolcusun. sonsuzlugum beni tanimadi yalnizligim firtinali.. kuklalar sepette cek al egolarini (cek elini) asi ruhum sahi gec mi kaldi yarina soyle? (kapa ceneni)
ben bu gunlerde evcilim. sencil olmanin sakincasinda duşun nobetleri. voltasini atar vardiyali bir işci. devir vakti gece yarisi boldum uykularimin nadide hediyelerini. bende sakli sirlarim ki; icime sindi hirslarim. cephanelikte mermi bitti, belki bundandir ki tirsarim kansere yenik duşmesin umutlarim. hucrelerimi yerine koy şakasi yok savunmasizligin!... yalancinin konuştugu lisan daim yalanca kancami taktim gercekler mi palavra? bu espiride yok şaka, insanlik kadavra.. şiirbazi sopasi elinde "abrakadabra!.."
kader mi yazmiş? silinsin tum gunahlarim, drama yollarinda kopru istikametindeyim. ben huzundum beni sen sectin. varir mi şahima son lutuflarim? kimsede aramadim gonlumun pamuk prensesini. sen yuzumdun beni kahrettin.
drama yollari taşli geliyor kara kaşli arkadaşliklar neden en az bir cikara dayali yirtik kalbim yamali dostlarimin ucreti pahali odemek zor geride kalan tum hesaplari şu gunlerde pamuk prensesin gozleri yaşli ozrum icinde pranga yemiş zanli yinede sahipligin icinde varolan duygularim canli sanirim en son karadenizde gemilerim batti kanimca herşey yapmacikti istila komandolarim bedenimi sardi askerlerim silahsizdi bu nedenle kalelerim az zamanda hirpalandi kara listem okunakli sonuclar dokunakli son celsede boşadim aşkimi elimin tersiyle duz ettim tum kirişikliklari tadilatta kalbimin boş beyaz saraylari yaşli taş cocuk kirdi sevdigi tum oyuncaklari.. | |
| | | Merve Prenses
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer Çarş. Kas. 21, 2007 5:57 pm | |
| Duygu Sömürgesi (ft Kolera)
Karnina islemis kiskancli sezim takim nankor Ey kor album kapaklarini acda adimi gor Kokan les azinla yaptin rap diz ve itici Sukurki kellem kurtulcu sen yedin o cekici Tek bir sarki yaparim alirim havani Sen bilirsin ve kahpe bunu bilirken neden sonuca isteriksin Evliyayi rap onunde tek kelimeleyle geyiksin Testislerini tutma Televisyonda cok komiksin (wooo) 'Ben' = 'I' soyle seni neden korkalim senden Sen bir kopyasin hazira konmus bir yigen Ten uyuşmazlığı oldu sanirim ayrildin techno djyinden Bende bir technocu buldum hemde en rapcisinden Bundan sonra laf yaparken bir degil iki asama dusun Ikinci mektuba cevap yoksa bir de iki yazini dusun Onumuz yaz temmuz ortasinda tir tir uşüyün Paylasamadiklariniz bari bu kez ilk kez bolusun Hayatta en kolay yaptigim is bir iki kadeh diss atmak Senin yaptigin en iyi is yanibasindaki dostu satmak Madem sen kasindin benim tirnaklarimla asindin Rapini yer altindan alip zuhpe dolu mekani tasidin Dilimin kemigi olsa inanki ilkin ben kirardim Yemin ederim yaram olsa tuzu yerine ben basardim Iki senelik diskografilerinizi hattatlara yazdirin bayim Hizli treni dislar rayim sagopa nane keskin tadim Benimle cenk yapma kadina en yureklileriniz yollayin Dokunursam patlar mayin yuzleriniz saklamayin Karaya duseni atlamayin maskeleri dustu bayim Rapi sahi kaldirmak adina siz ikiniz seker yalayin (bitch)
Rap yoldasi gomdu yaktin tum lambalarla ayni sondu Dinle kaf kefi feyzal Ben maratona ciktim sen yerde topal Gel yaralara tuz bas, hasima el verdim kol gitti abe hey hat Ben mektubu yazdim sayfalarin ister yirt ister kopart Sago defteri durdu en buyuk dusmanim nankor bir bucurdu Aynaya bak yok sen cahile kalem cekiver eski dosta yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver
Simdi neleri sevmedigini soyle ama bu defa adam gibi soyle Bu gunlerde zenci olmanin havali olmasi gerceginden nefret ediyorum Guzel Lanet olasi hiphop muziginden ve lanet olasi varoslardan nefret ediyorum
Savas korkak izleyen bir kargasin sen Ve madiyatci kaygilara hic uzumse rap hitaben.. Damaklarimda donuk odada kalmissa geceden Bilki yanindaydım muz kokulu rapper.. Sanki rapte 10 yas alti beyinlerdesin Kiminlesin bu yolda soyle cumle dalasa gidersin Kessin kulakta disstortionun nedeni Ve sozlerinin bedeli bu kuvvet mira daimi Galibi belli bu duellonun Diz coplugunde pislik istiyorsa boza kabusun Sonun sahte pilaka konunki uyuduruksa keset Bilki olun yanlizca reklam panalorunda Kafanda cok cesitli fitneler fesatlik adamin kanina isler Zevzekler keke kekeler bu bahcelerde taklit sozler igneler Kuvvetmira harp okulundan cikti en baba rapler
Yaptigin sey sanatmi Agzinin lolipopu alarak Para kazanmak ugruna Ceyhunun kucaginda gordum seni kendi shovunda Metaforlarin anaforunda kacak elektirik kullandin Hizli konuscam bir dissci olcam derken Ne diceni sasirdin alkolikle … Ne oldu? Ozur dilemeye alistin Kasindin basit zorlere katistin Filozof diye el attin Anlamini bilmeden Metafizikten bahis actin Onun bunun hareklerini calip sahnelerde tiyatro yaptin Hepsini gectim yanlis insanlara bok attin Yazamadigin rhymeleri dinlemek agirinami gitti lan Techno trans bi muzik turu Kimdi burcu burcu rap yapan Pardon Sen degilmiydin askerdeki arkadasini satan Her verdigi reportajda kralim diye gotu kilic kalkan Acik secik ol biraz carpitma kelimelerini Kufur suratina pek yakismadi Ah bitirdin kendini Kolera Sago SITEM MOZOLE RAFFIni kirdi kalemini Kuvvet mira Karagyahinda gerceklestirim eylemi
Yapilan eylem cok komikti Gulduk gectik haline Gelde konuk ol bahceme Beat verecem sahtene Aybenmi rapci oldu bilmem pardon abi Rapini oncelerde pusd mix duydum sanki Sahi taklit ettin sende buralara geldin (kizim) Disslerin basit kacardi her seferinde soyledim Gozledim yalanlari sahtekar yaralilara Lolipop yalamak senin isin … … Mumlara Namelerdi inleyen kafanda Bas ucundu nefretin kacakti duygularsa cok kirikti Guclu gordun Kendini (sen) Lakin cok bitiktin (sen) Roka vermis beatini Hadi ya cok komiksin (sen) Kaygilar yazildi kac kere Icimde sakli nefretim 5 sene kolaydi gozumde sondu deyerin Ozverinle yazdim her bir cumlemi cok kolaydi Gucumu ondan aldim Kuvvetim Miraydi
Denge sagli dusunur ucurum oldurur Ve kelle koydu yoluna seytan basini dondurur Ve saf niyetli somururur Vez vas Mumunu sondurur cakalarinda gozude kordur Ve cok sekerdi Raplerinde dis cururturur
Denge sagli dusunur ucurum oldurur Ve kelle koydu yoluna seytan basini dondurur Ve saf niyetli somururur Vez vas Mumunu sondurur cakalarinda gozude kordur cok sekerdi Raplerinde dis cururtur
Ne olacak yap yap……. Isminin bir hasminin Toplaman yerde kalir kirintin
Seni sen yaparim odedin Son kirani Ve ayni hep anlami bos cumlelerin kimin tarzi (seninmi?) Halkin telabi arzu uzerine yazdigin sozlerde parami arzun Bos geri vokalin dahto kara Yikildi 7 katli bida Nedir sende bu hinc? Bos sagli yine tek nefesle sic Yada kir kicini kaldiran zaman acimi Gercekleri beyinnine soktada sasirt kalin kafanini (patlat) Kimlerin eline dusmus can cekismekte iyi kotu kavrami Ve yaptigin isin anlami kalmadi ettigim en agir kufurler yuzune sakli Kani bozuk seni Kurbagi suratli Celiski satti baris diyen yayvan agizini yirtmali Bir capan oglu senmi ciktin memnekette at suratli Bu asaglik duygusuna nasil alisabildin Bu kasarlik oldu suni bunlarla nasil tasiyabildin Bence sen rapine aldigin elektrik kablosu bagla (tak fisi) Agla burasi kuvvet mira cebende kirik ayna (dikkat ele batmasin) Sen misali su anda sen misali aglamali Sen misali su anda kim gider colak biler ben bu anda
Bi yerinimi kestin acaba? Mis gibi hiyar Koktuda Sahnede sozleri unuttun agdasiz bacaklarinla Salaga yatma lan goturecektin tugceyi olmasaydi Ot kokan ah ne fark ederki caldi zaten seni bir hanimlan Lutfen israr etme artik ogretemem sana rapi Cekistirme kolumdan alin lan sunu basimdan Uyursuz almasin beni icinde fitne olan Garip burasi Sirri imtihan tek hukumdan .. Gelince cahil kardesi kisaca Miss Complex Gercekten sen eskidendin bu gozunde oldu next Salla kafana baltaya oyna evinde oldu next Ekle sutu olur hemen Caloresiz Cornflakes
Sen benim boyumun rapime Keste boyununu kurban et Rap senin neyine kiz gelde karantimi temafi et Icinde yanar kufur ettigin hakkar acikligi dikkat et Kulan zulum Rabbe Kufur sonun adin kufur tovbe et 7 sene topa tutugun kolera hemde hic tanismadan Bu ne hiddet bu ne celali elimi dahi sIkmadan Rapte egay 2bin4 rahmet diler uyan lan Kimdi 2bin5 de para icin kemik sizlatan Uyum seni yazacagan liriye iki adet has kafiye Yuzun kara icin fesat prim vardi zilli de Nenen versin ornek yandan ipi sarkan tak yine Cehennem olsun her ipi cihan kufur ettin Rabbime
Senin neyine neyzen neyzen bilir isi ates yakmaz ibrahimi Sonun adin olacak tut kendini seytanlik duyat bak cekme eylimi Senin neyine neyzen neyzen bilir isi ates yakmaz ibrahimi Sonun adin olacak tut kendini seytanlik duyat bak cekme eylimi
Elinde tutmasaydi elim Bosphorusdan atlicaktin Koseye cekilip yaktigin osurunun aleviyle yanacaktin Gurbet elde Allahima Kufredip Ele elini actin Ne Yazikki bir pilak dolu mecil kicin ni … satin
Rapin ustari kaygim bundan iyi cevap Samla kiyisi iremin bahcesinde guller acti Cekic kafana Cakti hayatta bir kez durust olun Taktir verilmez insan domuz Nobetteyken de dinamitte atesler Yunus Ozyavuz Yarrabim Kabusu Kirtlettin mahrem namusu Actirdin ya kutunu soylettin su yunusu Diss piriyle ask atarsan bolunur hicvir Kursu Unutma Bilgin dingil Fazla kurcalarsan Yikilir sagonun tabusu
Allah iyiligini versin felek cezani kesmesin Kuvvet mira Kalem her boku kovulan ilk emeklisin En canizim da sahnelerde keke filek sahlesinde Unuttugun tum sozlerini Tanri sana geri versin Ilk basinda kufur edersin sonra kan kardesim dersin Ne is? En yakin zamanda bir pskologa gorunmelisin Baris degil savasla sahnelerdesin bebeksin Hayatta karsima cikan en zavalli doneksin
Kuvvet mira uzerine yakisina giymektir Yakismayani def etmek …. Bu ben demektir Benimle sidik yarisi yapan anca kektir Bilirsiniz sesiz attin ciftesi deve teperki pektir Dunyanin en iyi produktorlerinden Mic check Selam eder Gecmisine kufur eden tarihi acimazdir kolay siler Ikinci sarkim benim icin olacaksa kulaga varmadan duser Kalbim Eski dosta kuser bu diss burda biter | |
| | | Merve Prenses
| Düşünen Ceset
Kalemin harfleri çizdiği vakittir Mürekkebim olmasa duygularım göbek yapacak Mikrofon zımbırtısı ulaştırmaktayken Canavar adamı melekler sofrasına Bir reel gümbürtü kopacak Ve yıkılacak Halil İbrahim sofraları Yere düşen ekmek kırıntıları Senden hesap soracak inadına Haram zadesin haram zedesin Inadına arbede abidesisin Abi rolundesin Belkide büyüğümsün Ne varki beyni sikilip ufalanmış akıl küçüğümsün
Düşüncelerini güneşin Pırıltısına çevirdim Yaktım içini beyinlerin Çaktım kibritin kıvılcımını İçlerine baktım
Boşluklarda yok olan bir neslin tohumuna zehir akıttım ki Buyuduklerinde kıyamet alametleri çoğalacak Sırat'a beş adım kalacak Korktum bir an ve yutkundum
Her taraf ceset her taraf harap Ruhum cırpınmakta kalbim atmakta Gözlerim gelecegi sorgulamakta Hançer yemiş kanlı gözler reelden uzakta
Ey sagopa sen ki rap'in oğlusun Duyur sesini pesimist fidanlara Dök içini büyüsünler Gün batımında gelen mevsimler
Düsünen cesetler gözlerini açtı Ağlamaklı Cuma'lar yaslı Ramak kaldı köprüye az kaldı Pesimist fidanlar ağladı donuk bakıslarla baktı
Bir ölu kapalı gözlerliyle ağlarsa Bin ölünün kemikleri titrer Her biri cuma günü gözlerini açsa Yüzbin ölü aaaah eder
Kimileri toprak kokusundan korkmakta neden? O koku senin kokundur zaten ölümlü beden Ordan geldin yolun oraya budur ki dogrudur Zıkkımın haramı boldur Toprak öncesi yuttuğun lokma odur Sakın,geri cekil
Elmalara kanan Adem,Havva Türkiye'de gülünüp geçilen iki kahramansa Ben tövbemi ettim Karnım aç gömün toprağa
Sagopa yokuşu çıkıyor nefes nefese Bayrak yarıda raks ediyor sahibine Bu yokuş ki sonu köprüye varır Köprüde ayı dayı yoktur Cellat kazanır !!! | |
| | | Merve Prenses
| Eşgalimdi Eşkıya
(Savaş)
Kadavra bahtı avlanır sonuçta hakim oldu duyduğun buses yanılttı satrı beatle tattı rap hep,körpe fikri zzet etti yönleri deminde iz bıraktı is alırken sözlerimde sis bıraktı kep.Taze kurgular sonuçta bağlanır devirde sundu hissi hissederki alçak tavrı koydu zikri bak,şükrederken ellerimde zanlı bulgular yarattı bilgi sövdü gözlerinde münzevi görüşse yak. Fonda koklanır çıkarla tanınmaz dürüstlük emme uçtu dostça saygılar domaldı kin küfürlü aşka, zaman övdü ömrü her dakika kolpa kuble yaktı dilimi açtı ağzı yuttu tezimi şimdi son dakika. Rampalaştı yollarım başında çok gerildi iplerim çekildi terse vurdu keyfi kaçtı dünlerin, ve sek katıldı davetimde içki kargaşayla karşılaştı gözbebeklerimde ağlamış tanım senin.
NAKARAT
Dynamic dimağ, saldırırdı ruh eşim tipinde toy çocukla, bilgi isteğim ödüllü bol tokatla, insanımda yok nezaket, yobazla aktifim bu metropolde eşgalimdi eşkıya.
(Laedri)
Siz içlerinde kalbimin direklerinde bayrak açtınız yüreklerimde mutluluk kanatlı saldınız semaya, rüyama göz dayanmaz itibarı yok müdavim olmuş eller hakkı tanımamak mı sevda? Hibe ettim adımı hakka hatrı yok ve hakkaten bir kaygı kaymamış dilimde bence bunda kastı yok rapin, müdavimim misafirim ben akla akşam üstü bendeyim nedendi sorma bende içime hasretim. Arzuhalci arzum ellerinde bir buket temenni münferit bu Laedri kimsesiz kalem kağıt kiralık istifalık hislerim var. İsraf ettim istif istemem düzeltme dermek istesem küsermi bahçe. Lehçeler kısıtlı bak satırlarımda darda kalmış imlalar kurrayla çekilecekse çek ve yerine koy, yoruldu ellerim beter bu son dem betermi dünden, yarın güneşten ellerin de batacak öğren | |
| | | Merve Prenses
| Etki Tepki
(Hayatın boyunca calısıyorsun, 30 yıl boyunca yaptıgın seyin farklılık yaratacagını düşünerek yasıyorsun, insanlar için önemli oldugunu sanıyorsun bir sabah uyandıgında sunu anlıyorsun: hayır.. orda kücük bir hatan var, sen harcanabiliyorsun, aman tanrım..) SAGOPA VERSE Sabır taşım kırıldı istilası başlamıştı, pesimist her umudun canını alana, yalana bürünen geride kalana, canıma taklatan ki kanıma yanaşan yılana, Sagopa yüz bela tadında komutan ve karavebada,tek safhada yoluna düz gider bu pesimist hardrhymer, baskılarda ezilen her yürek duruldu, durduruldu, askılarda boyunu ölçtüler, hesapta ibret ettiler ve yaşlılar yarattı paslı mutluluklar komada (da!)
MISTA BROWN VERSE Nobody cares about your problems! Its just the $$$ that count! In this life, give it or take it Adventures dont exist! Your grandpa broke his bones killing it Every day and night Seeking the skills and dont get the bliss Cant you see you dont deserve the kiss? What you thought was true Is just another reason to take the kicks Pissed off at the pessimism,close your eyes AND SCREAM! Cuz it aint going away, serve your peers and Earn that little trust The beat will come and haunt you in the dust They're coming to get you through the rust Mommy can the lights stay on please? Wait, the memories are killing the beats Feel the hisses of the snake Under your matrass ready to bite your soul Mista Sagopa K. and Mista B. can't fight no more!
Nakarat: Konuşmakla varılır hedefe, gayret!...Etki-tepki,iteler yetki . Ve reddi terket yetti. Artık artı konulur ve yaşama, eksi silinir Her gününde nötr olur ve darısı başına denilir.
VERSE 2 Komada tüm bakışlar,aşikar civarlar artık dar ve yüz dönümlük, yüz görümlük tüm mezarlar doldular. Duvarda çerçeveydi yaşanan anılar, bir tebessüm etse göz dolar, taşar sular ve ruhumu sel basar ve kalbimde bir küçük çocuk yaşar. Yastık altı masallarıyla uyuya kaldı her çocukluk, nöbete kaldı kör burukluk, sabaha rüştü tez karanlık, hazlar ormanında dev sazlar, notaya döktü düşünü, sayıkladın kesin!... Ve annen ekini tuttu geçti yavrum elimi tut..şşşşşşhhhh mommy listen | |
| | | Merve Prenses
| Fani
Sagopa Kajmer : Başla başka bir hikayeden söz et canım sıkık Kolera : Duymak istemezsin dinleyenlerin yüzü asık Sagopa Kajmer : Ses kısık be yorma beni ben içimi bilirim bir sanık Kolera : İçine kapanık ipte boynu sallanan adam tek tanık Sagopa Kajmer : 7&24 gözüm açık Kolera : Kaçık evimden çık Sagopa Kajmer : Kapı açık Kolera : Açığa açık Sagopa Kajmer : Çık açıkla açık açık Kolera : Hikayelerim karanlık Sagopa Kajmer : Yo yerine göredir hayranlık Kolera : Haremlik ya da selamlık Sagopa Kajmer : Kimi insanlar sofralık Kolera : Zincir çıkan hep benim bisikletim at hırsızı, Arsız güçlü olunca haklı haksız budur yazı Sagopa Kajmer : Dünlerini bildiğim bugünler gibidir kes at yarın sızı, Kendini prens sanar breh yüz yılın bakımsızı Kolera : Bak benim üstüme gelme diyaloglarımız hep fiyasko Sagopa Kajmer : Kendine gelmeli kendini bilmeyen kendi cinsel amigo Kolera : Sensin o başarım solo ben yaptıysam o banko Sagopa Kajmer : Adım sago ben tombala sen birinci çinko Kolera : O oo o ağır bilanço kolera etti linç, Hatta herkül knock-out yerde Zeyna dinç Sagopa Kajmer : Mutlak cesaret direnç havlar köpekler iğrenç, Özentiler kopya french kalitem 5 üstünden penç.
Nakarat :
Kolera : Beni öldürdün değse bari, yedi buçuk milyar hepsi fani Sagopa Kajmer : Yanılmaz şahidim kırk yıllık kani, dünya süreli rüya ve herkes fani Kolera : Kendini melek sananların hepsi cani, 7 kat dibe çekti seni de zebani Sagopa Kajmer : İllet-i zilleti üzerime geldi ani, başım öne düşer ama olamam mani
Kolera :
Atta oğlum izi kalsın sağır duymazsa kör işitir Tüm yalanlar işitilir korku adamı donuna işetir Tir tir titretir boynun bu yıl fitredir Söyle neren diyettir? paçoz hayatın piyestir
Sagopa Kajmer : Suçsuz ben, buçaksız uçsuz denize benzerim Hissettiğim hissetiğin neden budur ki yazarım, Uyarı somuttur elbet tutulamasada umut sözüm uçarı Şeytan bir gün elbet bir kez yenecek seni, yok ki kaçarın
Kolera : Topla biriktir samanı yılanı sar poşetle kerize sat Sagopa Kajmer : Kem közleri çıkarıp sandık içine gizle denize at Kolera : Başcağızının çaresine bak üzerimden sağlama rant Sagopa Kajmer : Seni gidi boku seyrek düşen at ilk virajda düştü jant Kolera : Yaralarınızı kapatmak için aldım bir kutu selobant Sagopa Kajmer : Çok kolay olan oldu olanı sindir iç bir kant kart Kolera : Kaçıncı sıkıcı park bu elimde mikro pankart Sagopa Kajmer : Psiko patron en az bin kişiyle oynar go-kart Kolera : Bakışlarında var şike Sagopa Kajmer : İfadelerim komplike Kolera : Kapalı yol bu turnike Sagopa Kajmer : Çok bilenler çok keke Kolera : Yüzünde hayalet leke Sagopa Kajmer : Bayram hatrı bilmez teke Kolera : Bağdat yakın ağlar mekke Sagopa Kajmer : Mutlu olmak zor ya, neyse..
Nakarat :
Kolera : Beni öldürdün değse bari yedi buçuk milyar hepsi fani Sagopa Kajmer : Yanılmaz şahidim kırk yıllık kani dünya süreli rüya ve herkes fani Kolera : Kendini melek sananların hepsi cani 7 kat dibe çekti seni de zebani Sagopa Kajmer : İllet-i zillet üzerime geldi ani başım öne düşer ama olamam mani | |
| | | Merve Prenses
| Filmin Son Karesi (feat. Dr. Fuchs)
Sagopa Verse
Yaaaovv..!
Kimsesiz günün bi kim'i hep içimde serzenişte Gülümün dikeni dillerimde Acıyı servis ederek ah çekişte Kahpelerde bakire Zor gününde gülücük aspirindir aferindir Her sıhat ünserinse, İçine takılan kin son firarlı üç çekişten Tek yürekte sagopa yek kürekte sek kadehte beklemekte Eklemekte pesimisttin kara tohumu piramit gölgesi altına yuva kurmuş beklemekte Şuan şekerlemekte Zaman geceyse çift heceyse konuğun durma buyur et, et tebessüm Duygular sorgularda bittiyse Bayrağı ver son kader şeritlerin Bedenim filmin son karesi..
Fuchs Verse
Rap yolunda bir aşığım sözlerim dilimde Hece hece ilerler Saniyeler düşlerimde Gülerek ilerledim bende gölgeleri bilerek Övünerekmi geçtik engelleri her zaman sevinerek Bire bir teke tek benim için hep yek Bu yolda çakılan kazıklar geçmişin anısına Parlayan gözler yeni ufuklar demek benim için Yalan gözler her zaman beyin yorucu parazitlerdir Kendini kollamak binevi düşmanı sollamaktır Kendini zorlamak düşmana hazır olmaktır her zaman için Bu dünya bu gözlere kara savaşlar para Açık hedef bensem o zaman sana karavana Yalvarmak şerefsizliğin bir kademe altındadır Parayla satılmak ümitsizliğin en üst satırındadır Hep katır gibi anırmak dünyaya haykırmaksa Ben susarak saygımı göstermeliyim mi acaba | |
| | | Merve Prenses
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer Çarş. Kas. 21, 2007 5:58 pm | |
| Foseptik
SAGO VERSE
OLDUĞUN YERDE KAL VE SES ÇIKARMA RAPİN BOŞBOĞAZI. ODAMDA BİR STÜDYO VAR VE BEATİM KESER CEZANI. SAĞLI-SOLLU PUNCHLİNE GETİRMEZ BİR ARAYA 2 YAKANI. TUT KAKANI!... SORARIM NEREDE BİTİS BAYRAĞI ?
BENDEN YÜZÜNE 1 SEFERDE ERKEKÇE ÇAKAR ŞİKAYET. İNKAR ET !... ''BU LAFLAR SANA DEĞİL'' DE KENDİ BOKUNU YE!... KORKAK VELET,GÖRMEMİŞLİK KANINA İŞLEMİŞ VİRÜS. HERKES İYİYE GİDERKEN SENİN KAHPELİĞİN PÜRÜZ.
ÇOK BİLİNMEYENLİ DENKLEMİN ÇÖZÜMÜ BENDEDİR BİLİN. NEDİR BU İLGİN ? ABİ-KARDEŞ & EŞ 3 LÜ KALLEŞ. HAYDİ GAYRET ÇIKACAK IKIN !... ALBÜM DEDİĞİN NEDİR LAN ?? İNSANLIK BOK SALLAMAKLA BİR YERE VARAMAZ BİLİN LAN !...
KOLERA VERSE
Kendine güveni olan kişiyi kıskanır rahatsız bu ne payda bu ne pay be saygısız,kafamı yoramam kafam ağrısız,kaygısız,oh ne ala suyundan da koy, Kolo gezer kol saçını başını yol,aklı başına koy ve oy,işe yaramaz aklı kim ne yapsın ,kokonasın,şokolasın,o oy oy. Kes rol kim öndeki 2 boy 2 young boy toy sert ve geçici rüzgar Bora boy. Ağzının tadını ben kaçırdım,sen kaşındın yalan mı? Sen devam et ben sıkıldım,sesinin tonu daraltı, ilk öğrenmen gereken kim yarattı kahinatı,göremiyorum neredesin ben berrağım sen karaltı. Ayağımın altı yeraltı,soluk beniz karardı,betin benzin attı,kulak kolonların patladı,beni kim ispiyonladı,felek kimini oyaladı, özgürlüğüm sığmaz kabına atım gemini paraladı.Kolera perde araladı,nice bahane nice havladı ve kavradı,şavalak şarladı, istanbul un şahı şahpaz oldu hamladı,Kolera parladı,yapay ağzı payladı,adını yasakladı. | |
| | | Merve Prenses
| Sagopa Kajmer & Kolera - İkimizi Anlatan Birşey - Gam Tozu ve Dünyanın Ninnisi -
Sagopa Verse: Zaman geriye dönmemek üzere kapını çarpan umursamaz güvenim dört nala kaçan bir korkak, soğuk ısımı çalar. Donan yüzüm alevsiz yanar. Kulak rengim pancar Adımı anar lakırdılar. Ya Allah!... Garibin başını yaktılar, onlar apse oydular. Alnıma kabzeyi vurdular, güven evimi yaktılar, hatrın hasını çaldılar. Yemin olsun duyan kulaklar, dırdırlardan bıktılar. hain davran, devran aylak, kıvran ahmak, yürür kervan ürür it-köpek-çakal-salak-o !... evet musikim sanattır, dibini beceren attır. Sagopa stara addır. İnan bu ayaklara giderek azalır derman. Önümde melekten bozma şeytan, elinde soğuk tırpan güneş gözünü açana dek, karabasanla hırpalan kuma döner dağ olan, tedirgin keloğlan. talan, bahçe bağ olan, yalan dilimden firak olan. kalp bağımdan en güzel güldür yazık elimde solan rabbim Sago viran, kimi zaman yalnızlık yaman savursanda batıramayacak gemilerimi fırtınan
Nakarat: Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi dünyanın ninnisi olmuş sirenler, ya RAB bizi özler Şah damarım attıkça yaşını silerim çeşmin, solar hayat resmin umut nerdesin,yine bittin nerelere gittin ben seni göremeden?
Kolera Verse: İlkin sizi tanıştırayım bu sadık devem Gubar-ı Gam Öpeyim geçsin dizindeki yara dün girdiğimiz savaşta bir kaç bedevi saldırdı, mübarek oldu bana gazam hem beni korudu hem gönlümü sadık devem Gubar-ı Gam
Pejmürde etti bizi bu çöl develerin en sadığı hilal çıktı uyku bastı yok mu çölün sığınağı devem ağam dedi uzan sırtım eğri ama dayan sensiz uyku bana haram anca senle manzaram
Gubar-ı Gam Esen'im dedi şurası akrep vadisi sözleri seni incitmesin muşhurdur onların iğnesi ağlamaktan kör olmuş onlar yüzünden çöl faresi iplik ol da süzül ondan sen nur onlar zifiri
Vadiye vardık yol kesildi tırmandı Gubar'a elçisi kulağıma eğilip kulağın kepçe, dişin çarpık deli dedi kepçe olsa duyar kulak ve bu diş koparır iğneni yolum uzun gazla Gam bunlar zakkum meyvesi
Geçti aradan zaman sade duyan Rab ve Gam çölden çorak gönlüm aç hasretinle uyuyamam seni bulmak adına çabam, kumda gezip dolaşmam ben karanlık bir kasabayım sabrımın adı Gubar-ı Gam | |
| | | Merve Prenses
| Geçmişi Gölgeye Teslim Ettim
VERSE 1 Yapılan her savaşta bir çıkar ve de imzalanan her barışta bir zarar var biz, varımızı ortaya koysak yoğumuzla utanırız. Elimizdekini cebimize tıksak, “tırsak kısrak savaşa havlu attı” der ve sırıtırlar. Dalga bu devrin baş motivesi. Ne kadar güler ise düşman o kadar ağlatır seni, kendini geçmişteki geri adımlarından kurtar, ışık ileride parlar ve yamyamlar var burası dar. Her an önünde yar, Tanrılar sözlüğünde buna sınama denir, sınavın elbet sonu gelir, notuna göre bedelini öderiz bu geçmişin bu kesin. Zaten inancımız olmasa var olmanın anlamı anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi? Ve bu zamanlama, kaderimizin yanlışı ya da doğrusu, olgusu yoktur, kukla duygusu, askıya alınan o insan bulgusu, tekrar edilen o geçmiş döngüsü, karasis örtüsü; gölgelerin emaneti sen misin? Karanlıklar çöktüğünde gömülesi bedelin ve eskide kalan soğuk iklimlerin. Dostuna attığın tekmenin ya da hiçe saydığın ilahi adaletin bir sonucu olmalı bu da kesin, sen teksin takibinde geçmişin!...
Nakarat Geçmişi gölgeye teslim ettim ve şimdi gölgeler takibimde,ardımda bir yığın manzara. Sorgusu başladı yarının ufukta gün batmakta, her gelişin bir gidişi meçhuşle farz arz ederim sorgumu kesin. Gün dönümünde sıradaki gelsin gölgemi karanlığa teslim edin.
VERSE 2 Anlam veremediğim bir yığın manzara peşimize takılmış ve cereyan eden çıkar savaşları kalbimizi yerinden çıkarmış ya barış?... Minik ellerinizle yakaladığınız o büyük kelebekleri öldürebilirsiniz. Herşey cüsse değil yeterki küstürmeyin çocuğu, öldürmeyin kendinizi, yok oluşu simgeler umut katliamı, yarın bir kapıdır ve sen uykudan o kapıdan geçmek için uyanırsın. İnsanların icadı kukla medeniyetinde herkesin bağlı olduğu bir ipi var, ipi tutan Tanrılar akıbetini sorgular, bulgular yargılar bir oyun gibidir adı yaşamaktır, ölümse oyunun sonudur. Her nedense oyunun sonu yok gibidir, bir gider biri gelir. Ve birini eler, siler kendini oyunun listesinden, simgelerde saklanır gidişinin nedeni ve her geçmiş gölgelere emanet edilir, gelecek sansüre maruz kalmış,belirsizdir. Bu nedenle seni takibe alan gölgelerdir. Sen yürüdükçe seni sorgular ve bir gün güneş batar. Geçmişi gölgeye teslim ettim ve şimdi gölgeler takibimde,ardımda bir yığın manzara, sorgusu başladı. | |
| | | Merve Prenses
| Gerçekler [Feat. Sirhot]
[Mic Check]Rapim aldı beni benden vardım gerçeğin doruklarına, yukarıda beni küçümsercesine bakan onca sinsi insan, düşmancasına rapimi bilmeden alay eden subjektifte yok olan, beyni ufalanan antirealist. Savaşın içinde dost arayan karşı taraf oda askeri gibi bocalayan bunca kişi yeah. Poponun kültüründe medyanın şebekleri, rapi aşağılayan kültür acizi oku cümleleri, sözlerinde silah barındıran rapin askeri gerçeği kurşuncasına tetikleyen acemi kuvveti. Aç lirikleriyle gözleri dolduran parayı cukka yapan şoparın komedisi TV kapa bakma. Ben kıçımı yırtarken sen halı üzerinde keyfi dünya seyrinde dilberinle iş üstünde, perspektifin dar potansiyel bende. Attığınız her zar benim elerim. [Nakarat]Yo! Check the mic, ... the like, rap yanında mic check. Rapin affı yok yeryüzünde çaktı şimşek. Parlak geçinen boş düşüncelere sen res çek. Bana bakma her tarafta canlı gerçek. [Sirhot]Yükseldim bulutlardan sana geldim, bana bakma sana yolu gösterdim. Karanlıklar olacak yolu bulacak kadar çok dürüst olacak benim olacak. Yalanlarla karanlık odalarda seni bulacak ölüm kovalayacak. Sonuna kadar yapman gereken doğru tek şey; özür dilemek, önüne beni bilemek. Önün ap açık yolu bularak kaç, sonuna kadar aç gözlerine kor duman alevi saç. Rapin avcısı yerde gölge dansçısı rap inatçısı ardcı depler sonucu ölümün sancısı gibi hayat karanlıklarda yanına gelerek yaralar açacak, çıkıcı etkiler sıkıcı tepkiler bırakacak. (Sagopa yeah!) Sirhot izle bak tahtı kurutacak, beni izle karamsar korkularını gizle, ne öğrendin hayatta paylaş bizle. Düğüm çözücü radikal fikir bölücü, insan ölücü hayatta cehennem görücü. | |
| | | | Sagopa Kajmer | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|