FRM34
|
|
| Sagopa Kajmer | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
Merve Prenses
Özellikler Rep: (1907/1907)
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer Çarş. Kas. 21, 2007 5:59 pm | |
| Günlerim Ağlak
sago kafkef:
Ruhunu tamir ettir ve 2 elinden bıçakla kendini bazen neden bencilsin.. yada cok saf sen maf bu cıvarda yokmudur af ama...mahcupsun mahkum dalavere güler ağlar yapmacık bakışların bi film gibi yalanların hakim gözlerin gözlerime hep asildin oysa ki şu benliğimde taa düne ama şimdi malesef tadilatta bu kalbim kısık ateşte kaynar gerçeklerim her şeyi sen bok etmiştin günahını üzerime hipotekledin dişi kişilik tek çekimlik duman tadında mayhoş tadın damaklarımda yaşlı taş çocuk derin uykuda yooo..
günlerim ağlak sabrın sonu selamete varsa da faydası yok,gözlerim sağanak varsın sözüm olsun gülücük merhamet olmasın,defterim sığınak yazdıklarım ayrılık damarında kan bitmiş günlerim ağlak sağlıcakla kal benden uzak dur yakın olma (x2)
kolera:
Dişi kişilik ilişikteki ilişkileri iliğine kadar hissederdi guınnes rekoruna giren uzun lirikleri görseydi hele bilseydi intihara sürekledi herkesi depresif enfeksiyonlarım taşıyamadım kütlemi ruhuma aykırıymış yasa doğama saatte 500Km beyin sarsıntılarım tatmınkarlığı tatsız tadı tatminsiz tarzı tarifsiz tastası eksiksiz tamam kar tarıhı tahminsiz yaşım neyse ne ateşim 40 ne desem boş tükürün suratıma ateşim düşsün..iyi akşamlar anlayamıyorum kendımı hay seninli sıfatların öznesi biraz itermisin hikaye leri çıkaramıyorum bu kafadan kendimi lades kemiği gibi kıracaklar beni kopuverecek kafatasım. yaşamın arşı aşan alkışlamaları sevdiğimi söyleme sevenime ayıp.. 2 artı 2 eşittir 5 çok üzülürdu görseydi quan tes tes tes tes teron salgılama hatsafhada yeni nesil köle çocugu kaptı selam olsun sam amcanın dolarına 2 kaşık içimde kalan kahkaha vitamin yetmez ayakta durmana kamburasatlarınız vıdıvıdılarınız malum kesermısiniz ikiye kendinizi ardından koşun kopuk kolunuzu hırs ve arzunun kesiştiği yerde tutkunun esiri oldum çok konuştun be kolera sus sırlar yorganın altına kopmadan zincirleri yaşamın..şaka da kaldırmaz bunalımlarım
günlerim ağlak sabrın sonu selamete varsa da faydası yok,gözlerim sağanak varsın sözüm olsun gülücük merhamet olmasın,defterim sığınak yazdıklarım ayrılık damarında kan bitmiş günlerim ağlak sağlıcakla kal benden uzak dur yakın olma (x2) | |
| | | Merve Prenses
| Günlerim Aylık Olmuş (ft. Albuka Alarm)
(Laedri)
Kalemi bendim evet o resmin ismim adını bilmeyen bir şiirin ilk kıtası buda rüyamı,bana revamı yarını varmı aklın astarında bir baharmı beklenen betimlenenden aslı çokmu farklı anlat aslını.Bak ben anladım dur anlatim hayat resimlenen bi boş tual duvarda örsen ötesi sensin eserinin bu bir resim kalemlerimdi hislerim bir kuş çizin beyaz kanatlı gök kuşaklarımdır adresim.Beş paranla taçta yansan ömrü kafama anla kralı bendim aklımın dudaklarımda dudaklarımda yatalak arzular,duraklarımda benide beklesin bahar hayır reel değilse durmasın vedayı versin arzular.Rengi reel e çalsın aklın,andırırmı kalbi,tavrı hoş bir davranışta sergilerse kandırırmı sahi,mecali kalmamış bir haykırış kulaklarımda eski bir tanış bu sesler anladımki aldanış.
NAKARAT
Günlüklerimde aylık olmuş anla hayat dudaklarımda bir tutam reçel ya tadar ya güya rüya ya dalsın özlemim yolculuk var beklenir ufukta çok yakın bir elveda.Günlüklerimde aylık olmuş anla rapim dudaklarımda bir satır kelamsa sunarsa akla hayata dair hislerim istiyorsan söylerim içimde doğmamış bir insana.
(Savaş)
Çengel at bu rhyme'ların dibinde esti rüzgarın dilim dininde tamir ister askerin şu gönlü merkebin ininde şahlanır delim yeşille beslenir evim bu tatminin şekilli şarkılarda jestlerim.Battı ömre her dilim yerinde kolpa her zemindi gözlerin kısıktı merkezin önünde fer gezin lakayit olmanın sebeplisiymiş raplerim dininde birkaç etki etmiş sözlerimde şimdi yaz kızım.Suçludur bu ancak hükmü yok bozukmu insanın sonuşlu defterinde kazdı döngü bazdı illerimde söndü kültürün kapında kokla tüm şu vasfı derlerim içinde sevgi yokla doğrudur nedenlerim.Bak moruk bu kuşku malum oldu sövgülerde yüzde yüzdü hasretin geniyle oynadımki ferde talim hükmeden düşünce sellerinde boş gezen ya boş kesem dibinde merhum ettik mantığımla kısmen. | |
| | | Merve Prenses
| Hayat Arabamla 2005 Mil
RAP1
Çığlıkların hakimiyetindeki bu haykırışlar aleminde,kaç dizeyle tanımı yapılacaktır mutluluk senaryolarının? Aklım alsın şeytanım,alaca bir karanlık çarşafın.vur desem de öldürme,geri kalanlar sağlarım...
Sağlık olsun,günler bana kırmızı güller getiremez oldu. Sanki mahkumum ve arada birse sorgumum. Ve bazı bazı kendimle şebekleşen bir maymunum. Benim modum nedir? Salla durum ne olursa olsun. Ah çocuk ne seyredersin olan bitenleri,ölmemeli umutların. Gel ve elimi tut!... Ben bir yarınım kapını kapama,tek dayanmaz hiç bir bünye yaşama. Kapalı kutu da güneşi görmek ister. Aç kapılarını !... Onca yıldır yalnızım,dostum postum yüzdü geçti, Onca gündür gamsızım,bir tek cümle yetemedi Ve bunca kadere dargınım,nerde kötü gün yardımım? Gençliğimde bir kareydi,pek tabiki bir kereydi. Ben ve bedenim yaşlanırken vakte hiç de aldırmazdık. Şimdi kimse yok yanımda ''Sagopa'' rap adım. Söyle Allahın yanında kaç kavgaya karıştın? Sen de gencecik satırbaşıydın başını satırla kesti hırsların.
RAP 2
Romantizma ahalime son mektubum olsun gerekirse Ölü cevaplar kırgın sorular ardına ünlem olsun gereğimse. Pimi zedeli kulağımdan yüreğime varan derin acılar,sancılar... Bir gaddar dar vicdanına balta saplar. İfadeleri somurtlaştıran kırgın diyaloglar,beynimin ortasında ateş yakar. Kalbim iltihap salgılar,Tansiyon düşe kalkar. Her acıda sevgim mikrop kapar. Sagopa dediğin tek atışta indiren snaypar (sniper). Solunum yollarım hasarlı,nikotin komasında ciğerin akı. Gayrete mecbur edilen ben için yaşam kabirden selamlı. İltihaplı kinlerim,agrılarıma hap bulun. Sancılar yoğun,matiz bir duble içkim olsun. Salağa yattım uyuya kaldım,ikincilere tövbeliydim. Aslında kendi elimin kiriydim kendi lekemi çözemedim. Aynalarınızın yansımaları gözlerimi kamaştırmakta.Aklım karmakarışıklaşmakta. Şeytan en güzel sözleriyle sırnaşmakta. Yaşlı çocuk telaşta,göçebe aşklarınızın hatıraları duvarlarda. Dudaklarım yalpalar,tekerrür kapını ısrarla çalar. Aç ya da açma en iyi sen bilir,unutma her kapıyı açar elbet çilingir. Hayat arabamla 2005 mil ,kulaklarımda hep aynı şiir | |
| | | Merve Prenses
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer Çarş. Kas. 21, 2007 6:00 pm | |
| Herkesin Bir Suçu Var
Sagopa Verse: Canini Yakacak Eller Uzatiyorlar İnsanlar. KaÇ RÜyani Yakaladin? Ben Bİr KaÇini Ama Soyut. Kolunu Jİletİn KeskİnlİĞİyle Keser Bİrİsİ Yazar Koluna Ben VÜcuduma DeĞİl Yapraklarima Yaziyorum. Ben Hep O KÜÇÜk ÇocuĞu DÜŞÜnerek Yazoyirum HİÇ De Mutlu DeĞİldİ Ve Ayna KarŞisinda Çekİngen SahİplİĞİ Zayif Bİr Bedene SiĞdirilmiŞ GÜÇ Burnunu SÜrtmekten, İyİnİn Kokusunu Almam GÜÇ. Turnanin GÖzÜnden Vurmak İÇİn Zamana İhtİyaÇ VarmiŞ Hedefİm BaŞkalarinin Da HedefİymİŞ , NeymİŞ İŞİm ZormuŞ. TÜm Bunlari Kİm UydurmuŞ. EĞİlİp Nasİhat Veren AĞizlar KokmuŞ TaniŞlarimin GÜlÜmsemesİ Hafizamda Kayitlidir Yapmacik Bİr GÜlÜcÜk Atma Aninda AnlaŞilir Şeytanin GÜcÜ Yaninda Çelİmsİz Bİr SavaŞcisin Melek Olmaya Kalkma KÖtÜye Çok Yabancisin BugÜn Senİn İÇİn Hayat Bİtİktİr Ama Yarin?... Yumruk Yemek İstemİyorsuntadini Sakla Tokadin. GÜneŞ SoĞuk, YaĞmur Durmak , Zaman Katlİam Zaten.
Nakarat: Hepİmİz Sorumluyuz Herkesİn Bİr SuÇu Var Zaman AŞimina UĞrar Yada HiŞimina Rastlar Bunun İÇİn GÖzÜn AĞlar Kafan Duvara Da Toslar Yazik O Kadar Dost Var, Inandiklarimizin Arasinda Çok Fark Var
Kolera Verse: Anlayamadilar Anlaktiklarimda Mana Var İÇlerİnde MaĞaralar Haklisin Bİrazcik Dar Raydan ÇikmiŞ Kara Tren Bİrbİrİne GİrmİŞ Katar TaŞidiĞi Bayrak Altinda Ezİlmez Bİ Alemdar Babm AĞzi Bozuk Olandan Haz Etmez Baba Bu Kez Affet Ama Bunlarin Hepsİ Ayni Bok Benİm Bunlara Karnim Yok Arafta YÜz KÖmÜr Kok En KorktuĞum Şey Demekkİ KaybedeceĞİm Bİr Şey Yok Herksİn Bİr İtİbari Vardi Bence Kendİnce KonuŞmalarin Arti YÜzÜnde Veren Senİ Ele 2 Elİm Arasinda Kafam Daldim Ama Derİnlere Orada Bİr Kalem Buldum Yazdim En Zekİlere Bana Kafayi Takmasin Facİalar Yoksa Koluna Benİ Takar Onun EŞİ Olmak İstemem ZÜĞÜrtleyİnce TÜccar Eskİ Defterlerİ AÇar Kalir NaÇar, Yİne Benİ Bulsun İstemem KonuŞurken Senden Fazla Teklemem Vaktİm Yok Dİnlenemem Kİ Ben Demek Bozdu Kendİnİ Asli Verem Oldu Kerem Ben Pİneklemem lafa Tutma Benİ YÜrÜyorum Gİr DÜnyaya sÜrgÜlen | |
| | | Merve Prenses
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer Çarş. Kas. 21, 2007 6:00 pm | |
| Herşey Herkes verse 1 leadri) Dudaktan akacak her bi kelimeden de payını alacak ecelim içine konulacak niyet zaman ver önerim hatta akılda kalacak her kelamda yakılacak bi söz var umut var hislerimde doğmamış yarın var bana hayat pınarlarımdan umduğum kadar bırak bırak zamansız olsun ölümüm ecel hata ve her surat kaldır at gerek yok eskimiş nasılsa yenisi alınamaz bi cümle oldu mutluluk satılmaz nedeni bil ve sonucu sına inan bugünden öte bi gün yok inada binip özürle inme yeminim olsun tek durak yok bu yol çok meşakkat ister bilen yok zaman çok amma lakin elle tutacağım bi dermanım yok öfkem ölümü görsün önsözümden adını sildim öldüm 2 gramlık haktı sen bi çift sözünle ikiye böldün bişey düşündüm daha ziyade düşde gördüm üzüldüm rüyamı gözlerimle gömdüm nako leadri) Gelip geçen nedense kalıcı olamamış bi düş benimki baktığım güneş biraz soğuk üşür yüzüm saraydı revizyonda kalbim görüşmek istedim kilitli tamam yeter dedim fakat biraz diretti şimdi bana da sundu şeytan yalancı elmalarını mutluluk denen bu kahpe çoğalttı kavgalarımı beklenen bu muydu kalbe verildi nüshalarını anladım yalan dolanmış herşey herkes aynı verse 2 leadri) Seninle benim aramda zorda kalan hayallerim günahsız iki melek omuzlarımda şahidim yemin riyasız her sözüm bu gündüzün bi gecesi varmış hangi yaranı kapatacakmış hangi derde derman anlat asıl olan yalanlar hiç bi zaman ayakta duramaz oğlum hiç bi kelime akla sormadan kalemle yatamaz oğlum gururun ardı dağ başı ufuklar aşkı tehdit etti derman hislerim yazılsa kalbe ferman satırlarım umutsuz aralığında gülücük aramak hakkın işi mi kalbimin de fişini çeksin ellerim yeter duaya her sefer niyetlenen dilim de tanrı katına kaç dilek gider semaya yapışan eller hayat masaldan öte misal verir ki gerçek olsun ister önericek ne varsa gerçek akılda dursun ister bi ses ver uzak da olsa duyarım bedenim uçurum ucuna gelmiş işte burda yardım ister nako leadri) Gelip geçen nedense kalıcı olamamış bi düş benimki baktığım güneş biraz soğuk üşür yüzüm saraydı revizyonda kalbim görüşmek istedim kilitli tamam yeter dedim fakat biraz diretti şimdi bana da sundu şeytan yalancı elmalarını mutluluk denen bu kahpe çoğalttı kavgalarımı beklenen bu muydu kalbe verildi nüshalarını anladım yalan dolanmış herşey herkes aynı | |
| | | Merve Prenses
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer Çarş. Kas. 21, 2007 6:01 pm | |
| İhtiva Reçetesi
Yo Yo Beni kontrol et Olmak ya da olmamak iste tüm mesele bu Su gibi akarak alirim yolumu Bendeniz bi rapçi Gel yakinlas Tik atar kas Dik durur bas Isine gelmediyse iplemessin hadi nas Nerde kalmistik?? Ustalar diyari bi gezinti yapti Sagopa K. Notuna not katti hey Dinle sözümü Kaçta kaçimiz kaybetmis özünü Eksitme yüzünü Alim oglu göremiyosun önünü ha?? Klavyelerle çok hasir nesirsin oglum Fantezilerin net anlasildi Nette pekte net degilsin Önüme gelde bir laf et Egonu ertelet velet Saçim süpürge oldu Isime saygi lütfet Sanki hepiniz ayni konuda ihtisasta Ihtisam kazanmıs Ve bilmeden yorum yapanda varmis Herkesin nedense adrenalini tavana çarpmis Gocunmayin çakin alkisi dogru ise kalkis Sagoladim beyinleri Eledim embesilleri Atin o sersefilleri Gora'ladim bu rapleri Hak edeni soktu hiphop anaferleri 12 Kasim'da açacak Türk sinema gülleri
Ihtiva reçetemin listesi çok uzun Buzun üstünde kayar Sago huysuzun adi Olmus olan olsun Küstaha küheylan çifteyi vursun
Arif'e tarif et yolu Mukayeselerinle mücadele etme Mücelle doldu tasti yeni bir yetme Istikametinde mecburiyetin Yinede ahkaminda sakli polyanna düslerin Namelerimi istirakin olsun Arbedeyle darbe vurma lesime Ket mi vurdun kendine?? Bence bir boy aynasinda bak ve doy kendine Bakakalirsin karsindakine oldum delisine Kulaklarina enjekte ettim hiphop zehrini Tümcelerimi oku ve feyz al Kaç kelimelik erzakin var?? Kur suna saat Lan kopil sopar Sen buharsin uçtu gitti var oluslarin Tok mu hislerin Aç mi gözlerin Istahin bir maymununkinin tipkisi Sagopa ruhun aynasi Var mi cabasi çabalarin Korkarimki çizmelerini astin Pesimist adama çattin Çat kapi baskinim Yat yere mihladim Tek bir lafina tahammülüm yok Beni bilirsin arsizim Haslarim yakin mesafe Dikkat et disslerim pis Neyse bize gerekli peace
Ihtiva reçetemin listesi çok uzun Buzun üstünde kayar Sago huysuzun adi Olmus olan olsun Küstaha küheylan çifteyi vursun | |
| | | Merve Prenses
| İskeletler Diyarında Bir Et Parçası
VERSE 1 Yarını olmayan dünlere yazılmış her şiir ve şair olmuş her fikir ki kaleme düşmüş her sözü. Hep karanlık anlatıldı şarkılarda günyüzü. Yalpalayan ömürler aşikar hüzün görüntüsü. Yalnızlıkla sevişir oldun, karanlık hep zifir ve gökyüzünde güneşin doğum sancılarını bekledin. Doğmamış çocuktu doğacak, her ışık hazin sihir ki; hediye olacak her yarın manevi hazinedir, vasiyetimdir, cümlelerimin her kelimesi sahi asi, Sagopa yorgun tek tabanca 26 arifesi. Kimler önüne geçebilir zamanın akışının, cümlelerimin noktalarına kaç zamanda ulaşırım. Yaşarım iskeletler diyarında bir et parçasıyım. Varımı yoktan aldım. Daldım çoktan derin uykuma vardım, beklemekle geçti yıllarım ve kar beyazdı saçlarım, karamsar yazdı rhyme'larım ve tarumardı sabrım,harbi yaşadım benliğimle çok savaştım yazdım olmadı ve kaçtım, rap uzattı elini çekti kulağımı. 'yaz' dedi! Emir bir farzdır. Farzın adresinde sen ikamet halinde, bu Tanrı'dan bir arzdır. Öylesine güç oldu, böylesine bir gidişi resmetmek, kalemi makina yaptım, her çizikte kareler aldım, sundum önüne Yaradanın ve bekledim cevabını, hep cevapsız kaldı çağrım, bağırdım!...
Nakarat
Raks edemedim yine yenildim, aksimi göremedim kör oldum Haksızın vuramadım şakağına, baksın kör gözlerime...
VERSE 2 Çuvala konulan her ölüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkılan her virandı parasal harbe itilen, zoraki savaşa alınanlardı okulu terkedenler ve eli bıçaklı her bebeydi kabusumda raks edenler, buna da çok şükür demekle geçti onca garibe sene ve lehine gidişi rehine tuttuk fethine kalktık, olmamış diyarların adını koyduk,otura kaldık, kıçımız üstü isyan ettik. Kadere sıvadık (yo!...)horoskoplarınla yarına bir bakış mı bugünün, aksilikle geleni dışlamak mı sömürün, hepiniz gömülün, fallar oynasın bu oyunu,sallar sallasın sonunu, bir duada gizli ödülün, bir nazarda saklı hüznün, temelli var oluş hayali, boşunadır vaatleri, sisteminde virüsü saklar her beyin ve an çatar atak yapar ve bin çuval ceset kapar, tenhalar yüz görümlük, yurt olur zaman donar. | |
| | | Merve Prenses
| İyi Geceler
Bu bahçelerde kaç çiçek sulandı kaç çiçek sarardı adını aldı tüm yaşamlar her hayatta bin diken var. Bu gözler erdi gerçeğin karanlık çizgilerine, duydu kulağım vardı yaşamım komalı ezgilerine çakıllı rap yolunda bohçasıyla Sagopa K. izdihamda yakıcı tüm ışınlar beynim ortasında ateşi. Külle bezenip gülle kandırıldı tüm hayallerim ve sen seyirci zoraki tehşir sahnesinde kör ebe ve rahibeydi gün yüzüm harabe gül yüzüm terane hep hüzün gazabı her üzüm kederdi tüm çözüm gözüm seyire daldı yok misafirim tekilim tek tabanca yoluma dökerim suyumu ilerlerim sudan sebeple kavga çıkaran insanoğlu yordu aklı kötüye iyiyi yetime terk ettik akibetime zerk ettik sefile yol verdik keklik avına çıktık sanki avcılarda bizdik avlar ortasında avlanan da istemenli etme kalbini nedeni ne nevaleler havale komada ezgiler ve intaharda tüm kadercil yazgılar ki evcil arzularını nesili tükene durmuş şiirbazın satırı donmuş.
(2x) Resmi çekti tanrı koydu önüne tüm resimleri hatırla, neydi sebebi yapılan tüm hataların bağışla, külemi döndü sevgiler hesap ver ben yok olmadan evel emeller ektim hasadı çık yıkık duvarlar ördü kinin önüne sevgi gömdü her övgü şımarık etti 100 yılım güz oldu cevap ver can aldı canını kanla sıvadı Tanrı ben yok olmadan evel dualar ettim canını ser.
Misaldi bence cennet ve cehennem masaldı, okunan tüm hikayeler hayaldi, bir şeker kız oldu kimi zaman ve birde aç bir kurt, vivaldi çaldı aşkı sundu hep hikaye sonunu buldu, afacan uyudu. Aşkı anlatanlar aşkı kaybedendi,nefret olgusuyla yaşama sırt dönenler resti çektiler ve katlettiler selam sabahsız kendilerine zorla zorba oldular ve zurha kasvet ettiler. Yalancı konuşur oldu hep yalancı lisanı hayamın mübayisinde şarabı kan yarattı derde daldı,arama bulunmak istemeyeni sorma hediye etki tekliği,tekillik olgun-ergin yapıcı. Kapıcı çalmasın bu kapıyı bırakın,tek sefada yaşanır her acı panzehirle ölümü gördü her zehir kibren ilacı,üç yalan bir doğru götüre dursun sırrım kalbim tutsun olsun,kaderi balla sıvalı akıbetler yarına baksın ekledim bu resmi Tanrı bir beden yarattı kaybeden zamandı.
(2x) Resmi çekti tanrı koydu önüne tüm resimleri hatırla, neydi sebebi yapılan tüm hataların bağışla, külemi döndü sevgiler hesap ver ben yok olmadan evel emeller ektim hasadı çık yıkık duvarlar ördü kinin önüne sevgi gömdü her övgü şımarık etti 100 yılım güz oldu cevap ver can aldı canını kanla sıvadı Tanrı ben yok olmadan evel dualar ettim canını ser. | |
| | | Merve Prenses
| Kajmeran
Cihanda kaybolan yıllarım ve içinde düştüğüm feci günahlarım sakladığım sevaplarımla yaşadım faciaların bedelleriyle ağladım ben anladım karikatür komedya koydum adını buranın deneyiminle deneye bir denekmisin sago gırtlağında halata bağlı sen binekmisin sago rüzgarın hızıyla savrulur sözüm elaleme onların şamarlarında ezilen bir sinekmisin sago
rap dölüyle üriyen her satır karamsar hanenin dedi sagopa yaşlı bir çocuktu zaten yıllar öncesi aknelerime dokunamazdım kan gölü olurdu suratım lisede aynadan kaçardım yorgan altı ağlardım ben parayla geç tanıştım,çok güzeldi aşık olamadım yinede vardı kalbini çaldığı dostlarım ben onunla merhaba sohbetinde kaldım yüz-göz olamadım aldattığı dostlarımla merhabalaşırım yağmalanmış her taraf ve hibe olmuş bertaraf kadim bedenler işgüzar seçil ve şeç civarlarında tekmi kaldı Kajmeran dudaklarımda bal yok oysa tek dilekti mutluluk �.
Sönen mumun emanetiydi gözüme sanki karanlık Dönen şu dünya sanki taş ve biz içinde çorbalık Katıksız iyiyi bulana dek mi sürecek tek devamlılık Beddua,kötüyü servis edene sordum biz doğarken dargındık Hoş seda duyum sabah bi martı uçurum gökyüzünden Hediye edilen günlerimde bir duacı ol Uluya anlaşılmadan kapanmasın o gözlerin sulanmasın Darbeler yesende yüreğine,affetmek en asil intikam Varsa bir duvar dayan Yoksa bir duvar yarat Karanlık olduğunda mumdan bir güneş yarat Kanatların kırılmasın Umutların nicesi yirmidört karat
Belki talanım amma manzaram tedavi acizi Ya belki kalanı bir tutam ümit tebessümünde yaralı kim bilir Sersefilse duygular ömrün yarısı yalpalar Zamanla doğar o anlar yada bir anda yok olurlar Kalleş olsa dahi bir an için o yadigar dostlar Etme ses ve affet bir gülücük aşklar Gözlerimde damla yaş var Bir hüsran aldı can Hicranla kanar �. Yeeah�.
Bu dünyada tek başına bir erkek bir hiçtir ve bu dünyadan başka dünya yok , başka bi dünya gördüm bazen onu hayal sandım ama olsun .Iııh göremiyeceğim şeyler görmüşsün. | |
| | | Merve Prenses
| Kalbim Krizin Bekçisi Olmuş
(Ben yine anlatmak istiyorum HADİ !!!) Batımda gün yine sokaklar ıssız, şarapkolikler ve para peşinde eli bıçaklılar, sabah yumruk konuşur, gecelerimde silahın notaları, derinde bir sela sabahları, gazetelerde ölümün ibret etkisi, mafya evreninde yaratılan kahraman adamlar, haraçla kazanılan günahlar(GÜNAH),evimin önüne dizilen onca sarhoşun nağrası ve polisin etkisizce boş fiilleri, güvenliğim mi yoksa benliğim mi idam anlarında terlemekteki? kinime yemdi şiddetin meyvesi, bizse bunca yıkıma katıla katıla sırıtır olduk, eylemim rapimle fiile dönüşecektir bilesiniz.Dağdan inme ayıların temelli cahiliyetine vizeyle karşılık verildi, kondular getirdi betonu, başbakan bir metro yerine doğamı geriye ver!... kültürüm piç oldu, özür için dilekçe ver!...ben yarındım ancak aldınız elimden bugünümü kimliğimden utanır oldum, Türkiye burası değil, hep sefil bakışlar onumun dokuzu psiko bunalım 24 saatte 3'lü çevirir sen-ölüm-kalım!...
(NAKARAT) Dünya kerhanesinde bakire değilsin,tecavüz edenler var gözlerim de sağanak yağışta, kalbim krizin bekçisi olmuş Yak ta ver sigarama derdimi anlatayım duman olsun bu rapim ben çaresiz avare gezerken,gözyaşlarım yaşlanır oldu.
Bakışlarımda kara ifade,istifade edilemeyen o masumiyetim, yüzünde meymenet göremediğiniz tüm liriklerimle bir bütün ben,tüter tütün yazar çizer stilo.sadakatim gömüldü dilime. sus!...dedirtmedim. kus!... günahların sevabı bulunamaz yunus.Prangalarda raks ederken ağlamaklı bakışın öncüsü, kısır döngüsünde tanıdık her bir muhterem cılız bitki örtüsünde,tanıdık her bir muhterem cılız bitki örtüsünde. civarda depremin korkusu ve bilgilerini yokla,fazla soru da sorma zaten halim kalmadı, hasta adamı yatağa yatırın artık, bin asırlık bekçi ülkemin damarlarında kan bırakmadı, bazı bazı bazılarımız,tepeden izlerken kakılmışları, çalınmış hırsları,sessiz yalvarışlarını duy gözlerimin,bak hadi!!!... | |
| | | Merve Prenses
| Karabiber Duası
Kibritin kıvılcımıyla başlar an, kiralık katil oldum duygularına şimdi ağla! Kaç kiracı kovabilirsin dünyandan, nedeni yoksun arzularından bahçe yapsan tohumuna suyunu serpeler misin pesimistin? Sendeler mi kalemim? Sezin, kesilecek mi biletin? Kinde yaşar alemim, cenazemin omuzlarında yazılı KARABİBER DUASI, rap karahaber selası kalpte hep biçare tep şu seli, kolayca yüklenip kaldırdınız cenazemi, geride hep bükük boyunla anıla geldim, gücünüz yetmedi mi? Elendi insanoğlu gün be gün, hüzün tünellerinde fareler hücumda, sen yüzünde terlerinle savaşır haldesin yazık! Mahrem Adem günahla yanacak, uluya servis olacak madem bilinki men haraben, huzur ne darem. Koca hestiy aya bedenem.
Cenazemin omuzlarında yazılı KARABİBER DUASI rap Karahaber selası, kalpte hep biçare, dudaklarımda Senfonim çalarken hep duacım oldun Bass-drum Koca hestiy aya bedenem (bedenim acaba nerelerdesin?)
Doğrunun önünde duramaz olmuş insanoğlu KARABİBER DUASI lanetimin son ezgisi Işığın içine bakamaz olmuş insanoğlu Korkar olmuş ölmüş ruhlardan,gelecekten Hesap soramaz olmuş insanoğlu Bu tanklarla yapılmış dünyanın gerçeklerinden Acıyı çekemez olmuş bedenim Hergün acılarla sevişmekten hissedememiş duyguları Ağla sen de haline benim gibi Sessizliğin içinde kaybolan ruhlar gibi Suskun olma haline, konuş dünyaya Paranın kölesi olmuş insanoğlu Yanlış bedenlerle ruh doğru mu sistemin katili Sonuçta karabiber duası hümanist olmuş Geçmişte yaşatılanlar yüzünden sözlerim Ben hep bu duayı özlerim, duyamazsam açık gider gözlerim | |
| | | Merve Prenses
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer Çarş. Kas. 21, 2007 6:02 pm | |
| Karikatür Komedya
Cihanda kaybolan yıllarım Ve içinde düştüğüm feci günahlarım Sakladığım sevaplarımla yaşadım Faciaların bedelleriyle ağladım Ben anladım; karikatür komedya koydum adını buranın Deneyiminle deneyi bir denek misin Sago? Gırtlağında halata bağlı sen binek misin Sago? Rüzgarın hızıyla savrulur sözüm elaleme Onların şamarlarında ezilen bir sinek misin Sago? Rap dölüyle üreyen her satır karamsar hanenin dili Sagopa yaşlı bir çocuktu zaten yıllar öncesi Aknelerime dokunamazdım, kan gölü olurdu suratım Lisede aynadan kaçardım, yorganaltı ağlardım Ben parayla geç tanıştım, çok güzeldi aşık olamadım Yinede vardır kalbini çaldığı dostlarım Ben onunla merhaba sohbetinde kaldım Yüz-göz olamadım, aldattığı dostlarımla merhabalaşırım Yağmalanmış her taraf ve hibe olmuş bertaraf Kadim bedenler işgüzar seçil ve şeç civarlarında tek mi Kaldı Kajmeran? Dudaklarımda bal yok oysa tek dilekti mutluluk�
Sönen mumun emanetiydi gözüme sanki karanlık Dönen şu dünya sanki taş ve biz içinde çorbalık Katıksız iyiyi bulana dek mi sürecek tek devamlılık Beddua, kötüyü servis edene sordum, biz doğarken dargındık Hoş seda duyum sabah bi martı uçurun gökyüzünden Hediye edilen günlerimde bir duacı ol Uluya anlaşılmadan kapanmasın, o gözlerin sulanmasın Darbeler yesende yüreğine; affetmek en asil intikam Varsa bir duvar dayan Yoksa bir duvar yarat Karanlık olduğunda mumdan bir güneş yarat Kanatların kırılmasın Umutların nicesi yirmidört karat
Belki talanım amma manzaram tedavi acizi Ya belki kalanı bir tutam ümit tebessümünde yaralı kim bilir Sersefilse duygular, ömrün yarısı yalpalar Zamanla doğar o anlar, yada bir anda yok olurlar Kalleş olsa dahi bir an için o yadigar dostlar Etme ses ve affet, bir gülücük aşklar Gözlerimde damla yaş var Bir hüsran aldı can Hicranla kanar... Yeeah...
Bu dünyada tek başına bir erkek bir hiçtir.Ve bu dünyadan başka dünya yok.
Başka bi dünya gördüm.Bazen onu hayal sandım ama olsun.
Iııh, göremiyeceğim şeyler görmüşsün. | |
| | | Merve Prenses
| Kopya Kalpler
kopya kalpler, gözlerin önünde parlamakta bir fener ve ihtirasla suslenen bir gelecek onume kurban. gulmek, aglamak secimlerim, hangi sikta mola verendim? ayazlarinda terleyendim. sacmalik bu his ve geriye donusu yok, pis bir sakaya maruzum ve hecelerimde kimi zaman aruzum. anca buldum arzularimi, arz-talep mi bilmem. hep bu farzla yasanilir mi? ben ne istedim ki onume koydular bu kuklayi? ve zor gunumde hor goruldum, kor bir aleve ben gomuldum. hislerimde curudum artik anla, kopya kalbim cok cizildi, kaprisinden bezdi. adamin anca gizli bir kacak suc islemis ve izini bulamamislar. iste simdi pisti oldun. yoklugun bir olume benzetildigi siir tadinda varligin bir sacmalikmis. acil anladim, anca topladim, kanca sapladim bu aciya bir el olsun ben de atesi bastim. kurut bu dereyi sen kolaysa, gozlerim yine de parcali bulutlu. anlamin da uludur, askin gozleri hep sulu mudur? hakki bu mudur? sadakatin guvenimin sonu mudur, sen kaderdin..
tacizin asikar, sadece bana mahsus degil yok olma seanslarin. yagmur sakladi gozyaslarimi, kopya kalplere damladim dam dam..
guvence verme bana bir kez de olsa. cok yanilmis insanin lesine agidi yazmisim. ne olsa ben alismisim. bu forsa geriye saydi, bitime az mi kaldi? baslamak hataydi. baslayamamaksa izdirap aska verdigim resitalimde sendin sazima mizrap. yendim huyumu ya rab. hapis yatan bir ben degildim, dostlarimda vardi koseye sinmis. af!... paraf cekildi, secildi taraf. ve ben... tuhaf ithaflar ettim, yarina elverisli kosula kosabilirdim. bosa mi yandi kirmizi guller? neyse bosver.. sagopa kopyalanamaz, ender olsa bulunamaz bir digeri. hucrelerimin herbiriydi kanserin yemi.. parcalanmis bir satirbasi ve nokta konmus dizelerin son elvedasi bugune bir ithaf.. bence cok tuhaf bir iskence, bas ucumda askin calar saati. kopya kalpler uyku boldu | |
| | | Merve Prenses
| Kır Kalbini Ver Eline
Sözüm kulaklarına değsin duvara vursun başını gücüm Yıllar geçse vakit durur alınamayacaktır öcüm Ardıma aldığım dilaverle başlamıştı büyük göçüm Devler ortasında bir omzu yere yakın bir bücürüm Ah bu körpelerde kalmamış fikir akıl Dumanlı bahçelerde aleve ver otu tipin coni maykıl Bir tarafta kel oğlanlar, diğer yanda mevlanalar Eski dosttan düşman olmaz bunlar en büyük yalanlar Tilki orda bir ümitsiz dağla hayal kurarken Nedense ipini kestin sattın grubunu erken Kalbin neyse nefretinide kendi elinle şah mat ettin Velakin şimdilerde yediğin tabakları tekmeledin Bana diss atarken eminimki kullanacaksın kaf kef Cümle sonuna koyacaksın kaf kef senin yerin kenef 3 Nankör bir araya gelmiş çekip gitmiş şeref Esefle kınama görevindeki yalakalıkla mükellef Rapte sahte yan sahte kan sahtoman Maslak yalısındakileri bilse napardı resepsiyonist baban Ve ağla lan rap hayatın bitti maymun çarli şarlatan ve Dürzü, burası senin havanı alan Sago lan Dürbün kurşun palaska postal görcek, gitmediği askeriyede Balistik görcek mercek Keksin gerzek, kroki ile kalkan batın inecek Bu duruma en çok çatal flex sevinecek (Devam) Allah sizi sagopa kajmer şerrinden korusun İllallahla kaçış dur, bismillah sana haram gavur Eyvallahın sonu boğaza daim konuk olur Fantezilerini kur bosporus ortasında tekbaşına osur dur Kendine bir gün kötü gözlerle bak ayıbını yüzüne vur Aşağıla dürüst ol bir kere olsun sınırda dur Yalanla beslenen kulaklarıma dilersen köpekçe av kur Cihanda 3 şey maneviyse onur -huzur -gurur Baksen şu işe ee maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki Hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Baksen şu işe maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Baksen şu işe ee maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki Hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Baksen şu işe maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Beni devirmek çok kolaysa tarihinden Adımı sil En temiz denizde bile var gözden ırak koli basil Fil şirindir amma onca sineğin başını ezendir bil Ben humusla rahat uyurken seni saracak kill bill Sözlerimdir kulaklarına kabartma tozu Her ustanın sırrı gizli sağ elinde saklı kozu Şaşmamakta şaşı bakışla bakmamakta kantarın dozu On bin resme dahil olsan ben veririm en iyi pozu Sahana ceza kestim, ben ağlamazken vurur dilim Benimle ay lı ben li konuşma dilini keserim Rap hayatını tek parçamla bitiririm yeminliyim Bundan sonraki kariyerinizde esenlikler dilerim (esen) Öyle nankörsün ki buz dağlarını eritemezsin Açık arttırma yapsan bana rapini yediremezsin Rapstarım desen sokak sanatından bihabersin Tek bir ihtimal var desem yerli yalaka sensin Baksen şu işe ee maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki Hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Baksen şu işe maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Yeaaah 2 çift 0, 5 yo sago motherfucking empire yea man | |
| | | Merve Prenses
| Yokluk İçinde Varlık Çeksemde
Nakarat: Yokluk içinde varlık çeksem de ben tozlu raflarında kaybolup gideceğim bu tarihin, Bir imzaya ihtiyacın varsa o da rapimdir.
Fuchs :
Tarihe gömülen hatıralar Gördüklerime bu dilim,kalbim ağlar Kalemimin önünde tinercisi sere serpe Defterimin satırları gene dertte Baktın kaptı kaç oldu şan Para için vurdular oldu kan Döndü dünya birgün son bulacak Senin de mezar taşına yazılacak Uyuşturucuya çaresizce koşan gençliği Alkolik aileleri mi geri çaracak Bırak gitsin tabi sen de bak Bırak gözleri kapat sen de kaç Uyan artık halkım sabrını aç Vurdum duymaz olma ışığı sen saç Bütün bu gavurlara yetti artık Biz bugüne kadar kime pabuç bıraktık?.
Nakarat: Yokluk içinde varlık çeksem de ben tozlu raflarında kaybolup gideceğim bu tarihin, Bir imzaya ihtiyacın varsa o da rapimdir.
Sagopa K:
Yo! yo! yo! Beni kontrol et! Adalete yüce sıfatını verirken hepsi boşta kalmış bana kalırsa zihniyetlerin beyni çok sulanmış, 2003'te ağızlarda aynı sakızı çiğnemekteyiz. Çıkarın artık 2003 adımda geride seyiriz, bakın bir bakalım kaç okul bitirmiş eline almış iyi bir iş. Sokakta tinere köle yudumla nesilime bir an içinde olsa gözünü kırp, selamsız bandosu ayıp. Suçlular mı puslular? Sarayda pusudalar, sessiz kaldı kuzular, reyci rapçi barınamaz, hiphopta başbakan bu Kajmeran, mirada kıçını yırtan zan altı lirisist hiçbir ist.e dahil olamaz anladın mı? istanbulumda solurum,samsun toprağım, kanımda hiphopım,raple doğanım | |
| | | Merve Prenses
| Vasiyet
fecre dal!.. fedai cembiyeleri ile cenkte kaldı, surlarımda kahpe uyuya daldı. suretim şarap misali eskidikce değeri arttı. serserim,serim giotin altı. kalbimde senede kaç kez birisi idam aldı ha !? şaibelerim şairimdi, şakacı mecburi sıfattı. rıhtımlarımdan gemiler kalktı, yolcular ağırladım ağır ağır. revanlarım.. güneştim bir ara yağmur, oldum. kendi deryalarımda kendimi zorla boğdum. ...spekülatif düşlerin spazmı var. stagflasyon önlemliydi, sözümü kesme girişiminde bulunan herkeseydi radikal argolar. söyle ne zaman bitti aşka dair tangolar? her işte bir racon var. haydi egoma sponsor ol!.. ecemle ecele giderim. rabbenamı bir hiç uğru tersledim. of haaşaaaa!... bir dilekti vurgun oldu, votka redbull ciğere doldu. sagopa nadir sarhoş oldu cemre geç de olsa düştü. kelimelerdi kerimelere ve kertelerime münzeviydim. dünveyi senaryolarda "RAP" denen bahirdim. münasebetsiz küfrü bastım, onurun canını yaktım. altı senedir aklındayım, çekemedin yoo farkındayım. RAPimtraksın, sen reel değilsin. yazdıklarına sadık olamadın, söyle kaç eşlisin? muaf bıraktım seni ve kitlelerini, sarfiyatlarım fiyatsız.. anonim oldu haykırışlarım
az önce doğdum halatım yirmi yedi boğum sele gitti ağustosum vasiyet etmek istedim şarkılarımı kızıma, en sonunda kendimi vurdum. şarjöru doldurdum..
koştuğum bu yolda yarimi sonladım ve kocaman adama döndüm. sanma çok telaşlıyım, durgunum biraz. solgunum yüzüm, bitkinim ufaklık. sen de gel peşimden amma çok çalış!.. duvarda yazmaz her kural, yumruk yersin yılma kalk, dayan!.. bu abi yerle çok sevişti. düşmek hiç ayıp değil, kalkmasını bil!.. ve acele et şu gözyaşını sil!.. sagopa idol oldu bak dedim babam, ben dayandım. buraya kadar geldim 27 adım. takma kendimden can sıkıntım, önceden beridir bir ölüm takıntım. bunu da yüzüme vurmasınlar sade evde yüzüm asık, dışarda sempatik takıldım... | |
| | | Merve Prenses
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer Çarş. Kas. 21, 2007 6:03 pm | |
| Üç Sefil Şair
[Derin Darbe] Ter kokar bu yılların ve şer yaşar Bu mahrumiyet sebebi var mı? İçtimaya çağırır tanrı Top yekün değişir tavrı Tek ayak çukurda Secdeye eğil bakalım eğil Ah benim etten çakalım Babamdan devraldığım ilk arabam terlikti Dört dikişlik girişmekti kabahatin hak adaleti. Bak oynadıkça bozulur insanın sukuneti Minnettar olamadım gecikti kıymetim (evet) Dürüst bu rapim peynir zeytin gibi Elini öpmen gerekmez Öptüren çeker mi ilgini? Bilmem silgini kaç kez kullanırsın? Ömür boyunca dört yapraklı gonca bulamayınca nal takıp gezer misin? Rutince bugünümü katladım ikiye uçak yaptım. Attım ileriye rigayik şeyler yazdım arasına Resenler bastı darasına devirdi güneşi Renk verdi karanlık rehavet çöktü koydum noktayı... Sinirlerim donmuş hava soğuk Apansız bir hastalık bu lirik yazmak Mürekkebimin ateşi çıkmış Islak kağıtla yatıştırma eylemindeyim Az sonra geçer umarım Şu an tam demindeyim Keplerin pençesine bağlı Kelamların ağlamaklı uçar gelir kekeç diline dolanır siftinirse Sırtım sırtarır yere gelmeyeciğine söz verir Saplarım kalemi kağıda yazarım Rezerve edilmiş tüm hatalar reval gününü bekleyecek ve sıkmayacaktır canını Sır olarak kalacaktır belki de Tekin olsun için dışına taşmasın Yaşın tesir etsin bu cihana Tezkerelerde can vermesin Okyanusta kaybolan bir kuş gibiyim Yüce kanatlarım ecele doğru çırpınır ve geriye dönüşü yok bu yolun! Çıldırır dalga tongadır Ton ton dedelerim manga olsa ruhu kurtarabilir mi? sanmam
[NAKARAT] Hezeli yak değil Real-i rabbani muhim üç sefil hicvardan Yaprağa akar kardan yaşlar hava buz kirpiklerim don tutar x2
[SAGO] Bu yumruğun beynine saplanma ihtiyacı var Kamufle et kendini RAP canavar! Kumsallara kum sat Rüyalarımdaki cennet tarlasına yağan yağmur Sago samsun 19 mayıstan İstanbul köprüsüne oradan kutsal kapıya (yallah) Düşüncelerin aylak aylak gezer Melodilerime akarken bu gözyaşı. Selülitli İstanbul caddelerine damlar Yerinde olsam sudan kafamı çıkarır yaşamak adına nefes alırdım Evet bunu yapardım... Affedilmeyi hak etmesem de Dilimde aynı saatte aynı dualar var Değişen doğrulara kalıcı yanlışlar yapmak akıl kârı değil Entrika saldırıların kulaklarımı gıdıklasın Kimin önce vurduğundan öte kimin sert olduğu önemli Bomba kadar paniktin Köprü altında yazdığım şiiri dereye kağıttan uçak yapıp attım Zamanı kendi elinde tutmaya çalıştığın için Ne yazık ki ellerini kırdım.
[NAKARAT] Hezeli yak değil Real-i rabbani muhim üç sefil hicvardan Yaprağa akar kardan yaşlar hava buz kirpiklerim don tutar x2 | |
| | | Merve Prenses
| Tövbelerim Hasarlı
Kadranımda döndü mazaret ve akrebim bu saati gösterince bastı ölüme tek bir mermi içten vuruldu gözlerim görüntülerde sancı var huzursuz ekledin ansızım pozumda resmen çağrılarda bekledim umudu söndü her alev misali ahali ördüğüm bu hürmet öldü rhyme sa girdi kanıma bak dedi lyricse sende bil yaz stille uysun kalıba al şu gardı çak bi ferde yok şekerli bir hayat dibinde kaygı beslenirdin nerde mutlu olsak(ki) çökerdi benliğim(çök çök) düş yakamdan ihtiyaçlar önüme sunmayın bu zalim hakkı verdi tanrı yokladı inancı bende yas tut tut tutmalıydım önceden bu aşka as (hadi) kendini boğazzla fermanınla yak yık yık duygular yürekli pek kurak benim dilimde ruhi girdabında söndü her bir hak
Hak haklıda kalmalı emanetim sırrım saklı kalmalı saklı içim pasaklı tövbelerim hasarlı
Nedense beklenenlere firara gebe o hale çare yok ve name yokluğunda satırlı bohçan ellerim dudakta okunmuş her bi cümlenin de mimarıydı kalbim akla sunduğum palavramıydı? nerede beklenen cevaplar ecelle randevum var acıma merhem olarak akla bıraktığım birşey var elvadalar sanki beni de yokluyorlar anlıyorlar amma taş misali duymuyorlar istila hayata barışın anlamıyla bakamamak ki elvada bu cana cananında arayı bulamamak ve istifa zaman güzergâhında sanki bir durak ulan bunak kaçıncı sorgu kalbim orda açta bak bir nokta koyalım her bir nükte sonuna dikte ederek haklısın ama bitti terkedilmiş her umuda ruhum dilenci rolüne girdi(gir) bekletildi çoğu kez isteğim tamam kesin rapim kirası kalemimin
Hak haklıda kalmalı emanetim sırrım saklı kalmalı saklı içim pasaklı tövbelerim hasarlı | |
| | | Merve Prenses
| Terapi
Beni bırakın kendi halime Çok bitkinim ama direneceğim Terapi ordularinizi geri cekin artik Savaşın galibi bendim!
Bayraklarinizi dikemeyeceksiniz Hic daim kole olmadim Ben rapimle gazi geldim ardima sehitlerimi Gomdum kendim! SUsukun düşen ağlamazcasına.. reealim neden onca lafla geldin.. Kulağıma varı verdin ölüm Beni kırdın iki bacağımdan gittinn Biz seninle kardes degilmiydik Ayni besikte iki kertmeydik Dün civarda çakılken Simdi siradan kum bile değiliz. Sen serseri katilimisn ha.. Ben resmini çizidm ya kul.. Savasin tam ortasında kursun yagmurunda okudum okul İlk batisini ben gördüm günesin Gün dönümüne sen yetistin Kaptanı benim bu geminin En son ben cikarım yo panik etmeyin Adimi duymayin kac yazar Kalbim tanidigim en icten yazar Sarkim basladi..Manzaram aynı Dinlerken Sago yine yapmis diyeceksin Ben su anda o kadar sıkkın ve materyallerimle tıkkın Odamin icinde stres gebertmekteyim Yalnızlık Tanrının lütfu Nedense işler karmakarışık işler Kalbim sevdigim özler Hani var ya bazen özlü sözler Onları düşünüp dolu gözler
...:::NaKARAT:::... Beni birakin kendi halime Cok bitkin ve de yorgunum Terapi ordularinizi geri cekin artik Son günler de durgunum!!
Zaman ellerimde kum gibi dagilir iken Yıllar beni tasa çeviren hokkabaz gibi Avaz avaz bagirir hükümlü Kapıda kilit sigarama kibrit Beni kontrol edin.. Kollara zincirden bileklik Parmaklıklara sabit yaşamak.. Artıkları arşivlemek yeni Baştan tantanalara kulak asss.. Karalama defteri silgiye ilgi duyar iken Bir diken batar diline Yarıştırılan sidikken birkac minik dag gider elden Aslında hayat bayat ekmek İlk fiill üsluplu düsünmek Buyrulan iki göze itaat etmek Son eylem olmali kin beslemek Hani diyelim toz pembe yasiyorum Koz bende biçimi takiliyorum Bozukluklarımı cebimde taşıyorum Saygım senin orospun olsun Kaygın benim aşkım
[Nakarati Beni bırakın kendi halime Çok bitkin ve de yorgunum Terapi ordularınızı geri çekin artık Son günler durgunum..
parmakları kırılan bu yazar yılmadı rapin oğlu(screach) piskopat herif | |
| | | Merve Prenses
| Şikayetname
Sagopa sizler için yeni bir şarkı yaptı
Yapılacak iş ekilmeye hazır bahçe Rap benim için pırlantadan akçe Farketmez lehçe Beat kazan, lirik kepçe Asileşirse kaplan, takar âni pençe. Neyin iddasında yanar döner çekişmelerde söyle Beyin en güçlü sahipliğin, kalbin arsız dengin Boğulmakta olduğun denizler dingin Uçmakta olduğum gökkubbe engin İfadem hayli derin.
Ne kadar özenle yapılsa da gözüme batar yamalar En yakından gelen hücumlar,'' nedir suçum ?..'' lar, ''bak koçum!...'' lar Çenende alçılar, akordu kaçık gaydalar Kendinizden esirgediğiniz faydalar.
Arının soktuğu dudaklar acı kapar, canın yanar, acı yakar Mikrofonun efendisi vezire tacı takar Bir basit kelâma kurban gider krallar Yenik zırvalar, bitik proflar vs... Kendini bugüne kaptıranlar kendine kurşun sallayanlardır Bu sapanlar baş yarar ki; ilhamlarımdır Gümleyen tekerler gibidir bir köşede intiharlar Vakit ön göstermez, siscesine sinsi planlar Dağda duman tüter bende tütün Anlatmaya kalkıştıklarım bütün Haydi bu kötürümü yürütün!.. Kafanızı kendi yumruklarınızın gücüyle dövün!.. Şahsıma savurduğun ezik küfürlerle övün!..
Bir porsiyonluk disstorsiyonla doymadıysanız buyrun alın tadın !... (tadın) Bu benden ikram, üzerine iyi bir sigara yakın. Pop hamburgerine köfte olan şu hıyara bakın !... (bakın) İçinizde kalan G.O.R.A. maynonezini gırtlaklarcasına sıkın !...
Nakarat
Kalemlerimin ucu zehirli iğne Sayfam isterik,yazsan doymaz Gönüldendir şikayet, ateş kesilse ceset yerden kalkmaz Bitkin bitkiler mefta... Koy başı rahatçana yastığa... Geçmiyor günlerim hafta.... Şikayetnamem yasta... (Sago kaf kef)
Kalemlerimin ucu zehirli iğne Sayfam isterik,yazsan doymaz Gönüldendir şikayet, ateş kesilse ceset yerden kalkmaz Bitkin bitkiler mefta... (kaf kef) Koy başı rahatçana yastığa... (kaf kef) Geçmiyor günlerim hafta... Şikayetnamem yasta...
Ağzı küf kokan rapçilerin aklını başı taşısın Küfür etmektense bırak Sago sayfa boş kalsın Akıllı adamın söylemleri yerin 10 kat altına gömülü Yazıtlarım kulakta kalıcı, ancak kalem ölümlü Hırs ve şehvet adını vermiş iki dev başlı canavara Sadakatin yenilgisiyle dünyan çarpar meteora İnfilak eden nefis bin pislik yaratır yol boyunca Kulaklarıma tecavüz eden kuru gürültün çınlamakta Korkarım ki, familyanızın alayı içten pazarlıklı Odam, evim, rapim, sevgilim hepsi nazarlıklı Bu dünyada bir gerçek var, inan herşey karşılıklı Bu savaşa dahil olduğundan Sago kendinden utandı Aman canım kıymetli, dokunmasın bana yılanlar Vakti gelince işine yarayacak sakladığın tüm samanlar Ruh, parmakla anlat derdimi !... Sükunetimi bozdular Kumlarımda kıvrılan yılanın başındadır topuklar
Nakarat
Kalemlerimin ucu zehirli iğne Sayfam isterik, yazsan doymaz Gönüldendir şikayet, ateş kesilse ceset yerden kalkmaz Bitkin bitkiler mefta... Koy başı rahatçana yastığa... Geçmiyor günlerim hafta.... (kaf kef) Şikayetnamem yasta...
Kalemlerimin ucu zehirli iğne Sayfam isterik, yazsan doymaz Gönüldendir şikayet, ateş kesilse ceset yerden kalkmaz Bitkin bitkiler mefta... Koy başı rahatçana yastığa... Geçmiyor günlerim hafta... Şikayetnamem yasta...
Bu benim rapim, Bu benim şiirim Bu benim derinim, Bu benim bendim, Bu benim eserim, Bu benim ta kendim... Ta kendim... Ta kendim... Ta kendim... | |
| | | Merve Prenses
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer Çarş. Kas. 21, 2007 6:04 pm | |
| Sitem Depresif
Sor duvarlara ve bekleme sende giden gelmez ,boşuna özleme bir gece ansızın kafana dank eder çare ararsın bıkarsın dardan.Her yol kapalı çıkmazlar dayalı bugüne katlet düşünde gördüğün solmuş adamı,fark et yarını artık acıma deş yaraları.Onca maske takmış yüzlerin ardından boşa yas tuttun bunca dönem al bir kalem çiz hepsini, terk edenleri ve boşa çaba gösterme artık yalnızlık senin kaderin aslen olmadı bak istedin olmadı hislerinin ne önemi kaldı söyle İpi kesik densizin,yoruma dayalı nefesin boşver bitsin takma kafana herkesi ve kendini düşünme fazla uzayan geceleri.Kimi zaman hareketlerin dengesiz olabilir kimi zaman da çok boşsun kimi zaman üzülür kimi zaman unutursun unutulduğunu öylece.Satırları karalar ufkunu açarım dününe bakıp yarınını sorarım dersini aldım adımını sayarım kalbine dur der bunalıma sokarım yokladım,bu sefer hakladım gafili tek kalemde sildim attım silemezsen geçmiş anılarını aç sesini yak bu şarkıyı.
NAKARAT 2x:
Yak sende bu şarkımı katlet hakkımı alırım giderim farzet ömrümü soldur beni maffet bıçağını yüreğime sapla ve terk et.
MOZOLE MİRACH VERSE:
Mozo kelamı kulağına küpe olsun,kalbim rüzgara kapılıp dursun serseri kurşun hasmımı bulsun,dostumun kolundan rabbım tutsun.Sen yol başı ben sonu gördüm ve kalemi dilime dertle bürüdüm ben küstüm yüzüme suretimi karaladım karaya çaldım derde kapıldım.Katlet şarkımı affet bu adamı resmet hayatı kasvet bastı ki yorgunluk bedenime hakimken sen çıka gel çat kapı çal kapımı.Hakkımı alırım farz et sen ben yokum ve yalnızlığa tokum,göz kapaklarım kapanırken hisset ruhumun yolunda yolcuyum.Tek emel tek kural tek çözüm varlık değil asla bunu bilmeli,göz yaşları silmeli,birileri tutup çekmeli kollarımdan sen gibi.Yaşlanmak zoraki haşlanmaktır kimi zaman darma duman(zaman)hislerim harflere can verir yol verir bilirsin vakit nakittir.Kim derdiki bir gün kaybolacaksın olduğun yerden savrulacaksın sen kendini arar iken kendini boşlukta bulacaksın nafile kafile yolunda yolcudur dinle mozoyu ömrünü soldur son kez geride kalan yorgun bir siluet yak sende bu şarkımı yak katlet. | |
| | | Merve Prenses
| Romantizma
RAP 1
Çocukluk naftalinle gizli Hatıralar sarı benizli Kim kerizdi ? Belki aklım bir denizdi ben boğuldum. Kim sorumlu? Gözlerimde hava bulutlu Yarına sansürü Tanrı koydu Filmler hep sinemaskoptu Son yabancım bir maskottu. Geçmiş her zaman siyah beyaz Hayatım enstrumental. Kalendarım duvar süsü Bulantılarda midem Çok sebeb ürettim fabrikalarım iflas etti. Kİm samimi ? kim hakiki ?...bana cevap verin!...
Özür bir borç gibiydi en zor ödenen hali. Kalbi hacize verdim oysa borçlu sendin Bir bahaneden ibaret terkediş. Bilinen en son halim bir zavalli,yaşıyorum bunu da bil. Gidiyorum adimi sil,acıyorum yaramı deş !... Varlığın yoğunla eş ve keşmekeş bu yolda ölüme terk bin leş. Ve rüzgarımla yüzleş... Şafak yüzbeşte meşke daldı çilekeş Uyku geç gelir nöbette uyuma yok !... Korku içime sorgu tıktı.Satırbaşında kalbim hep kırıktı. Gözlerimin içine bakamadınız içiniz hep fesattı. İçim dışıma çıktı,içimi kemiren her fare için bir kapan yarattım. Şüpheli paranoyaktım. Canımı yolda buldum,tuttum kolundan evine soktum. Yarımı gömdüm,yarımı güneşe döndüm,kendimeydi küfrüm. Ve dikkat et dilinde hep tükürdüğün. Sömürdüğün bu ruhta haykırışlar kör düğüm.
NAKARAT (KORO)
Mazeretimdin.... Her suçumda hazretlerimdin yalvarır oldum. En son halim bir zavallıydı,şimdiki bene beni sorar oldum vallah... Nezaretimdin... Karanlıklara bir şiir oldun onca okundun En son halim bir yabancıydı Ozan-ı bedbaht kalemini kırdı.
RAP2
Sat-ı müdafa zorunlu Adalet karaman oyunu Sonunu bildiğim bu yol önüme serdi bilinmez uçurumu. Gözlerim krater çukuru Yine de elimde tek düze kalem yazarım karamsar kompoziyonumu. Getirin artık sonumu!... Onuru zedeler alaya vurulan her doğru. Her geçen dakika metabolizma çökerten olgu. Şıkkı seçti ademoğlu. Yanlışın gurur bıçaklar,orda duran o alçaklar yaşamın biberi tuzu. Huşu içinde yatsın ölü bebeklerim. Bir buğulu aynanın yörüngesinde,ortalıkta dolaşan bu buğulu yansımalara hipnozum. Ve uluya anlaşılmaz bir tavırla ''yorgunum!...'' demek neden ? Umutsuzum bugünden. Al ve yerine koy hataları. Ben her cevaba bir soruyla kafa da tuttum. Bir tiyoyla bir tiyatro kurdum,kendim oynadım ve arenasında bir savaşçı buldum kördü. Köprü ortadan bölündü sagopa gördü!... Yokluğun ki; zoraki bir ölümdü.En derin... Yazarın olsun ellerim. Aklımın odalarında yangın çıksın beklerim serin. Ben kimim ki; bilmemekteyim. Hayat kızgın boğa ben kırmızı pelerin.
KELİMELER...
Kalendar: takvim Meşk: öğrenmek Karaman oyunu: hile Krater: derin çukur | |
| | | Merve Prenses
| Neyim Var ki
Bir bahçemiz var; Bir taraf çiçekli, bir tarafsa çöl Bir tarafta gökkusagi, öbür tarafsa çöl Sinirda kalmislardaniz biz Hep sinifta kalmislardan çok uzaktayiz Sikinti çekmislere yakin bir yerde Çölde kazanilan zaferler hepsi kanla yazilir Ahmak olmasaydin insan tüm zaferler dostça kazanilirdi Her gün dogumundan gün batimina Her geceden gündüze islenen bir suç var Her bi' yerde bahçemiz var Cümle derde ol deva diye dua ederdi günde bin defa Fayda yok! Bu çok fena Çare yok! Bu bir bela Sanki yoktu basta Hepsi kalsin alemimde Sagopa ve Ceza Rap için bir pranga...
Ilham perilerim Yorgun ellerim Ve miskin armagan Düsüncemin yaninda bir emanetim bu bedene (ceza-zor) Yillarim bir yetki verdi Etki tepki oldum Kendimin hudutlarinda bir çiçektim ordum Onca tarla doldum Bir safaktim askerin Duvarda yirttigi bir takvim yapraginda Geri kalan umut rakamlar oldum, Istedigim yerdeyim 1-2 dakika verin bu adama Konusamaz dilim tutuldu.
Fincan kahvem hatrina saydim Bir yudumluk askim deli sarhos Komplo ordularin gardiyanlari Neyim var ki rapten gari?
Fincan kahvem hatrina saydim Bir yudumluk askim deli sarhos Komplo ordularin gardiyanlari Neyim var ki rapten gari?
Akar sular bu bahçelerde Kurtulur zebanilerden Akmayan suyu bile çölde Çesmeler var her bir yerde; bul! Olmaya çalis bir kul! Istedigimiz yekte sulh! Olmasin altinda çul! Olmasin paran bi pul! Gene de gül bir kez be Bir kere gül be Senede bir de olsa Gül bu çölde yeserir elbet Savas biter Ve biz de sinirin ortasinda Kaybolup gider Ve sözlerimizi ve rapimizi Miras birakiriz yeter!
Ey rapin sebepsiz anlami Damarlarimda gezine dur Sakaklarimda kan birikmis Ben bi' cümlelik bir nokta degilim.! Siirlerimle gömülecek adim Satirlarimda geçmisin Tokat izleri.. (ceza-anlat) Ve ellerimde karakalem Kara gözüm seyirde Yollarinda yolunu gözledigim bir yolcu Maglubum Yaradan Allah'im! Gençligime mahcubum Oyuncak bir tabanca elime hakim oldu Çok alistim Ben bugünde yasiyorum Yarinda meçhulüm Bin yasak ve bin cezayla ilelebet mi yasiyorum? Bir bal olsam, damlasam. Bu yeryüzünde bir kalbim, nefretim Ve var olan biN cezam
Fincan kahvem hatrina saydim Bir yudumluk askim deli sarhos Komplo ordularin gardiyanlari Neyim var ki rapten gari? | |
| | | Kurt_Talha Has Üye Yolunda
Özellikler Rep: (750/2000)
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer Ptsi Ocak 14, 2008 9:45 pm | |
| TesekkürLer PayLasım İçin İcinde KayboLdum Sözlerin Cok Büyük Adam Sagopa Kajmer! | |
| | | | Sagopa Kajmer | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|