| Şiirler | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
AzraiL Site Sahibi
Özellikler Rep: (1907/1907)
| Konu: Geri: Şiirler Perş. Ara. 27, 2007 1:03 pm | |
| B o ş l u k
kaybettim yolumu küçük bir kızın gözlerinde yürürken büyüdüm yalnızlığım gecenin gizeminde hüznüm bana ağlıyor birde üstüne sanrı da ruhum
düştüm acıklı bir melodiden soluksuzum garip bir boşluk sorularım bitti sorma yanıtsızım uçuruma bir adım bir adım c e s a r e t s i z i m
kapı ardında suskularım | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| BADEL (Kalbim Seninle)
gülyüzlüm, meleğim.
yüreğim, serçe kanadında.
sevinç doğradım aşıma.
bu gece, bu şehir, ay ışığından __________ asılmalı, renklerinde __________boğulmalı...
düşümsün, mutluluğum, yarınım, dualarımsın...
artık söz, acıları ipotekledim, senin için.
b a d e l’ i m kalbim seninle...
*Badel...Kalbim seninle(latince) iyi bir son(arapça) | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Başka Kıyıdan Düşler
gülüşüme aldanma hayat güzelliğime de gizledim gölgemi geri götür beni
tutundum yüreğimin pervazlarından sıkı sıkı
aynada bıraktım gözlerimi gri şehirde yalnızlığımı garip bir ironi yapışmış ruhuma
ne kaldı ki soyut bir tablodan arta kalan gölgemi kandırıyorum içinde mavisi çok gökyüzü bir de deniz çiziyorum arası beyaz boşluk temiz sahte mutluluğum aldanma
bir adım ilerisindeyim bu defa senin görüyorum
maviye tutukluyum nedensiz lacivert geceye sakladım gözlerimi hala güneşi arıyor | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Bekle Beni
bekle beni geleceğim yeşile çaldığında yaprak bir bahar günü neşeyle dolsun yüreğim belki unuturum geçmişi çalarım yüreğinin kapısını özlemim ağlar sensizliğinde içimden çığlıklar uzanır sesine bilmem duyar mısın yüreğimdeki hasretimi bekle gelirim bir bahar günü | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Belki Duyarsın
seslendi ruhum ruhuna belki duyarsın diye
içimde ki çocuk sabırsız yine saatler sensizliği vuruyor en uzun gecede yalnızlığa sarılı düşlerim
uyumuyorum sen gideli biliyor musun özlüyorum en çok geceleri aralığın suçu yok zaten intiharında mevsimler
acele etmiyorum ama içimde ki çocuk sabırsız | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Perş. Ara. 27, 2007 1:04 pm | |
| Ben Benim İçinde
sen ufkumu genişleten ağlayan yüzümü güldüren yaşama sevincim olmasaydın ben benim içinde kendimi öldürürdüm inan
salınarak girdin düşlerime sonra bir anda ısıttın buz gibi yüreğimi bakmasaydın gözlerime ben benim içinde kaybolur giderdim inan
sen dünyamı değiştiren kasırgayla savrulan şehrime yağmurdan sonra güneşle doğmasaydın ben benim içinde boğulur giderdim inan | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Ben G i b i
adın dilimde sayıkladıkça gece yüreğimde keskin acı en umarsız halimle yürüyorum s e n s i z l i ğ e
bu gece düşleri astım ay ışığına karanfil kokusunda sancılarım topladım kırgınlıklarımı en umarsız halimle yürüyorum s e n s i z l i ğ e
yaşattığım seni istedim düşlerimde unutturacak belki yaşanırsa zaman en umarsız halimle yürüyorum s e n s i z l i ğ e
olurda bir gün düşersem yüzüne sıcacık gülümse | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Ben SANA
…
yine yokladı aritmisi bozuk yüreğim neden diye soramadım uzun zaman olmuştu ... gülüşlerim ayışığına saklandı sırlar rüzgara karıştı sustum ... ve seni kustum gece dönerken güne sessiz çığlıklar sayıklıyordu..ölümü
ölüm
inadına sana geliyordum ölüm bana ben sana. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Bıraktığın Yerdeyim
hesapsız acı çekerken unutamadığım maziyi boşluğa uzandı ellerim ve bir akşam isyan etti yüreğim sensizliğe şimdi uyuşmuş hislerimi doladım yüreğime saçlarımda yıldızlar gözlerimde bir tutam mavi arıyorum içimi ısıtan gülüşlerini teninin kokusu hala üzerimdeyken dönersin sanmıştım yüreğime
dönmedin oysa ben hala bıraktığın yerdeyim | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Bilebilsen
uçuyorum yine kanadındayım martının hiç olmadığım kadar aşkla
düşlerimdesin yine sevdim hayalini sesini beynimde sen yüreğimde sen
ah bir bilebilsen
konuştukça renkler çoğalır içimde bir büyü var sende biliyorum
dışarısı çok soğuk içimi ısıtıyorsun
küçük bir sürpriz yap aniden gel s e v i n d i r beni | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Ağlayan Güzel
Masanda bir bardak çay Duruyor saatlerdir Sigaranin biri sönmeden Digerini yakiyorsun
Söyle bana derdin ne Kim üzdü seni böyle Telefonda hep gözün Bir haber mi bekliyorsun
O güzel gözlerine Yakismiyor aglamak Birak seni terkedeni Ü zülme artik, aglamayi birak
Demek ki o vefasiz Degmiyormus sevgine Yeter artik onun için üzülme Eziyet etme kendine | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Perş. Ara. 27, 2007 1:05 pm | |
| Alçak
'Mutluluk rüzgarı savuramadan Ayrılık ateşi dağladı kalbimi Dudaklarına daha varamadan Gözyaşlarınla boğdun yüreğimi'
Ne vardı karşıma onunla çıkacak Ne vardı yatağıma onunla yatacak Şimdi yastığımda o mu uyuyacak Erosmu yoksa sen misin bu kadar ALÇAK
İstediğin herşey ellerindeydi Yüreğim her an yüreğindeydi Suratım sayende yerlere değdi Hayatmı yoksa senmisin bu kadar ALÇAK
Şimdi beden haritanı o çözecek Fiziğini kimyanı o formulleyecek Umarım gözlerin sevişirken sönecek Zamanmı yoksa senmisin ALÇAK
Madem niyetin düşüp kalkmaktı Bende bilirdim yapacağımı Duymayacaksın bir daha ağladığımı Karar çıktı Sensin ALÇAKtan da ALÇAK | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Anacığım
Ah be anacığım Çok tutmuş cici babamın Böbrek ağrısı. Oysa çoktandır kalkmadın Benim için Gecenin bir yarısı. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Aşk Havası
Bu gün Güneş gülerek bakıyor bana Rüzgar hafiften saçlarımı tarıyor. Deniz hep bana doğru.
Bugün Ben arayacağım tüm sevdiklerimi Tek tek selam vereceğim Her gördüğüm tanıdık yüze.
Öyle giden sevgiliye yanmak ta yok Artık bahar da geldi. Kuşlar bile dönüyor geri. Açacağım yeni baştan gönül defterimi.
Merhaba Ayşe teyze, Merhaba Salih öğretmen Barış abiden selam getirdim size.
Ooo sana da merhaba çomar Sana da, sana da merhaba alican Merhaba Ozanım. Hadi en özel türküleri çal bugün.
ve tabii Sana da merhaba güzel kız O güler yüzüne O tatlı diline merhaba. Bak hava da tam aşk havası Ama bak çıkış yoktur Ömür boyu sürer bu Şairin Sevdası... | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Attila İlhan'a
“Gözlerin gözlerime değince Felaketim olurdu ağlardım..”
Aşkımı dizelerinle anlattım Gün oldu “Ben Sana Mecburum” Gün oldu “Git Başımdan” diye haykırdım.. Gün oldu Şiirlerinle Maçka’da dolaştım.
“çoçuğum” dedin yüreğim güldü An geldi Attila İlhan öldü Felaketim oldu ağladım Mekanın Cennet olsun usta... Başkalarını bilmem amma Ben sana, şiirine mecburum usta.. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Barış'a
O haberi aldığımda inanamadım Hayatım boyunca ilk kez Senin için ağladım Yemin olsun, seni unutmayacak, unutturmayacağım
Şarkılar yetmiyor Dindirmiyor acını Kendin söylüyordun unutmanın kolay olmadığını Sen unutulmayacaksın bu alemde
Tam her şey yoluna girecekti Hala kızı Zehra seni soruyor Süleyman tepsiyi bu tarafa yolluyordu Osman silahı yerine bırakıyordu derken Sen göçüverdin bu alemden
Haklısın çok geç anladık biz seni Zamanında sahip çıkmadık sana Sen bizi çok sevmiştin Biz sana sevgimizi gösteremedik
Eğer hayallerin değil de Gerçekten Cumhurbaşkanı olabilseydin Bu dünyadan nefreti, kini Giderecektin sen kesin
Çekemeyenler türlü sözler konuştular ardından Sinirlendim, üzüldüm, ağladım inan hırsımdan 'Arkadasin eşek' Sana son kez selam veremedi ya ağlıyor kahrından Balböcekleri eskisi gibi çalışmıyorlar 'Domates, biber, patlıcan' vermiyor artık tadını Süper babaanne her gece ağlıyor
Ben artık gidemiyorum Moda’ya Evinin önünden başım dik geçemiyorum Hiçbir şey ama hiçbir şey Doldurmuyor yerini Sensiz Pazar kahvaltıları çekilmiyor Dört yıl geçti acın hala dinmiyor Hiç dinmeyecek be Barış Abi | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Perş. Ara. 27, 2007 1:06 pm | |
| Barış'a 2
Barış’a 2
Dağlarımız yıkıldı Gül pembe çoktan soldu Osman müebbet yatıyor Süleyman obez oldu Hala kızı Zehra bu şehre uğramıyor artık Bırak domatesi, biberi Tavuğun bile kimyasını bozdular. Nerede o günler nerede Barış Abi.
Bizim sarıkız, minik buzağıyı çoktan sütten kesip Ünlüler çiftliğinde keçileri kaçırdı. O kızdan çoktan vazgeçtim Ceket giymiyorum artık.
Bu tekerine çomak sokulası şehri bırak Köylerde bile dut ağaçları kesiliyor artık Aşı boyalı, ahşap evleri birer birer yıkıp Çok katlı mezarlar yapıyorlar Ve hiç kimse yoksul birine Bir bardak su bile vermiyor artık.
Bütün değerlerimizden vazgeçtik 40 yılda bir yapılan ev ziyaretlerinde Süslü bardaklardan Amerikan kahvesi içiyoruz artık.
Bizlere hayatı anlatmaya çalışan öğretmenlere Acılarla halay çektiriyor Sahipsiz çocuklar.
Ne çocukluğun değeri kaldı Ne gençliğin Ne de geçmiş yaşına Bir bardak suluk saygı.
Günler bir bir geçiyor Şu acımız dinmiyor Sen derin uykuda iken Barış Abi Yüreğimiz kanıyor.
Tüm gözler yaşlı Kalbimiz buruk Unutmadık Unutamadık seni... GK | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Beni Bana Bırak..
Bu hayatı, hiç paylaşmadık seninle, Elin, elime değmedi, Gözlerim, bakmadı Gözlerinin içine.
Hiçbir şarkıyı seçmedik ikimiz, Sana şiirler yazmadım, Türküler yakmadım, gözlerin için. Bir tek gülüşün uğruna, Harcamadım ömrümü.
Kadehlerde, gözlerini görmedim, Kurşun gibi sözlerini duymadım belki, Pasta haneler de, Sabahı, Akşam etmedik birlikte. Belki çok sevdik, Belki de hiç sevmedik birbirimizi.
Görüyorsun işte, Eserini görüyorsun, Yine Belki lerin, Farzetmelerin, Sözcüklerin, arkasında Avutmaya çalışıyorum kendimi.
Öylesi kırdın, Öylesi yıprattın ki sen beni, Artık, kalemim bile, Yazmak istemiyor ismini.
İçimde sen doluydun, Seninle güne doğuyor, Seninle kapıyordum gözlerimi, Dualarımda sen vardın, İsyanlarımda sen.
Ahhh! Sen yokmusun sen, Nasıl da kandırdın, Nasılda oynadın benimle.
Benki asırları sığdırmıştım yıllara, Ne acılar, Ne yokluklar görmüştüm de, Yıkılıp kalmamıştım böyle tek başıma, Ne çile yağmurları, Yağmıştı da başımdan, Böyle ıslanmamış, tükenmemiştim, Şimdi, kendi gözyaşımda boğuluyorum sayende.
Hadi artık git, İster yeni sevdalara, İster yeni kucaklara git, Ama ne olur, yalvarırım daha fazla tüketmeden, Beni bana bırak. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Beni Hatırla
Bir gün kalırsan anılarla başbaşa yalnız bir köşede Saçında aklarla. Hülyalara daldığında Beni, beni hatırla.
' Bir özele' | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Beni Seviyorsun
Başını koyamıyorsan rahatça yastığa Nereye baksan, Beni görüyorsan karşında. Yarım uykularında ben varsam. Elimi tutmak için çıldırıyorsan Ellerinde kitaplar Koşarca telefona koşuyorsan Sevişmeyi değil, Sevmeyi özlüyorsan. Hep ben varsam usunda Beni seviyorsun.! | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Beni Vurdular Anne!
Beni vurdular anne Sevgi sokaginda Ask apartmanindaki küçük odamda Beni kalbimden vurdular anne Gözyasima acimadan Bir damla kan akitmadan Haince, kahpece Ayrilik kursunuyla Failim meçhul degil Çok güvendigim Ugruna ölümlere gidip geldigim Çekilmez acilar çektigim Gönlümün kapisini açtigim Evet, evet o çok sevdigim Beni bugün kalbimden vurdu anne Ayriligin kahpe kursunu Kalbime saplandi anne
Oysa sen! Nasil büyütmüstün beni Aglatmadan, üzmeden Bir gün bile dövmeden Beni nasil da severek büyütmüstün anne Peki ya ben Ya ben onu nasil sevmistim Biliyor musun anne Affet beni anne Onu senden çok sevmistim Ona gönlümü vermistim Adim üzüntü Soyadim keder oldu anne Gözyasima acimadan Bir damla kan akitmadan Ayrilik kursunuyla Haince, kahpece, acimasizca Beni yüregimden vurdular anne | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Bilmeyeceksin
Bilmeyeceksin 23.06.2004
Gidişimin sebebini Bilmeden, bilmeyeceksin. Ki - gideceğimi de hissetmedin Ardımdan bir mağrur hale girip Elveda demeden gitti deyip Sol yanımdaki kuşun kanadını kırıp Beni yıktığını unutup. Sorana ' ne bileyim işte, gitti' deyip Vefasız, vefasız, vefasız diyeceksin.
Hep ben hatalıydım senin gözünde Elbet yine suç bende Derman kalmayan bedenimde Feri sönmüş gözlerimde Sevdim diyen dilimde hata Evet, evet yine suç bende.
Bin kez geldim kapına, sevdalıca Açmadın. Bir kez olsun aşkını yürekten Söylemedin. Şimdi sen Bin kere çağırsan. Bir kere gelmeyeceğim.
Bilmem kaç kerelerce haykırdım sevdamı Yeminliyim daha söylemeyeceğim Seninle çürüttüğüm bu kalbi Karantinadan çıkarmayacağım.
İstersen vefasız de bana İstersen zalim, ister Allahsız. Dön bak anılara Dön bak aynaya Onlar doğruyu söyler be kahve gözlü kız. Onlar Doğruyu söyler.
Uykusuz gecelerimi Senli düşlerimi Çilekeş yüzümün yırtık bir resmini Neden sana bırakıp gittiğimi Ve neden kendimi sürgün ettiğimi Ve gidişimin sebebini Bilmedin, Bilmeyeceksin.
Elveda demeden gitti deyip Hırsından yüreğini kemirip Soranlara ' ne bileyim işte, gitti ' deyip Resmimi ayaklar altında çiğneyip Vefasız, vefasız, vefasız diyeceksin.
İstersen vefasız de sen bana İstersen zalim, İster Allahsız Dön bak anılara Dön bak yaptığına Dön bak yüreğinin aynasına Onlar doğruyu söyler be Kahve Gözlü kız Onlar doğruyu söyler.
' O Ölürcesine sevdiğime' | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Perş. Ara. 27, 2007 1:07 pm | |
| Bir Kerecik Söyle
Gidiyorum bu gece Geri dönmeyebilirim İstersen yine kız sen Son kez söyleyeceğim.
Otobüsüm kalkıyor Beş de Yüreğim senin ellerinde Biliyorum seviyorsun Hadi bir kerecik söyle.
Seviyorum bak seni Hem deli, divane gibi Bir kerecik söylesen Coşacağım seller gibi
Gidiyorum bu gece Seni alarak içime Bak kanıyor yüreğim Hadi bir kerecik söyle | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Bu Son Gidiş.
Dönüşüme bir kibrit çakın Gidişim sizde kalsın Ben sürgün bir sevda keş Bu gidişim ölüme eş Siyah saçlarının gölgesinde Güneşli bir güne koynunda uyanmak için Vakit çok geç..
Ben firari bir oğul Hüzünlü bir kardeş O sevdalı, çilekeş Yaşayan bir ölüyüm İnadına çılgın İnadına üryan aşık. Gözlerine gülerek bakabilmem için Vakit çok geç...
Bileylenmiş acılarımız Erimiş umutlarımız Ve bu kan kırmızısı gözlerle Uyku kokan bir geceye Birlikte girebilmek için Vakit çok geç...
Hangi düşe yazmalı ikimizi Ki – yaşasın bu sevda. Ben sürgün bir sevda keş O Kahve gözleri Siyah dalgalı saçları ile Gözleri yaşlı çilekeş.
Ah bu geç kalmışlığım Kendi kendimle yarışım Her gülene dostça sarılışım “ Yanılışım, yıkılışım” Mutluluk trenine varamayışım Tekillikler içinden İki kişilik bir acı yaradışım Ne kadar boş şimdi Diktatör planlarıma Protest bir duygusal hal ile kafa tutuşum.
Şimdi gidiyorum ya Dönüşüme bir kibrit çakın diyorum ya hani Aşktan böylesine kaçarcasına Ondan vazgeçmiş görünüyorum ya Kanmayın bu tirata Bu gidişim kendimi unutturmak için – de Kal dese kalacağım hani.
Dönüşüme bir kibrit çakın Gidişim sizde kalsın Kim bilir ne çok özleyeceğim Bakışımdan susadığımı anlayıp Su getiren ellerini. O birden çocuklaşan sesini Kızdığında o tatlı sert küfürlerini Sağ kolumda bıraktığın Dişlerinin sızısını.
Ben firar etmiş duygularımla Sürgün bir sevda keş O kahve gözleri hüzünlü çilekeş Haykırsa da İbrahim Sadri “ Geç değil bir şey için hiçbir şey” diye Bu gidiş için bile Vakit çok geç..
İşte zafer sizin Yakın meşalenizi Bu aşkı göre göre Gonca güle diken takan tutku perest ler Çay davetine kurban edilen bir gecede Gonca aşk-ı kopartan ey sizler.
Şimdi kiminiz Nikahın eşiğinde Kiminiz kendi düşlerinde Kiminiz genzine takılan bir düğümle Utanıp bakamıyor geçmişe.
Hepiniz kalın Bedirhan Gökçe’nin 3.sayfasına konu olmasa da Ayrılıkların Şairi Ahmet Selçuk “Bir Pazar gecesi” Bu dizeleri haykırmasa da Başucunuzdaki radyoda... Duyarsınız elbet Pişmanlığın sancısını Saçınıza düşen aklar Hatırlatır belki bu “ Hep Kahır” dolu akşamlarımızı.
Ben hüzünlü bir sevda keş O küskün bir çiçek, çilekeş Siz kalın burada Onu bensizliğe Beni onsuzluğa sürgün edip Provake bir terk ediş ile gidiyorum Size armağan olsun Dönüşüme bir kibrit çakın Gidişim sizde kalsın Bu Son gidiştir Belki ölüme Belki sürgüne Bu SON gidiştir...
Gökhan Karaduman | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Dekolte
Derin yirtmaç dekolte Nese getirdi bizim köye Dün köylü kiziydi Bugün oldu sosyete
Her gün baska kokteylde Bir gün popçu, bir gün topçu pesinde Ne is diyen olursa Sözde manken isinde
Senede iki gün podyumda Her hafta televizyonda Bir gün Ahmet, bir gün Mehmet kolunda Haftanin 6 günü objektif karsisinda
Derin yirtmaç dekolte Nese getirdi bu köye Köylü kizi Zeliha Bugün oldu Tanriça | |
|
| |
| Şiirler | |
|