| Şiirler | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
AzraiL Site Sahibi
Özellikler Rep: (1907/1907)
| Konu: Geri: Şiirler Çarş. Ara. 26, 2007 10:20 pm | |
| Yokluğun Her Dakika Ölum Demek Gitme Kal
Yokluğun her dakika ölüm demek gitme kal Hasretim daha yüz yıl dinmeyecek gitme kal Yetişir senden uzak yıllardır kahrolduğum Ayrılma hiç yanımdan mahşere dek gitme kal | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Çarş. Ara. 26, 2007 10:21 pm | |
| Yorgun Savaşçının Şiiri
İnsan bir açmaza düşmeye görsün Başlamasın bir çöküntü yürekte Ölümdür o yerde düşündüğün Sevilmek de boştur artık sevmek de
Gün ortası karanlık diz boyudur Acıdır hep geçmişten ne kalmışsa Yaşamak! O yanıtsız bir sorudur Huzur bitmiş, hayaller dağılmışsa
Nefes almak yitirir anlamını Boğazına dizilirken lokmalar Bir çaresizlik sarar dört yanını Sesler uzaklaşır, söner lambalar
İsyanın yüreğine sığmaz olur Hep kader gelmişse sevinç yerine Ölümün kara gölgesini bulur Şimdi bakanlar yorgun gözlerine
Bir bozgun başlamıştır ki amansız Düşmüştür kalelerin birer birer Bak! Savaşçıların yatıyor cansız Onlar ki hep sevdiler, hep verdiler
Yitirdin neyin varsa, anla artık Tek başına kalan sensin ortada Düşlerin toz duman, umutlar kırık Dün anlamsız, yarınlar paramparça
Yapayalnızsın koca bir evrende Uzakta, taparcasına sevdiğin Gelmiyecek, ne kadar gel desen de Ondan böyle bir yangın yeri için
Ondan böyle yıkılan bir dünyanın Altında bak tek başına kalmışsın Uzağında özlediğin bir anın Çökmüşsün, devrilmişsin, yıkılmışsın
Sarmış kollarını boynuna ölüm Ne yapsan boş, kurtulamazsın artık De ki:-- Hep yalanmış, bitiyor öyküm-- Bak! Can kuşun havalarda çığlık çığlık... | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| İstanbul
Evin içinde bir oda, odada İstanbul Odanın içinde bir ayna, aynada İstanbul
Adam sigarasını yaktı, bir İstanbul dumanı Kadın çantasını açtı, çantada İstanbul
Çocuk bir olta atmıştı denize, gördüm Çekmeğe başladı, oltada İstanbul
Bu ne biçim su, bu nasıl şehir Şişede İstanbul, masada İstanbul
Yürüsek yürüyor, dursak duruyor, şaşırdık Bir yanda o, bir yanda ben, ortada İstanbul
İnsan bir kere sevmeye görsün, anladım Nereye gidersen git, orada İstanbul. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| İstanbul Işık Işık
istanbul rüzgar rüzgar sevdiğim kah bir lodos, denizlerden esen ılık mı ılık kah ustura gibi deli bir poyraz bırak saçlarını rüzgarlarına istanbulun bu şehirde aşksız ve rüzgarsız yaşanmaz
istanbul bulut bulut sevdiğim kimi beyaz mı beyaz ince, tül gibi kimi katran misali kara bulutları da insanlarına benzer istanbulun inanma sevdiğim, inanma bulutlara
istanbul yağmur yağmur sevdiğim kah ince ince kah bardaktan boşanırcasına hele bir yağmur yağmaya görsün ölürcesine yaşanır bu şehirde sevdiğim ve yaşanırcasına ölünür
istanbul deniz deniz sevdiğim bir çakır mavi bir camgöbeği tuzlu su üstünde irili ufaklı tekneler kayıklar, yelkenliler, mavnalar kalleştir denizleri istanbulun sevdiğim istanbul kadar
istanbul kadeh kadeh sevdiğim içtikçe içesi gelir insanın sarhoşluğu tutuşup yanmaya benzer ve bir gölgedir yalnızlık meyhanelerinde seninle dolaşır, seninle gezer | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Yıkık
Bugün yıkığım biliyor musun? Ezginim, çaresizim, umutsuzum Sancılıyım bırakma beni, insanlar kötü Bırakma beni korkuyorum.
Bir deli otlar büyüyor içimde Sancılıyım, yorgunum, kederliyim Bu halini sevdim gitme kal Çamurlar çirkefler içindeyim
Bir dayak yemiş adamım şimdi Bezginim, kararsızım, yılgınım Al götür beni o kayıp gecelere Yeter ikimize yalnızlığım | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Yüz Yıla Mahkum
sende karlı dağların serinliği sende mayıs rüzgarlarının ılıklığı var sen denizlerimde bir büyük dalgasın ben senin sonsuzluğunda bir kum tanesi sen bir tanyerisin renkli camlar gibi ben her sabah senin şafaklarında uyanıyorum seni kimseler bilmeyecek benden başka kimseler bilemeyecek seni sevdiğimi ona yanıyorum
hiç bir şey beni kurtaramaz artık jüri karar verdi suçluyum işte ellerime kelepçe vurdular alıp götürüyorlar beni güneşe ve gökyüzüne son defa bakıyorum zaman bir ateş oluyor yüreğime düşen kendimi kadere ve sana bırakıyorum yüz yıl sana mahkumum ben | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| İşte Ben
Ben alışılmamış bir insanım biliyorum Bir karanlıktır ben de pırıl pırıl zamanlar Mağrur kalbim her yerde asi ve yalnız Neyleyim umduğum gibi çıkmadı insanlar. Herkes bir şey aldı götürdü benden Dağıttım kaç yıl sevgilerimi cömertcesine Gözlerim bir vefa arar, arar da bulamaz Nicedir hasret kulaklarım bir dost sesine Bilirim, çoğu gün hüzünlüdür bakışlarım İçimde biri ağlar güldüğüm zaman bile Gömerken kalbime bütün arzularımı Yanarım yaşanmamış anıların özlemiyle Sevdiğim mahzun şarkılardır, hüzünlü resimler Garip akşamlarda yaşadığımı anlarım Çevremde kim varsa konuşur durmadan Ben hep bir heykel asaletiyle susarım. Gecenin bir yerinde teselliler biter de Dağıtır saçlarımı onun güzel elleri Kokusu rengi kalır ellerinin gecelerde Doğan gün uzaklardan getirir sevdiğimi | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Çarş. Ara. 26, 2007 10:22 pm | |
| Zaman İçinde
Bak! İşte gizleri yaşamın, işte mutluluk Gülümsüyor bir kapı aralığından Ellerimizi uzatsak tutabiliriz belki Şimdi ya da hiç bir zaman
Unuttuğum bir şarkı mı? neydi o Çok eskilerde düşmezdi ağzımdan Birlikte yine söyleyebiliriz belki Şimdi ya da hiç bir zaman
Gülen bir çocuk vardı yıllarca önce Düşleriyle bulutlar üstünde yaşayan Belki bir kez daha yaşarız o günleri Şimdi ya da hiç bir zaman
Nasıl da yandı bir anda. Görüyor musun? Dev ağaçlarıyla o içimizdeki orman Yanmamış bir yer buluruz belki, ararsak Şimdi ya da hiç bir zaman
Kişi sımsıkı sarılıyor bulduklarına Umutların bir rüzgarla savrulduğu an Yine de bir şeyler kurtarabiliriz belki Şimdi ya da hiç bir zaman
Her şey bize biz kadar yabancı artık Giderek yitiyor zaman içinde insan Oysa ki, çağları aşabiliriz birlikte, gel Şimdi ya da hiç bir zaman | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Ölüm Gelmişse
Bitmişse Kızıllığını avuç avuç içtiğimiz şafaklar Öğleler, ikindiler çoktan geçmişse Bir akşamüstü garipliği Sarmışsa her yeri Güneş devrilmiş Renkler solmuş Sesler kesilmişse Son kuşlar da geçip gitmişlerse ufuktan Ve çiçekler Bükmüşse boyunlarını dalgın dalgın Bil ki ölüm saati gelmiştir Senden uzak, kendimden uzak Tüm umutlardan ve her şeyden uzak Ben ölmüşümdür uzaklarda bir yerde Gövdesini kurtların oyduğu Bir ağaç gibi devrilmişimdir O anı sen bileceksin herkesten önce Herkesten iyi sen anlıyacaksın Çaresizliğini, yıkılmışlığını Sevdiğin adamın Ve seni nasıl sevdiğini Duyacaksın derinden derine Belli belirsiz Bir gölge düşecek gözlerine Fakat ağlamıyacaksın, ağlamıyacaksın Sen tek gelinim, sen tek kadınım Sen güzelim, nazlım, bebeğim Kadersizim sen Gülerken ağlayanım, ağlarken gülenim Varlığım, nedenim, alınyazım benim Elbette ağlamıyacaksın Çünkü sonsuzluklar Sonsuz sevenler içindir Çünkü ölüm Sevmeyi ve ölmeyi bilenler içindir. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Ölümdü O
Ölümdü o, beni aldatmayın Soğuk nefesiydi yüzümde duyduğum Öyle sessizce öldüm ki defalarca Hiç bir zaman anlaşılmadı yokluğum Hayatın omuzunda bir yük olduğu Nice yalnız geceler, nice akşamlar Tanrı biliyor ya kaç kere öldüğümü İnandım ölüme, aşka inandığım kadar Satır satır yaşadım yazdıklarımı Ne saadetin ne güzel günün şairiyim Kimse acımasın bana, istemem Ben aşkın ve ölümün şairiyim. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Çarş. Ara. 26, 2007 10:23 pm | |
| Ölüme Çağrı
Seninle ölmek istiyorum; seni sevdiğim için, sana inandığım için senden ötede yalnız ölüm olduğu için...
Seninle ölmek istiyorum; birlikte ölümsüzlüğe erelim diye, karanlıkları birlikte aydınlatalım diye, birlikte varolalım diye...
Seninle ölmek istiyorum; çünkü seninle yaşamıyoruz. Çünkü mayamız ayrılıktandır, çünkü ölümle bir bütün olacağız.
Seninle ölmek istiyorum; benimle kadere meydan okuyabilecek misin? Hiçe sayabilecek misin benimle insanları, yaşamayı, Tanrıyı? Benimle gelecek misin?
Aşk seninle başladı. Erdemlerim mutluluklarım senden geliyor. Her şey seninle güzel ölüm bile. Biz tüm inanmışlarız seninle, gerçek sevenleriz, biz bu dünyaya yabancıyız, bu dünya bize yabancı... yaşamak mı dedin? Sürünmeye değer mi? Tanrı mı dedin? Ölüm de onun eseri değil mi? Kalanlar mı dedin? Unuturlar...
Bu katran geceler nasıl olsa bitmeyecek. Ne yapsak insanları tüketemeyiz yeryüzünden, nereye gitsek çaresizlik bizimle beraber güz aylarında rüzgarın savurduğu iki yaprak gibi, ayrı bahçelerden koparılıp aynı vazoya konmuş iki gül gibi, birbirine karışan iki deniz gibi seninle ölmek istiyorum... | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Çarş. Ara. 26, 2007 10:33 pm | |
| Ölüme Gazel
Ne kötü bir dünya bu; sevgisiz, acımasız Yaşarken dolu dizgin, ölüvermek apansız
Sen, en güzel yerinde olsan bile yaşamın Alırlar, götürürler bir yerlere zamansız
Bütün o sevdiklerin, dostların, yakınların Koyup giderler seni orada yapayalnız
Çalkalanır gidersin kapkara bir boşlukta Ne sevinç, ne de keder; artık her şey anlamsız
Hakkın yok üşümeye, ağlamaya, gülmeye Unutma! ölüsün sen, boş bir kalıpsın cansız
Her şey geride kaldı, ne sandın yalan dünya Gördüğün gibi işte; bir ölüm var yalansız. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| ÖTESİ YOK
Aşk için yeryüzünde uzaktan ötesi yok
En uzun gecelere şafaktan ötesi yok
Yaklaşanlar tanrıya o gerçek aşıkladır
Nehirlerce denize varmaktan ötesi yok
Taş bir duvardır her gün dikilen karşımıza
En ulu ağaçlara yapraktan ötesi yok
Elverir bunca keder, yeter bunca ayrılık
Tutuşmuş bir dal için ocaktan ötesi yok
Ne çıkar bu son ateş isterse hiç sönmesin
Yanan için çöllerde sıcaktan ötesi yok
Elbette ömür biter, can gider ey sevgili
Aşkı sende bulana topraktan ötesi yok | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Şiiristan
Bir yer var orada ikimiz için Orada, bildiğin gibi şiiristanda Evler Yunus'un evleri Yollar Emrah'ın yolları ve Hayyam'dan birer rubai gemiler limanda
Deniz bildiğin gibi Orhan Veli'den kalma Mevsimse Yahya Kemal'in sonbaharı Nedim'dir seyreylediğin bir elde mey, bir elde gül Çeşmeler Karacaoğlan'ın Dağlar Küroğlu'nun dağları
Tarancı'nın kuşları havada dönen Kadınlar Haşim'in kadınları görüyor musun? Yeter bir nabız gibi vurduğun bende Bana bir şiir ver güzelliğinden Bütün şiirler senin olsun
Şiiristan sultanı, devletlü gönlüm emreylesin yeter ki Güzelliğinden nice ülkeler kurulur Yoksan gece ve ölüm Varsan el sürdüğün herşey şiir Ayak bastığın her yer şiiristan olur. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| ömrümün kışından usulca geçiyor aşk gülüşlerimi dondururken hüznüm daha yolun başındasın
uzatıp ellerimi dokunamıyorum seviyorum uzaktan seni bilmiyorsun yanıp tutuştuğumu için için
düşlerinde geldiğimi her gece görmüyorsun seninleyim her daim çarmıha asılmışım yüreğinde
kanıyor yaralarım yetmiyor gücüm
geçiyor önümden aşk tutamıyorum | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Neredesin-
kayboldum yüreğimin kuytularında kanıyor yalnızlığım neredesin
karışmış martı çığlıklarıyla küçük bir kız ağlıyor düşmüş yüzüme kışın renkleri üşüyor gülüşlerim yine kapandı kapılar şehirde ağlıyor kızıllığında yoksun yine artık sus ve git bendeki sen konuşuyor düşlerim de git artık düştün gözlerimden sadece d ü ş / tün d ü ş... | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Çarş. Ara. 26, 2007 10:34 pm | |
| Aşk mıydı?
biliyorum bitmeyecek arayışların bir bilseydin ne istediğini
aşk mıydı tutku muydu bilseydin
o zaman ben sende y a ş a r d ı m şiir tadında yani
geçmiş zamanlarımdan birikti günahlarım o gün bugündür ö l ü y o r u | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Gülümse
gittiğin yerlerde dinle esen rüzgarların sesini getir hayalimi yüzüne kanarken bile yaran gülümse
söyledim çok sevdiğin martılar sesimi getirecek sana getir aklına söylediklerini yine gülümse
dikişi sökülmüş arzuları biriktirdim geceye dudaklarımdan sürükle beni yıldızlara her an her yerde getir beni düşlerine gülümse | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| A c ı d ı
yaşam şimdi var alacağım biriktiriyorum yorgun bedenimde dokunmadan önce yüreğime umutlarımdı şimdi gri bir gecede asılı
sevişmek korkusuzca ölümle yürüyorum ateşlere bilerek az önce yalandan mı kırıldı kanatlarım tamam bu sefer a c ı d ı | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Çarş. Ara. 26, 2007 10:35 pm | |
| Adı Yok Bu Şiirin
hazan mevsiminde dökülen yapraktım savruldum sensizliğin rüzgarlarıyla
tek umudumdu senin dallarında yeniden yeşermek şimdi sensizim bırakıp gittin beni acı çöktü içime sessiz çığlıklarımı duyuramadım sana
ne zaman gelirsin o zaman güler yüzüm bekleme sensizlikte benden bir tebessüm | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Adın Hüzün
artık yoksun geldiğim gibi sessizce gidiyorum yaşamından uzatamadan elimi kırıldı sol yanım
sürünürken gururum asılı kaldı düşlerim tam tutunmuşken yüreğine kanadı sol yanım
biliyorum adın hüzün artık gücüm yok savaşmaya biliyorum artık yoksun geldiğim gibi sessizce gidiyorum | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Ağlamış Yine Şiirlerim
ruhumda öldürdüm aşk meleğini bir daha olmayacak yüreğimde ölü artık ağlamayacak gözlerim
gecenin seslerini dinlerken kulaklarım aşka kapalı ve ben yeni bir şiire sevdalı
bu yüzden acımadı gülmeyi unutmuş onca kesiklerine rağmen y ü r e ğ i m
yine de tutunmuş i n a d ı n a incinmiş ruhumun gölgelerinden ağlamış yine şiirlerim | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Çarş. Ara. 26, 2007 10:36 pm | |
| Ağlıyor Aşk
sonsuzluktun yüreğimde aşkın sonu gelmiş bunca zamandır kandırmışım kendimi seviyor sevmiyor diye ağlıyor aşk kırmızı güllerin gölgesinde
boşuna beklemişim günlerce yanıltmadın beni düşüncelerim de sırtımda hep sızlayacak kara saplı bir bıçak
seni andıkça şimdi ağlıyor aşk kırmızı güllerin gölgesinde | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Çarş. Ara. 26, 2007 10:36 pm | |
| Ağlıyor Düşlerim
dokunsam gözlerine bir hüzün sarıyor beni vazgeçilmez / im hangi şiirin ucundan tutsam düşüyorsun içime dört duvar sensizlik yalnızlığımda gecede ağlıyor düşlerim
tutunsam sözlerine bir sıcaklık sarıyor beni vazgeçilmez / im tutkuyla okuduğum şiirimsin dizelerde gelirdim de içimde ki küçük kız kaybetmekten korkmasa | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Çarş. Ara. 26, 2007 10:37 pm | |
| Al Götür Beni A ş k
seni aradığım yollarda bir eylül hüznüydü bakışların yapraklarıydı canımı acıtan dallardan dökülen arzularım
ki üşüyen arzularımı topladım yüreğimde hadi durma sıcacık nefesini ver ısıtayım nefesimde
al götür beni aşk buralardan yaşayamadığım duyguların en güzeline
ve bulamadan dönmek olmayacak asla kendimi kaybettiğim şehrinde yalnızlığımın | |
|
| |
| Şiirler | |
|