| Şiirler | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
AzraiL Site Sahibi
Özellikler Rep: (1907/1907)
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 9:49 pm | |
| Gel
Gel Bir şubat sabahında Şu yalnız karanlığıma Bir güneş gibi doğ gel
Gel Işığınla uyandır beni Bakışınla yak tenimi Beklenmeyen müjde gibi gel
Gel istersen acı ver İstersen tak başıma mutluluk tacını Varsın ecelim ol Yeterki gel, ne olur gel.
istersen brilikte gidelim ölüme istersen bileti kes ömrüme Ama yanımda ol. Gel ne olur gel. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 9:49 pm | |
| Gelecek o gün...
Bir gün O gün de gelecek Sende arayacaksın beni Sokak sokak gezerek Ellerinde yırtık bir resmim Dudaklarında adım sesin,titrek.
Eskimiş bütün takvimleri toplayıp Maziye dönmeyi düşüneceksin. Kimbilir kaç gece saatlerini alacaksın geri Delice.
Bütün mektuplarımı çıkaracaksın sandıktan Ve sende kalan tek gömleğimde Geride kalan yılları koklayacaksın.
Ve bir gün karşılaşacağız Uzak bir şehrin garında Ben taşıyacağım valizlerini.
Önce tanımayıp 3 kuruşu tutuşturup elime çekip gideceksin Sonra kokumdan tanıyacak Geri geleceksin. Ben tanımazdan geleceğim seni İyice karışacak kafan.
Şunu Bilki Şairler küser ama unutmaz asla
Sen geç kaldın bu trene Ama yine de Bu beden bir gün ölür ama Seni seven bu yürek asla..... | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 9:50 pm | |
| Gidiyorumbilbugün
Bugün Gelişinin yıl dönümü Geldiğin yerde Elini ilk tuttuğum istasyondayım.
Günlerden salı Üzerimde sensizliğin yıkıntısı Anıların arasında kaldım Şakağımda sensizliğin namlusu
Yıkılmışlığın arafesinde Seni arıyorum ben Bitmek bilmez Eğlencelerindesin sen.
Ben seni Sakınırken bedenimden Aşkımızı Sigara dumanlarında tüketiyorsun sen. Üstelik O bana sevdim Seviyorum diyen dudakların Harcıyor beni.
Oysa ben Seni Yeni doğan bir bebek gibi masum Hergün camına konan güvercin gibi sadık Ve fanatik bir taraftar gibi çılgınca sevdim.
Gidiyorum bu gece Senin geldin gardan Bu kez ben çıkıyorum yola.
Ama nereye neden ve ne için Gittiğimi bilmeden.
Amaçsızca Çıkarsızca gidiyorum Ve senin O çok sevdiğin Eğlenceli Bol yalanlı şehri Sana bırakıyorum.
Ve Gidiyorum Duygularım siyaha boyanmadan Sevgim nefrete dönüşmeden Adamlığımdan ödün vermeden Ve de Seni yüreğimden sökmeden gidiyorum. Gidiyorum güle, güle. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 9:51 pm | |
| Git Hadi Git
Hadi git Bavulun kapının önünde Vefasızlıkların Zalimden sonra gelen adın Yok ettiğin umutlarım Akıttığın gözyaşlarım Ve yüreğimin yanıkları var içinde Hadi git.,
Hadi git Batık bankalar gibi Haraç mezat sat beni Ve kundaklanan bir evde Yanan çocuğun ki gibi Uzaktan duy, Feryad eden sesimi. Git hadi.
Hadi git. Topladım valizini İçine doldurdum mazimizi O ecel gözlerini O sinsi gülüşünü Kanımı kaynatan öpüşünü Git hadi, giitt.
Hadi git Umutlarımı siyaha boyadığın gibi. Kadehindeki kanımı iç Aç bir yarasa gibi.
Hadi git Sevmediğin sanatçının Posterini ezer gibi.
Hadi git Gözyaşlarım kurumadan Yüreğimin közü soğumadan git.
Hadi git Bavulunu koydum kapıya Taksi de bekliyor dışarıda Biletin hazır otogarda.
Git hadi git Ardına bakmadan Son kez el sallamadan Kokunu bırakmadan git.
Hastane kapısındaki Cansız bir beden gibi Otel odasındaki bir fahişe gibi Sahipsiz bırak beni. Hadi giit. Sonsuza kadar git, Balayınız da benden Sonsuza kadar git Güle güle git. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 9:51 pm | |
| Hayal
Dün kahrolası yalnızlığımda Yine düşündüm seni Hayal ettim Yanıma getirdim seni Tuttum ellerini Çektim kendime Okşadım çıplak tenini İçime çekercesine Kokladım terini Sevdim,öptüm Bedeninin her yerini Mutlu olduğumuzu düşledim Sabaha dek seviştiğimizi. Ve biri çimdikledi tenimi Ter içinde uyandım, Ne yazık düş kurduğumun farkına vardım. 'hayal bu ya.' | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 9:53 pm | |
| Hiç Sevmem Matematiği
Kaç öykü yandım Kaç türkü ağladım Kaç şiir haykırdım Kaç hayal çıka - battım Hiç bilmem şimdi Fm bandının bilmem kaçıncı Mhz inde yankılanır İsyanlarım...
Hiç sevmem Matematiği ve Fen bilgisini. Çünkü ne zaman hesap yapsam Yenik düşer mutluluklarım.
Kaç kere top oynadım Kaç kere haberini yaptım Maç kazananların. Kaç kere gezdim Babamla parkta Kaç yaşında öldü Babam. Kaç kere Anamın dizinin dibinde uyudum Ne vakit çaldı yarınlarımızı üvey babam Kaç kere dokundum sevgiliye Kaç sabah uyandım bir başka ten ile . Dedim ya hiç sevmem Matematiği ve Fen bilgisini Çünkü ne bir eksik çıktı acılarım Ne de mutluluğun formulünü Bulmayı başardım. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 9:53 pm | |
| Hoşgeldin
Gelişinle dünyama yeniden güneş doğdu Gözümdeki yaşlar artık son buldu Gönlüme bahar geldi Çiçekler açtı gönül evimde. Hoş geldin birtanem Hoş geldin canım.
İsyanım, aşk'a orucum Seninle son buldu Gözlerim güldü Yüreğim coştu Hoş geldin birtanem Hoş geldin canım. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 9:54 pm | |
| İnsanoğlu
Gün olur aldanır insanoğlu Gün olur aldatır en sevdiğini. Gün olur ağlatır bir eski dostu Gün olur ağlaşır bir yabancıya.
Gün olur çırpınır büyütmek için / Bir çiçeği Gün olur bir beton yığını için Kökünden keser asırlık çınarı.
İnsanoğlu nankör, nankör! Gün olur bir bardak su için Bekler ezan sesini Gün olur açık büfeden doldurup tabağı Atar çöpe yarıdan fazlasını.
Gün olur baş ağrısına ilaç için Bekler bir dost elini Gün olur sokaktaki hastaya Atıverir tekmeyi...
İnsan oğlu nankör, nankör Gözü açık, bakar kör. Vicdanını açmak için Önce cüzdanını gör.. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 9:54 pm | |
| İsyan
Vefasizlik sarmis dört bir yani Herkes birbirini sirtindan vuruyor Dostluklar yalan olmus Kimse dogruya inanmiyor “Millenium” degil, “Yalanyut” devrindeyiz Parasi olmayan asik bile olamiyor Gündelik sevgili pesinde herkes Dolandiriciligin büyügü, küçügü yok Insanlar çikar pesinde Anladim artik, bana göre degil bu dünya Biktim yanlis anlasilmaktan Küçük görülmekten biktim artik Biktim insani yasiyla, parasiyla Dis görünüsüyle yargilayip Yürekleri hiçe sayanlardan
Isyan ediyorum! Ikiyüzlü insanlara Mert gözüküp, namert olanlara
Dayanamiyorum Kahpe bakislara Sahte gözyaslarina Yalan yere edilen yeminlere dayanamiyorum
Alisamadim Sevmeden sevilip Gönüllere haciz koyanlara Arka sokak sevdalarina Yürek yakan kundakçilara Söz verip çark edenlere
Kiziyorum Bu modernlesme oyunuyla Özümüzü unutanlara Gruplasmalara, bölük pörçük gençlige “Ülkesini çok seven sagci, ezilmisten yana olan solcuymus” Iste bu hurafeyi uyduranlara Ve bu zihniyetteki kafalara masa olanlara Savasmayi erkeklik Uzlasmayi korkaklik belleyenlere Kendilerine göre, delikanliligin kitabini yazanlara Fastfood kültürünü Ev yemegine degisenlere Lise önü bekçisi adamlara Gece kusu hatunlara Kiziyorum!
Nefret ediyorum Pamuk ipligine bagli Yarinsiz sevdalardan Yalan dolu masallardan Gençleri hiçe sayip yarinlarini yikanlardan Onlari zehirleyenlerden Ve de! Bu “kiyamete dörtnala kosanlardan” Nefret ediyorum!
Aciyorum Marka tutkunu yapilan gençlige Abartilan teknolojiyle tembellesen insanliga Sporu savas zanneden asiri fanatiklere Bu devirde dünyaya gelen bebeklere Açmadan solan çiçeklere Zehirli, soluksuz nefeslere Ülkemin çignenen bedenlerine Asparagas haberlere Yorumsuz sarkilara, notasiz bestelere Podyumsuz mankenlere, politik dostluklara Pas tutmus yüreklere Aciyorum | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 9:56 pm | |
| İsyankar Şiir
Boşuna isyankar olmadım ben Boşuna İmparator olmadım acılara Dayanırım bunada Buna da çekerim eyvallah Basitlik sende nasılsa. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 9:59 pm | |
| Kanka
Bu kadarmı yüreksizsin be Kanka Bir kerecik sırt çevirip anana Seviyorum diyemedin o kıza. Gördün mü bak sonunda kaçtı Şu kör olası Bakkalın çırağına. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 10:04 pm | |
| Kapı Anahtarla Açılmalı
Kapı anahtarla açılmalı Sen olmalısın gelen Usul bir buse ile Uyandırmalısın beni Elimde kitabımla Uyukladığım koltuktan
Önce iki neskafe yapmalısın Sonra çayları ben koymalıyım Türk kahvelerini yine sen Hiç bitmemeli bahanelerimiz Uzanmalıyız yan yana Biraz sevgili, biraz dostça Biraz resmi, biraz samimi Konuşup bozmamalıyız anı Kapı Anahtarla açılmalı. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 10:04 pm | |
| Karabatak Aşkımız
Kadıköy'ün bu ılık gecesinde Yanımda sen varsın İçimde aşkın Dalgaların her vuruşunda Kayalara İçimden seviyorum diye Haykırmak geliyor Şahikalara.
Bir vapur daha geçiyor Rıhtımda bıraktığı adamın Umutlarını alarak pervazına. İşte bak Karabataklarda aşkımız gibi Batıp, çıkıyor Dalgalaraın arasında.
Ve bir martı uçuşuyor başımıazda Aşkımızı alıp kaçmak için Belki çok uzaklara Belki yep yeni umutlara. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 10:05 pm | |
| Liselim
' Ben aşkla yolumu çoktan ayırdım Yalnızlığı seçtim,buna alıştım. Gönül defterimi artık kapattım Açmayı deneme, Pişman olursun' - Can Afacan-
Bırak Tutma ellerimi Liselim Bırak Bakma gözlerime
Sakın Söyleme sevdiğini Liselim Sakın Açma bana yüreğini
Yazık olur Liselim Yakarsın gençliğini Yazık olur Üzersin Yüreğini
Ben Acılara bürünmüşüm Liselim Ben Aşka çoktan küsmüşüm.
Sen Bahar dalı gibisin Liselim Sen Üzülmeye gelmezsin.
Daha Çok seveceksin Ve kimleri sevecek Kimlerce sevileceksin.
Mutluluklar Liselim Bir daha görmeyeceksin beni Bir daha duymayacaksın sesimi. Güle güle Liselim Güle güle.. Güle güle. Gökhan Karaduman ' Sevgili sanatçı ağabeyim Can AFacan'a sevgilerimle' | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 10:06 pm | |
| Hani zaman kolluyordun ya Söylemek için sevdiğini. Hazırlanabilirsin Çünkü sabaha kalmaz öleceğim Ve Mezar taşıma fısıldamanı dileyeceğim. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Kizarsin kiskanirim diye seni Seven insan kiskanmaz my Üzülürsün sakinirim diye seni Seven yürek paylasir my
Yillar evvel ben seni seçmisim Su gönlümü askina kul etmisim Seni senden öte candan sevmisim Sana el süreni düsman bilmi?im
Yillar sonra gönlüne konmus iken Seni kaybetmeyi hiç istermiyim Yaban elden sakinmazmiyim Namertden hiç kiskanmazmiyim
Bilesin ey çan çiçegim Sen bana a(li) sik isen Ben sana Deli divane asigim. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Sen mi varsın yine Bu gece sahnede Benden sana yok artık Ne bir alkış, ne ıslık. Yasaksın artık düşlerime.
Yırttım attım resimleri Sen kokan şarkıları Yoksun artık yüreğimde Yoksun artık,şarkıcı kız.
Sen mi varsın yine Bu gece sahnede Benden sana yok artık Ne bir alkış, ne ıslık.
Al mikrofonu eline Son kez o şarkıyı söyle Bu gece son gecen Yüreğimin sahnesinde.
İstersen pop star ol İstersen tek idol Artık bana yapamayacaksın rol. ' Kritik aşkımız yolun sonunda' Buna da hay hay.
Melekler de ölürmüş Alıştık buna Sende payına düşeni aldın Hadi yolun açık olsun | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 10:07 pm | |
| Vazgeçtim üzülmekten Hayata sım sıkı sarılacağım Yalnızlığı vuran bütün saatleri kırıp Hasreti sergileyen bütün resimleri yakıp Cem Baba'nın dediği gibi. Feleğin Tekerine Çomak Sokacağım.
Artık pusulam da mutluluk Saatimde heyecan Yarınlarım da umutlar gözükecek bana.
Ağlamak da neymiş. Yüreğime her kibrit çakanın! Fotoğrafına baktıkça Güleceğim artık katıla, katıla | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Vurdumduymaz Kafasina takmaz Sevdadan asktan Hiç anlamaz
Fesattir adi Kiskanç soyadi Feminist mi nedir Bana aci çektirir
Sevmiyorum der Kapimda gezer Aslinda sever O da beni ister
Nedendir bilinmez Saklar sir gibi Hep ayni yerde Bitirir filmi
Vurdumduymaz Kafasina takmaz Sevdadan asktan O hiç anlamaz | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Yalnızlık Türküsü...
Dün yine bir başınaydım Odamda İntihar kokan bir akşamda. Öyle bir yalnızlıktı ki yaşadığım. Şizofren bir eşkıya gibi Senaryolar üretiyor Yanımda sen yokken dahi seninle,sevişiyordum. Ve sen Odamı ışık yerine bakışların ile aydınlatıyordun Karanlık odamın yağlı Duvarlarındaki tablolar gibi eşsiz ve hoştun Ama dokunamıyordum uzandığımda Çünkü hayalimde sen odamda eskimiş bir kaç eşya Ve bende kalmış donuk bir resminle vardı. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 10:08 pm | |
| Siz hiç Kendi ellerinizle kilitledinizmi yarınlarınızı
Bir günaha karşılık İki kişilik bir ömrü acıya sürgün ettinizmi Binlerce kez söylemek isteyipte sevdiğinizi, Susmaya mecbur bıraktınızmı kendinizi, Ve her sustuğunuzda Kan kustunuzmu.
Onu başkasıyla seyrederken gözleriniz İçten içe kan ağladımı gözleriniz
Ve birgün onu başkasıyla bırakıp Çekip gittinizmi hayatından.
Yıllar sonra bir yabancı gibi uzaktan izledinizmi. İmkansılığını bile, bile Kavuşmak istedinizmi aşkınıza
Uykularınızı katlettinizmi Onu düşünmekten Gecenin koynunda sokağın başına dikilip Belki cama çıkar düşüncesiyle Bekledinizmi saatlerce...
'Eğer öyleyse Tek başına değilim İmkansız,Yasak Aşklar sokağında' | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Birer, birer terkettiler Ardımızdan gıybet ettiler Beraberdik bu hayatta Yolumuzdan gelmediler.
Yine biz kaldık, Yine tek kaldık, Yine biz kaldık, Bak bu hanede.
Dostlarımız yalanmıydı Hayatımız talanmıydı, Bunlar bize revamıydı Acep, hakkımız mıydı?
Yine yalnızız Yine yeniğiz Yine bitiğiz, başbaşa Bak bu hanede. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Bir vapur daha yanaştı iskeleye Sen yoksun Şehir Güzelliğinden yoksun.
Yoksun, Saçlarının kokusu esmiyor Yoksun Güzelliğin içimi titretmiyor.
Aylardır sen yoksun Tenim teninden yoksun...
///
Geldin yeniden güneş doğdu ömrüme Geldin bir sevinç doldu gönlüme Geldin gülücükler kondu yüzüme Geldin hayat verdin bu yaşayan ölüye..
' İyiki varsın canım İyiki geldin İyiki sevmişim İyiki beklemişim... ' | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Bir vapur daha yanaştı iskeleye Sen yoksun Şehir Güzelliğinden yoksun.
Yoksun, Saçlarının kokusu esmiyor Yoksun Güzelliğin içimi titretmiyor.
Aylardır sen yoksun Tenim teninden yoksun. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler C.tesi Ara. 29, 2007 10:09 pm | |
| her sabah açıp gardırobu yeni bir elbise giyer gibi her gün bir başka acıyı giyinip kuşanıyorum baktıkça albümdeki resimlerine yokluğun kronik vaka artık bende
düşmeyen yağmur damlaları saflığında gittikçe büyür sevgin içimde hüznün notalarına dokunurken albümdeki ece birazdan yıkanacak sonbahar boğanaklarıyla bütün gece
ve ben yıkılsam da yedi şiddetinde depremlerle seveceğim yine seni yıktığın kalbimle
yalnızlığım soyunur yaprak yaprak alnıma değen toprak acılar tapınağında ağlamak yasak ibadetim oldu aşkına tapınmak
baktıkça albümdeki resimlerine yokluğun kronik vaka artık bende | |
|
| |
| Şiirler | |
|