| Şiirler | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
AzraiL Site Sahibi
Özellikler Rep: (1907/1907)
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:36 am | |
| bilemezsin hicran nedir sevmediysen yürekten soğuk bir boşluktur sardığın kuru bir öksürüktür sabahları ciğerlerini parçalayan bilemezsin sen kapkara gecelerde ağlar gibi uluyan it’leri nedensiz gece yarısı beynini kemiren böcekleri karanlık indimi deniz üstüne sadece sesi duyulur dalgaların yıldızlar olsa da yakamozlar göremezsin bastığın yeri seviyorsan körkütük çaresiz sarılır bir hayale kaybolursun dipsiz kuyularda | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:36 am | |
| kalbim sevmeye devam et şairler sonsuza kadar sever kalbim seveceksen adam gibi sev şairler bitimsiz olsun ister
sev kalbim bir daha sevmemek için son defa sev(sende) cemreler düştükçe başaklar göverdikçe sev kalbim şairler öksüz öksüzler şairsiz (hatta şiirsiz) olsa da sever | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:37 am | |
| gece ikiye yırtılır beyaz bir kâğıt gibi dolunay çıkar ortaya at sürüleri dolaşır harman zamanı ıssız kentin dar sokaklarında tapınakta bir tanrıça saçlarını tarar çıplak omuz başlarına ayışığında göle inen ceylanlar su içer gözlerinde gerilmiş yay gibi tanrıça yorulur uzanır yatağına | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| at sürüleri çekilir ıssız kentin dar sokaklarından tanyeri ağarırken nal sesleri kesilmeden uyanmaz tanrıça rüyasından her sabah ister güneşle ister yağmurla doğsun yeni bir gecenin başlangıcıdır uzun saçlarını çıplak omuz başlarına taramak için dans eder dolunayda yakamozlar göle inen ceylanlar su içerken gözlerinde bir anahtarın sessizce açtığı tapınakta atılan çığlıklar boyamakta geceyi pembeye | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Böyledir akşamları buraların Karanlık basınca çoğu zaman Bir hüzün kaplar içini o an Dalar gözlerin uzaklarda bir yere
Bir martı çığlığı keser sessizliği Sular çekilir durulur geceler Alıp başını gidesin gelir uzaklara Bir duygu seline bırakırsın kendini
Bir şarkının hapsolursun son nakaratına Yalnızlık doldumu ılgıt ılgıt bağrına Elini tutacak birini ararsın boşuna Bir istek çöker içini dökersin karanlığa
Böyledir akşamları buraların Yalnızlık ölümden soğuk gelir insana Çoğu zaman denize bakarsın ümitsizce Kendinden ve yalnızlığından kaçmak istercesine | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| dağ başlarından toplar hüznü bu sokakta akşamlar ve ince bir sızıdır gecenin sesi ılgıt ılgıt akar
işte böyle saatlerde benim kalbim dağlarda atar bu gece bu ıssız sokak kadar yalnızım
sormayın bilinmez ki nasıl dağ başı yalnızlığı öksüzün boyun büküşü akıntıya yürek çekişi duvar ses vermez sırda vermez ya bir dağ üstüne ve bir yalnız yüreğe yıldırımlar düştümü ölü bir onmazlık çınlar ve yıkar bir yiğidi ve bir ülküyü ne zaman yolum düşse bu sokağa benim kalbim dağlarda atar
bu gece bu ıssız sokak kadar yalnızım… | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| batık gemilerden çıkarttığım anılarla gidiyorum kol kola yağmurlu dipdiri bir gecenin içiyorum elleriyle gece dilsiz ben sevdasız sönmüş lambaları tüm şehrin âmâ’nın gözleriyle görüyorum sensiz kalbim devasız ve dermansız ah benim aşka dargın kalbim ve karanlığa döşediğim anılarım darağacına çekilmiş umutlarım gözlerimden geçen dip koçanı hayatımın
ikircikli ılık bahara benzer gülüşün seni her zaman sevebilirim yalnızca gel | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| göçmen kuşların anayurtlarına olan özlemiyle sensiz geçen bu kaçıncı sonbahar tam olarak bende bilmiyorum turnalara bakarken gözlerim göçmen kuşların sesinde hep bu vakitte yüreğimi ezdim sahilde gizlice
ardından yalnızlığı çoğaltırken tam olarak nereye gider güneye uçan turnalar okyanus ortasında yüreğim anafor bu kaçıncı sonbahardı devinen bilmiyor musun? bilmem kaçıncı bulutlara akarken gözlerim dalgaların sesinde hep bu vakitte yüreğimi ezdim kumsalda sessizce | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| avak yelleri esiyor iskelede gençlik işte ne dersen de aklımız bir karış havada ateş böcekleri olta atar başımızda yıkılıyoruz sırılsıklam daha ilk gecede dudaklarımızda barış türküleriyle
ayrılık çipoyu çoktan salmış yüreğimize her nefeste yudum yudum içtiğimiz bir çift yürek ay ışığında
ay şavkını düşürmüş tuzlu sulara gemiler yan yana dizilmiş limana kelepçelenmiş gözlerimize buğulu bakışlarda yalvarışlar sessiz yakarışlar Tanrıya üstümüz başımız okyanus kokuyor göz kırpıyor karanlıkta titrek kedigözlü yakamozlar
ve dallara kurulmuş ağustosböcekleri biz susunca onlar başlıyor onlar susunca biz yaz şarkılarına bir balık sıçrıyor ayışığında su sesi öpüyor geceyi tanyeri aralanırken eylül çiyleri düştü kirpiklerimize ayrılık türküleri kırılgan sabahlara elveda son yaz / elveda yaz aşkım | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:38 am | |
| batarken güneşin tuzlu suya bıraktığı akşam gurubudur bizi içine çeken ayrılışların bu hazan alır götürür yüreği doğduğun yerin rüzgârlı dağlarına rüzgârlara söyleyin anam duymasın ağladığımı
asmalarda üzümler şimdiye bal olmuştur pekmezler kaynatılır alıçların gölgesinde yaşamak zor aç kurtların pençesinde
yosun tutmuş kayalar zamanla oyulur deniz kıvrılır dalga dalga beyaz köpüklerle uçurumları öper meltemlerin fırtınaya dönüştüğü akşamlarda giderken gurbete boz topraklara ektik hasreti koylarında gecenin tütün bastık yaraya yeri geldi rüzgârlara yazdık isteyipte söyleyemediklerimizi söyleyin rüzgârlara anam duymasın öldüğümü | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| rsiz… bir gün en büyük cezam
şiir yoksa... körüm
karın doyurmazmış şiir aç ve sefil yaşarmış şair
varsın yaşasın gönlü zenginler karın doyurmasa da şiirler
gerçek aç ve sefildir şiirle buluşmamış kalpler… | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| amdan yansıyan gözlerin bakarken gözlerine bir tren çekip alır geceden seni doğduğun şehrin nostalji kokan cumbalı evlerine
bir sabah uyanır güneşle geceyi sabaha eklemişsen şehir üzerine uzanır sessizce portakal bahçeleri arasından kulağında kuş sesleri / seviyorsa yürek gözlerinde pırıltılarla
düşünmeden edemezsin çocukluğunu sonra gençliğini ilk sevdalarını ilkbaharın gülüşlerimiz bir deste gül gibi dururdu sinsice camlarda mağazaların vitrinlerinde gözlerimiz buluşunca kalp atışlarımızda kırılırdı göğsündeki elmaslar şehrin
bir tren uçuyor gelincikler üstünde bir tren… seni | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| doğuştan tutkulu aşka senin gözlerin severken kadınca önyargısız ve özgürce dokunmadığın zaman yalnızım… | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:39 am | |
| Her akşam evde bir masada Kadeh kaldırıyor bir kadın umutlarıma
Kadehindeki dudak payı kadar Yakınım sana İçtiğin her yudumda akıyorum kanına Bir ayyaşın fahişe karısı süt diye Günahını emziriyor çocuğuna O da zehirlenecek benim gibi Daha beşikteyken Bir gece gök gürültüsünde Kayboldu sesim Postallarıyla geldi ayrılık Bir sabah bir tankın Paletlerinde ezildi umutlarım Mahpushanede açan bir çiçek Ne kadar görebilir gökyüzünü Bahçıvanına mahkûmsa Bende o kadar muhtacım sana Ben hiçbir zaman sen olmadım Sende hiçbir zaman ben olmadın Bıktım seninle sensizliği yaşamaktan Aşkı ölümsüz sanmazdım Tanımasaydım gözlerini LaCk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı İle Cevapla LaCk Açık Profil Bilgileri LaCk - Özel Mesaj Gönder LaCk - Daha Fazla Mesajını Bul Alt 07-08-2006, 02:59 AM #388 LaCk Altın Üye
Üye Bilgileri Üyelik Tarihi: Jul 2006 Mesajlar: 13.027
Ettiği Teşekkür: 2.413 662 Mesajına 836 Kere Teşekkür Edildi Tecrübe Puanı: 597 LaCk has a reputation beyond reputeLaCk has a reputation beyond reputeLaCk has a reputation beyond reputeLaCk has a reputation beyond reputeLaCk has a reputation beyond reputeLaCk has a reputation beyond reputeLaCk has a reputation beyond reputeLaCk has a reputation beyond reputeLaCk has a reputation beyond reputeLaCk has a reputation beyond reputeLaCk has a reputation beyond repute
Standart Unut beni sevdiğini Bir gün gideceğim Senin yüzünü bile görmeden
Unut beni sevdiğini Bir gün gideceğim Gözlerine doyasıya bakmadan
Unut beni sevdiğini Bir gün gideceğim Ellerine kor alevler bırakmadan
Unut beni sevdiğini Bir gün gideceğim Ela badem gözlerinden İçime cemreler düşmeden | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| bir ömrün harcadım son kuruşunu postallar eskittim karda çamurda rüzgâr ektim fırtına biçtim yeri geldi kan kustum kızıl şerbeti içtim dedim ben kendimden artık vazgeçtim ben bu aşka bir ömür biçtim | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| olu vurmuş başaklar gibi o gün savruktu kelimeler sarılmıştı boğazıma katil bir ayrılık konuşamıyordum tekil kalmıştı duygular
acı bir yalnızlık çökmüştü gözlerine eylül’ün solmuş gül gibi öğle sonrası ayrılmıyorduk ölüyordum sanki ölüyordum inan ki | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| bir yaz gecesi ayışığında yıkanan bir ırmak aktı aramıza yakamozlar serpildi şehrin üstüne
uçurumları dolanarak giden uzun ince bir yoldasın sarp kayaların gölgesinde geçer hayat
bir yangının küllerini savuran rüzgârı öper yaz gecesi zakkumlar bu şehir eski bir yalnızlığı taşır yarına sen yaşarsın yarınların içinde bilmeden oysa sana yüreğini verir şehir sevmeyi tanıyan | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| mademki gidiyorsun geride bir şey bırakma o zaman
kır kahvesinde içtiğimiz bir bardak çayın verdiği mutlulukta buldum sevdayı ben birde çocuksu masum sandığım gözlerinde
sensizse bil ki sessizce matemini tutacak kalbim
seviyorum seni sen unutsan bile zaman unutmayacak seni sevdiğimi
seviyorum senin doğallığını gülüşünü bakışını kokunu seviyorum her şeyini
sen unutsan bile kalbim unutmayacak seni sevdiğimi | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| arı başak saçlı Simit satan çocuğum Silemezler umutlarını Mavi gözlerinden Yalçın kaya Direnmesini bilir yaşama Sen esmer elli Ayakkabı boyayan çocuğum Aslında yarınları Boyuyorsun maviye | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| yaz gelince şiir tutuşur / yürek tutuşur / ay tutulur günbatımı kızıllığında / gül tomurcuklarına çiy düşer / billur billur
bir yaz geliyor daha ciğerlerimize tuzlu suyu / doldurarak maden işçilerin alaca karanlık yüzlerinden yansımalarla
bir yaz geliyor daha / özlemi günbatımı rüzgârlarına dolayarak tenimizde beynimizde yontular alnımızda ter / yüreklere sevda bırakarak
bir akşam gelir yakamoz yakamoz ortasına yüreğin oturur gam kurşuna dizilmeden önce yürek şiir tutuşur / yürek kırılır / ay tutulur yaz gelir / yangınlarla… | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:40 am | |
| benim için rüzgârın esintisidir her dokunuşta parmakların yaz akşamlarının sıcaklığıdır her bakışta gözlerin
seni sensiz yaz akşamlarında özlüyorum
dışarıda yaz sıcakları yatağımda kış ayazları artık geceler ağustos’ta da soğuk
bilirmisin asla bilmeyeceğini seni sensiz yaz akşamlarında özlediğimi | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| kanaviçe işleyen ellerin hüneriyle / bezemeli yaşamı nakış nakış sevdalanıp nektarına yaşamın bal petek verdiğinde / oğul çiçek çiçek yaşamın fıtratı sevgi / can bedende nihayet bir ikraz mizana çekilmeden ruh defter-i kebire tefekkürü yaz | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| burada kuzu güden çocukların elleriyle yazarken ben
orada köy çeşmesinden su dolduran kızlar gibi gülüyorsun hep sen | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| akasyalardan sonbaharda dökülen yapraktır günler geçip gidiyor bir çöpçü başında kasketi elinde çalı süpürgesiyle sanki ömrümüzden yitik çoktanlıklarımızı süpürüyor gibi | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:41 am | |
| anlasana bana sen gelince geliyor bahar. yoksan, bir yanım çöl bir yanım kar.
adını yanlış koymuş annen bundan böyle adın bahar bir tanem. | |
|
| |
| Şiirler | |
|