| Şiirler | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
AzraiL Site Sahibi
Özellikler Rep: (1907/1907)
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:41 am | |
| Gözlerim namludur, kirpiğim tetik Ben göz kırpınca ölebilirmisin? Umudum tükenmiş, sevincim yitik Yüreğin kan ağlarken gülebilirmisin?
Yürüdüğüm yollar gülsüz, yalnızca diken Yüreğimin ateşidir burnumda tüten İstersen geri dön yol yakın iken Dikenlere basarak gelebilirmisin?
Doğduğumdan beridir çatık kaşlarım Sel oldu, derya oldu akan yaşlarım Geceleri bulutlarla ağlamaya başlarım Bulutun gözyaşını silebilirmisin?
Yolumu kaybetmişim, gözlerim zifir Arar arar bulamam ışık nerdedir İstersen bir düşün belki zor gelir Karanlıkta yolumu bulabilirmisin? | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:41 am | |
| Gözlerim namludur, kirpiğim tetik Ben göz kırpınca ölebilirmisin? Umudum tükenmiş, sevincim yitik Yüreğin kan ağlarken gülebilirmisin?
Yürüdüğüm yollar gülsüz, yalnızca diken Yüreğimin ateşidir burnumda tüten İstersen geri dön yol yakın iken Dikenlere basarak gelebilirmisin?
Doğduğumdan beridir çatık kaşlarım Sel oldu, derya oldu akan yaşlarım Geceleri bulutlarla ağlamaya başlarım Bulutun gözyaşını silebilirmisin?
Yolumu kaybetmişim, gözlerim zifir Arar arar bulamam ışık nerdedir İstersen bir düşün belki zor gelir Karanlıkta yolumu bulabilirmisin?
Nasır tutmuş dertlerden gamlı yüreğim Takatım yokki mutluluğa yürüyeyim Ben sevda ordusunun çile çeken eriyim Benim yanımda mutlu olabilirmisin?
Hülasa sevmek zor, heleki beni Söyle çile çekmeye dayanabilirmisin? Sevda, sevda ise yakar seveni Ateşler içinde yanabilirmisin? | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:42 am | |
| ilirmisin ne demek bir ömür boyu üstünde ayak izleri dolu bir beden giymek, bilemezsin... Sen hiç bir gölgeye sarılıp bekledinmi gecelerce Hani ayazın gecenin karası gibi gözlerine vurduğu kımıldayan yaprakların bile durduğu vakitte son sigara için uzanırken ellerin sırılsıklam kibrite tükürülen kan gibi en güzel anıların döküldümü yollara Yollarki; her gece bir sarhoşun ayağında sürüklenmiş kum gibi zerre zerre iliklenmiş geceye şarap şişeleri ellerine mühürlenmiş menekşe sokak lambaları kilitlenmiş, gözlerine kelepçe...
Sen bilemezsin beni, geceleri, yolları sevda gibi bende senin ‘banane’ lerindenim göremezsin üzerinde tepinirken o yollar, geceler hep benim izmarit sandığın küfürlü bir ağızdan düşen ha söndü ha sönen işte o benim yüreğim. Bağrımda farika ayak izlerin üzerine basıpta geçtiğin işte o benim. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:43 am | |
| aman ha beni yanlış anlayıp ta sakın dönme geri. inan sen yokken daha çok seviyorum seni. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:44 am | |
| Çekildi gitti herkes... Dumanaltı gecelerde tek ayaklı bir gölgeye yaslanıyorum. Bulutlar yağmıyor üstüme ruhum kir-pas içinde gün geçtikçe pisleniyorum artık yalnız gözyaşımla ıslanıyorum. Dinlediğim her şarkıda okuduğum her şiirde hisleniyorum. İlkbaharda akan suyu deliksizce bir uykuyu yaşanmamış her duyguyu kıskanıyorum. Çarpmıyor gönlümde aşkla her geçen gün paslanıyorum. Anladım ki; artık bende yaşlanıyorum | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:45 am | |
| Güneşin battığı yerde doğmuşum ben şöyle koparcasına esnediğim bir sabahım olmadı benim olduğum yerden hiç doğmadı güneş. Çocukluğum, arka sokak misketlerinde geçti arka sokak pisliklerinde. gazoz kapakları toplardık sokak aralarında, ellerimiz kapaklarına aşina olsada hiç tatmamıştık kendisini daha... İki çift elbisemiz olurdu yaz kış kirlimizi annemiz yıkardı, yırtıklara hayallerden yamaları biz dikerdik bir ceplerimiz yamanmazdı ellerimizde gazoz kapakları cebimizden sokaklara umut dökerdik. Bazen para çalardım babamın ceplerinden bazen diyorum çünkü her zaman olmazdı öyle patlarcasına dolmazdı cepleri. Büyüyün, kazanında öyle harcayın derdi babam kazanın, para kazanmak kolaysa her zaman dolmazdı cepleri babamın bizimkiler gibi yırtık değildi oysa...
Sonra büyüdüm yavaş yavaş yürüdüm çamurlara bata çıka hayattan bıka bıka yürüdüm. Çamur lekesiydi parlayan çekmesin diye az yıkanan pantolonumun paçasında çamur lekesiydi parlayan gözyaşımla yıkana yıkana çeken gönlümün her parçasında. Baharlardan güller bekledim, yollara dökülen umutlarım yeşermedi hiç dikenine katlandığım hayat yeşermedi. Çoğu zaman kandığım yalancı güneşlerdi hep zamansız açtım tomurcuklarımı ayaza verdim yeşeren yanlarımıda ayaza verdim çiçeklerimi, çocuklarımı.
Şimdilerde yorgun gözlerimde duman sigarayı nefes diye çekiyorum artık rakıyı suyla değil suyu rakıyla içiyorum. Oysa ellerim gazoz kapakları arıyor hala sarhoş namelerle yollara döktüğüm umutları sayıklıyorum. Hayatı, çamurlara gömülmüş bir günbatımında pinekliyorum ellerimde gazoz kapakları güneşin batıdan doğmasını bekliyorum. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:46 am | |
| ine bir boşluktayım, yine bir hoşlukta. Ayağımda prangalar yok, ellerimde kelepçeler ama tutsağım... Giydirilen sadece ateşten bir gömlek, belki müebbet, belkide ölmek.
Yine garabet dört yanım, yine hararet. Biliyorum, cehennemde değilim daha vakit var. Bu alevler senden gelen, bu kan kokan menekşeler... Yalnızım, değdirilen sadece ateşten bir gömlek belki kül olmak, belkide sönmek.
Yine isyankar zamanlardayım, cüretkar yalanlarda. sürgünüm... Buralarda sabahlarında tadı yok baharlarında... geliyorum, yürümekle bitmesede yollar geliyorum. Üzerimde sadece ateşten bir gömlek belki kaybolmak, belkide dönmek.
Anlatabilseydim bir kere Ağlatabilseydim belki yok yere. Gözlerimde bir at gözlüğü sevdadan uzak ellerimde kalbim, birde sevenlerin sözlüğü anlatabilseydim yalnızca bir kere kaderi seninle aldatabilseydim. Ama, emredilen sadece ateşten bir gömlek belki itaat, belkide sevmek. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:46 am | |
| 'kuşbeyinli'ler için...
İnsanı altın kafese koymuşlar, kaç ayar demiş... | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:48 am | |
| aynasız yaşamaya mahkum lanetli güzeller ülkesindesin, güzel olmasına güzelsin ama gözlerimin içine bakmazsan kendini asla göremezsin... | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:48 am | |
| üzülme gönlüm, ağlama ayrıldım diye ne olur sus. unutma; ayrılık sevenlere mahsus | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:49 am | |
| git, karanlık senin olsun ellerinle büyüt geceyi avunursun.
git, ben gelmeyeceğim şimdi öleceğim. mezarımı arama emi yorulursun.
öyle bakma, git, yalvartma beni ne alacaksan al ama alma gözlerinle gözlerimi kör olursun.
git, başka söz duyma benden kal diyeceğimi umup tatlı bir söz beklerken kovulursun.
git,artık bitiyor akşam kendimi tutamayıp ağlamaya başlarsam boğulursun.
git, öyle korkağım ki ben elimdeki tabanca sana yönelir birden vurulursun.
git, git, git, ne olursun... al işte istediğin dünya ne dilersen senin olsun şimdi unutamam desen de bana unutursun, unutursun. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| şimdi gitme, geç oldu vakit gece üşütür seni bir de... bilirsin yalnızken korkarım karanlıktan sabahı bekle bari öyle git
şimdi gitme, bütün gömleklerim ütüsüz hala pantolonlar çift çizgili hem bulaşıklar var daha önce evi bir topla sonra git.
şimdi gitme, evvela sobayı yak, evi ısıt çayı demle şu lacivert kravatımı bir bul hele ondan sonra git.
şimdi gitme, hazır değilim habersizim kendimden bavulunu hazırlaman yetmez ki söyle bakalım hangi saatte alınıyordu bu ilacım çoraplarım nerede hem kurt gibi de açım önce beni hazır ette öyle git.
şimdi gitme, zamanı değil bak yağmur başlayacak ıslanırsın, sen çok çabuk hastalanırsın bırak hava açsın öyle git.
şimdi gitme gece tarifesi açar taksiler hem çok konuşursun üzgünken ben yokken seni kim dinler herşeyi söyle öyle git
şimdi gitme yalnızken ölüm korkutur beni zavallıyım belki ama ardımdan mutlu öldü desinler bari ölmemi bekle öyle git
şimdi gitme bahanelerim tükendi ama seviyorum seni kahretsin lanet olsun canım çıksın seviyorum bil de öyle gitme... | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| utubetli gözlerinden başka ne var dünyada içimi ısıtan gerisi yalan tek sen varsın, tek sensin ne desem az annemsin... | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:50 am | |
| Zaman tek merhem yarama. Issız sokakları bekleyen o eski evler gibi yüreğim sessiz, çaresiz ve kimsesizim. Gözlerim; yağmur yüklü bulutlar gibi hüzünlü... fakat yağamıyor bir türlü. Teneffüs ettiğim hava bulanık ilkbaharın kokusu acı en narin çiçeği yok artık çünkü. Bir daha açmayacak açar gibi göğe kanatlarını, bir daha yağmurdan kaçar gibi kokmayacak baharın koynunda bitenler. En güzel çiçeği yok artık baharın bir daha gül açmayacak dikenler. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| sen okursun, ben yazarım farkımız bu sen söylersin, ben yaşarım | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Şehir öldürüldü... önce paslı bir bıçak gibi kesti şehrin bileklerini yelkovan, oluk oluk insan aktı damarlarından, sımsıcak kan gibi kaynaşarak insanlar aktı sokaklardan. sonra katillerini görmesinden korkarak bir gözüne perde çekti şehrin evinin penceresindeki kadın, derken bir diğeri, bir diğeri... tek tek örtüldü şehrin tüm gözleri. gemiler tam o anda sapladılar börüne çapalı hançerlerini, zevkle homurdandı demir katiller. ve nihayet onikiyi gösterince saatler son darbeyi vurmak için şehre tüm ışıklar bir bir söndürüldü. sokak lambalarının karanlığına gömüldü şehir şehir öldürüldü...
ama mühim değil şehirliğin kanunu bu, her gece öldürülüp, her sabah dirileceksin. yarın yine insanlar dolacak damarlarına, yine o aynı kadınlar çözecek gözlerindeki bağı ve yine o gözlerle seyredeceksin insanları. bir anne şefkatiyle okyaşacaksın gece seni bıçaklayan demir katilleri, ve gece olmadan bir bir gurbete göndeceksin gemileri. yarın herşey aynı olacak bir beni göremeyeceksin bir ben göremeceğim seni. birazdan o koca ağzını açan canavar İstabula kusmak için yutacak beni. elveda, İstanbul denen zindana kapatılacağım yarın, kırılmaz pırangalar gibi bileklerime yapışacak dostlarım. elveda güzel şehir elveda unutma beni ben seni unutmayacağım. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:51 am | |
| en geldin ya ölülerin nasıl dirileceğini anlıyorum şimdi. ölebilir mi sevdiğine kavuşan, ölü kalabilir mi? | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Yazmaya başlıyorum yine dipsiz kuyular kazmaya. Ellerimde ağlar gibi kalemim kalan anlık anıları, aşk gibi basit oyunları bozmaya başlıyorum yine titrek bir akşam üstü yazmaya başlıyorum yine. önümde ufalanan birkaç satıra alışılmış, ufacık kafiyeler yada hatırı sayılmaz birkaç hatıra yazmaya başlıyorum yine kalemimi yüreğime batıra batıra. Bakışların mazi dolu unutmak zor... bilirim aşksa basit bir baş ağrısı. Bir iki aspirin yalnızlık az biraz ve diğerini söken çiviler aşık olur, ancak senin gibiler | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Başkası olsa çoktan unutmuştu seni, çoktan boyun eğmişti zamana. ama ben bunca yıl sonra hala ölümü bekler gibi bekliyorum yolunu nasıl unuturum ölüm unutulur mu?
baskası olsan çoktan unutmuştum seni, çoktan konacak başka bir dal bulmuştum. ama sen sılamsın benim, evimsin yurdum, tek gerçek vatanım sen her nerede isen ben doğuştan oralıyım.
başkası olsak ayrılmamıştık belki ben seni severdim sonsuza dek sen beni... yinede sevmezdin ya neyse hadi. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| ne zaman seni görsem başı sonu meçhul bir rüyada bayram çocukları gibi uyanıyorum... bugün bayram, seni göremedim, yanıyorum... | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Ey uçsuz bucaksız deniz bende oldum sen gibi, boğuldum yaşlara Sen dalgalarını sahile vurursun, ben kafamı taşlara.
Bilemem, seni bu hale koyan ne? Bir şeyler geçmiş başından belli nebileyim, hasret gibi, ölüm gibi yoksa olmazdın böyle divane yoksa olmazdın benim gibi.
Dedim ya aynıyız işte Sen mahkumsun gemileri üstünde taşımaya bense bedenimi Sen neyi ödüyorsun bilmem ama ben sevmenin bedelini | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| dur dinle, söyleyeceklerim var, ama yoruldum beklemekten, biraz nefesleneyim... yaşlı çınarlar gibi kendi köklerimle kendime hapsedildim.
yada dur bilme, gizleyeceklerim var ilk defa okuldan kaçan kız çocuğu yüreğim telaşı gözlerime vurdu yokolmanın ara sokaklarda koşuyorum yakalanma korkusundan iyisimi sen beni görmemiş ol, | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| Konu: Geri: Şiirler Paz Ara. 30, 2007 11:52 am | |
| bekle... söyleyene kolay bekleyene zulüm. gene de bekle dedin bekliyorum bari sen bekleme... | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| beklemekten yorulan yaşamından feragat edip saatini ileri alsın. zaten, beklerken yaşıyor sayılmazsın. | |
|
| |
AzraiL Site Sahibi
| ekliyorsan ne beklediğini bilmiyorsun demektir. bilen beklemez, bilir.
beklemek yaşam dışı bir eylemdir. bekliyorsan yaşamıyorsun demektir ölümün bir adı da beklemektir.
beklemek bekletene kolay gelir ama anlayamaz bekletirken asıl bekleyen kendisidir. | |
|
| |
| Şiirler | |
|